abakaviiri

Vakavia yliherkkyysreaktioita, maitohappoasidoosi ja vaikea hepatomegalia, rasvamaksa (mukaan lukien kuolemaan johtaneet tapaukset) on raportoitu. Riski kokea yliherkkyysreaktioon on suurentunut potilailla kuljettavat HLA-B * 5701. Seulonta HLA-B * 5701-suositellaan ennen abakaviirin aloittamista ja kun Uudelleen aloitettavan potilailla tuntemattoman HLA-B * 5701 asemasta ja jotka ovat aikaisemmin sietäneet abakaviiria. Keskeytä abakaviiri ja eivät käynnistä jos yliherkkyysreaktiota epäillään tai ei voida sulkea pois.

Käyttää abakaviiri

Terapeuttinen luokka: retroviruslääkkeitä

Farmakologiset Luokka: nukleosidikäänteiskopioijaentsyymin estäjällä

Abakaviiri ei paranna tai estää HIV-infektio tai oireita AIDS. Se auttaa pitämään HIV-viruksen lisääntymisen, ja näyttää hidastaa tuhoaminen immuunijärjestelmää. Tämä voi auttaa viivästyttää kehittämään vakavia terveysongelmia, jotka liittyvät yleensä AIDS tai HIV-infektio. Abakaviiri ei pidä sinua leviämästä HIV muihin ihmisiin. Ihmiset, jotka saavat abakaviiri voi edelleen olla muita ongelmia, jotka liittyvät AIDS tai HIV-infektio.

abakaviiri on saatavana vain lääkärin määräyksestä.

Päättäessään käyttää lääkettä, riskit lääkkeen ottamisen on punnittava hyvää se tekee. Tämä on päätös, sinä ja lääkäri arvioi. Sillä abakaviiri, seuraava tulee harkita

Kerro lääkärille, jos olet joskus ollut epätavallista tai allerginen reaktio abakaviirille tai muita lääkkeitä. Kerro myös hoitohenkilökunnalle, jos sinulla on muita tyyppisiä allergiat, kuten elintarvikkeisiin, väriaineita, säilöntäaineita tai eläimiä. Ei-reseptilääkkeet, lue etiketti tai pakkauksessa ainekset varovasti.

Asianmukaiset tutkimuksia ei ole tehty suhteesta iän vaikutuksiin abakaviiripitoisuutta Alle 3 kuukauden ikäisten. Turvallisuutta ja tehoa ei ole varmistettu.

Ennen abakaviiri

Asianmukaiset tutkimuksissa tähän mennessä ole osoittaneet geriatrisen tyypilliset ongelmat, jotka rajoittaisivat käyttökelpoisuutta abakaviirin vanhuksilla. Kuitenkin iäkkäillä potilailla ovat todennäköisemmin ikään liittyvien maksa-, munuais- tai sydänvaivoja, mikä voi edellyttää varovaisuutta ja oikaisua annoksen saavilla abakaviiria.

Ei ole olemassa tarkkoja tutkimuksia naisilla määrittämiseksi pikkulasten käyttö voi aiheuttaa vaaraa tätä lääkettä imetyksen aikana. Punnitse mahdolliset hyödyt suhteessa mahdollisiin riskeihin ennen tämän lääkitystä imetyksen.

Vaikka tietyt lääkkeet ei tulisi käyttää yhdessä ollenkaan, muissa tapauksissa kaksi eri lääkkeitä voidaan käyttää yhdessä, vaikka vuorovaikutus voi tapahtua. Näissä tapauksissa lääkäri saattaa haluta muuttaa annosta, tai muut varotoimenpiteet voi olla tarpeen. Kun käytät abakaviiri, on erityisen tärkeää, että terveydenhuollon ammattilainen tietää, jos käytät jotakin seuraavista lääkkeistä. Seuraavia yhteisvaikutuksia on valittu sen perusteella, niiden potentiaalinen merkitys ja eivät välttämättä kaiken kattava.

