9 ravinteet vanhemmat aikuiset tarvitsevat ravitsemukseen ja terveyteen

Getting riittävä ravinto voi olla haaste vanhetessa. Iän määrä kaloreita tarvitse alkaa heikentyä. Jokainen kalori syöt on täynnä ruokinnassa täysosuma.

Silloinkin, et voi alittaa. “Iän, kehon tulee vähemmän tehokkaita imemään joitakin keskeisiä ravintoaineita”, sanoo Katherine Tucker, RD, FT, puheenjohtaja osaston terveystieteiden at Northeastern University Bostonissa. Lisäksi kyky maistaa ruokaa vähenee, blunting ruokahalu. Jotkut elintarvikkeet käydä vaikeaksi pureskella tai sulattaa.

Useita keskeisiä ravintoaineita erityisesti voi olla pulaa vanhetessa. Tässä top vitamiineja ja ravinteita varoa – ja miten saada tarpeeksi.

B12 on tärkeää luoda punasoluja ja DNA: ta ja terveiden hermojen toimintaa. “Riittävä B12 on haaste vanhemmille, koska he eivät pysty sitä ruokaa sekä nuoremmille”, sanoo Tucker. “Vaikka ruokavalio sisältää riittävästi, voi olla jäämässä.

Miten täysosuma: Syö enemmän ruokia B12. Rikkain lähteitä ovat kala, liha, siipikarja, munat, maito ja maitotuotteet. Keskustele lääkärisi kanssa siitä, sinun pitäisi ottaa B12 täydentää.

Olet ehkä kuullut folaattia. Liian vähän tämä olennainen B-vitamiini on tunnettu edistää anemia ja riski kasvaa raskaana olevan naisen, jolla on vauvan kanssa hermostoputken vika. Vanhemmat ihmiset, joiden ruokavalioita eivät sisällä paljon hedelmiä ja vihanneksia tai väkeviä aamiaismurot voidaan jäämässä.

Miten täysosuma: Nyt aamiaismurot on täydennetty folaatin, puutteet ovat harvinaisempia. “Silti, jos et syö aamiaismurot tai runsaasti hedelmiä ja vihanneksia, on viisasta kysyä lääkäriltä, ​​jos sinun pitäisi ottaa täydentää, joka sisältää folaattia”, sanoo Kathleen Zelman, RD, johtaja ravitsemus.

Kalsium pelaa monia tehtäviä elimistössä. Mutta se on tärkeintä rakentaa ja ylläpitää vahvat luut. Valitettavasti tutkimusten mukaan kuten ikä, me kuluttavat vähemmän kalsiumia meidän ruokavalion. “Kalsium on niin tärkeää, että jos et saa tarpeeksi, elimistö suodattua sen pois luut”, sanoo Zelman. Tulossa lyhyt kalsium on osoitettu lisäävän osteoporoosin ja murtumia.