Käyttämällä abakaviirille tahansa seuraavista lääkkeistä ei yleensä suositella, mutta voi olla tarpeen joissakin tapauksissa. Jos molemmat lääkkeistä määrää yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käyttää yhtä tai molempia lääkkeitä.

Käyttämällä abakaviirin kanssa jokin seuraavista lääkkeet saattavat aiheuttaa lisääntynyt riski tiettyjä haittavaikutuksia, mutta käyttäen sekä lääkkeet saattavat olla paras hoito sinulle. Jos molemmat lääkkeistä määrää yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käyttää yhtä tai molempia lääkkeitä.

Tiettyjä lääkkeitä ei saa käyttää tai aikoihin syö ruokaa tai syö tietyntyyppisten elintarvikkeiden koska yhteisvaikutuksia voi esiintyä. Alkoholin tai tupakan tiettyjen lääkkeiden voi myös aiheuttaa yhteisvaikutuksia esiintyy. Keskustele hoitohenkilökunnan kanssa, käyttö lääkkeen ruoan kanssa, alkoholia tai tupakkaa.

Läsnäolo muut sairaudet voivat vaikuttaa abakaviirin käytön. Muista kertoa lääkärille, jos sinulla on muita lääketieteellisiä ongelmia, erityisesti

Toteutettava abakaviirin täsmälleen lääkärin ohjeiden mukaan. Älä ota enemmän sitä, älä ota sitä useammin, ja älä ota sitä pidempään kuin lääkäri määräsi. Älä myöskään lopeta abakaviiri tarkistamatta ensin lääkärin kanssa.

abakaviiri mukana tulee Lääkitys Guide. Lue ja noudata näitä ohjeita huolellisesti. Kysy lääkäriltä, ​​jos sinulla on kysymyksiä.

On tärkeää ottaa abakaviirin yhdessä muiden HIV-lääkkeiden kanssa. Ota kaikki lääkkeet lääkärin määräämää oikeaan aikaan vuorokaudesta. Nämä lääkkeet toimivat parhaiten silloin, kun on olemassa jatkuva määrä veressä. Auttaa pitämään määrän vakiona, älä unohda yhtään annosta. Jos tarvitset apua suunnitellaksesi parhaan ottaa lääkkeitä, tarkista lääkäriltäsi.

Kun tarjonta abakaviirin vähissä, saat enemmän irti apteekista tai lääkäriltä. Virusten määrää veressä saattaa lisääntyä, jos hoito lopetetaan, vaikka lyhyenkin aikaa. Virus voi kehittyä abakaviirille ja olla vaikeampi hoitaa.

Voit ottaa abakaviirin kanssa tai ilman ruokaa.

Mittaa suullinen neste merkitty mittalusikka, ruisku, tai lääke cup.

Annoksen abakaviiri olla erilainen eri potilailla. Noudata lääkärin määräyksestä tai ohjeet etiketissä. Seuraavat tiedot sisältävät ainoastaan ​​keskimääräistä annosta abakaviirihoito. Jos annos on erilainen, älä muuta sitä, ellei lääkäri käskee tekemään niin.

Määrä lääkettä että otat riippuu vahvuus lääkkeen. Myös annosten lukumäärän otat joka päivä, sallitun ajan annosten välillä, ja aika lääkityksen riippuvat lääketieteellinen ongelma, johon käytät lääkettä.

Jos annos jää abakaviiria, ota se mahdollisimman pian. Kuitenkin, jos se on melkein aika ottaa seuraava annos, jätä unohtunut annos väliin ja palaa takaisin normaaliin annosteluaikatauluun. Älä kaksinkertaista annosta.

Pidä poissa lasten ulottuvilta.

Älä pidä vanhentuneita lääketieteen tai lääketieteen ei enää tarvita.

Oikea käyttö abakaviirin

Kysy terveydenhuollon ammattilainen miten pitäisi hävittää mitään lääkettä et käytä.

Säilytä lääke suljetussa astiassa huoneenlämmössä, lämmöltä, kosteudelta ja suoralta auringonvalolta. Suojaa jäätymiseltä.

Voit myös tallentaa oraaliliuos jääkaapissa, mutta ei saa jäätyä sitä.

On erittäin tärkeää, että lääkäri tarkistaa edistymistä sinä tai lapsesi säännöllisin käyntejä varmistaa, että abakaviiri toimii oikein. Verikokeet saattavat olla tarpeen tarkistaa toivottuja vaikutuksia.

Älä käytä abakaviiri jos käytät myös muita lääkkeitä, jotka sisältävät abakaviiria (esim Epzicom®, Triumeq®, Trizivir®).

abakaviiri voi aiheuttaa vakavia allergisia reaktioita joissakin potilaissa. Nämä reaktiot ilmenevät yleensä 6 viikon kuluttua lääkkeen on aloitettu, mutta voi tapahtua milloin tahansa. Hoitamattomana se voi johtaa vakaviin alhainen verenpaine ja jopa kuoleman. Tarkista lääkäriltä välittömästi, jos olet tai lapsesi ilmoitusta äkillinen kuume, ihottuma, ripuli, pahoinvointi, vatsakipu, oksentelu, tai tunne epätavallinen väsymys tai sairauden, yskä, hengitysvaikeudet, tai kurkkukipu.

Kun aloitat abakaviiri, sinä tai lapsesi annetaan varoitus kortti, joka kuvaa oireet vakavia allergisia reaktioita, jotka voivat johtua abakaviiri. Varoituksen kortti antaa myös tietoa siitä, miten käsitellä näitä allergisia reaktioita. Oman turvallisuuden, sinun tulisi kantaa varoitus kortti aina mukanasi.

Älä lopeta abakaviiri ellei lääkäri käskee tekemään niin. Jos lopetat abakaviirille jostain syystä, älä aloita hoito uudestaan ​​keskustelematta ensin lääkärin kanssa.

Varotoimet Vaikka käyttäminen abakaviiri

Jos on lopetettava johtuen abakaviirin allergisen reaktion, sinun ei pitäisi koskaan käyttää lääkettä uudelleen. Palauta käyttämätön lääke lääkärille tai apteekkiin. Huonompi reaktio, mahdollisesti jopa kuolemaan, voi ilmetä, jos lääkkeen käytöstä uudelleen. Kerro lääkärille heti, jos olet tai lapsesi on koskaan otettu abakaviiri, varsinkin jos olet saanut allergisen reaktion se aiemmin.

Kaksi harvinainen mutta vakava reaktioita abakaviiri ovat maitohappoasidoosia (liikaa happoa veressä) ja maksatoksisuutta, joka sisältää maksan laajentumisen. Nämä ovat yleisempiä, jos olet nainen, hyvin ylipainoisia (lihavia), tai ovat saaneet HIV-lääkkeitä pitkään. Soita heti lääkärille, jos sinulla tai lapsellasi on enemmän kuin yksi näistä oireista: vatsakipu tai kouristelua, tumma virtsa, ruokahaluttomuus, ripuli, yleinen epämukavuuden tunne, vaalea uloste, lihasten kouristelua tai kipua, pahoinvointi, epätavallinen väsymys tai heikkous, hengitysvaikeudet, oksentelu, tai keltainen silmien tai ihon.

Kun aloitat HIV-lääkkeiden kanssa, immuunijärjestelmään saattaa saada vahvempi. Jos sinä tai lapsesi on tiettyjä infektioita, jotka ovat piilossa kehon, kuten keuhkokuume tai tuberkuloosi, saatat huomata uusia oireita, kun elimistö yrittää taistella niitä. Kerro lääkärille heti, jos olet tai lapsesi huomaa mitään muutoksia terveyteen.

abakaviiri voi aiheuttaa voit olla liikaa rasvaa. Kerro lääkärille, jos sinä tai lapsesi ilmoituksen muutoksia kehossasi, kuten lisääntynyt määrä rasvan yläselän ja niska, tai rinnan ympärille ja vatsan alueella, tai rasvan vähenemistä jaloista, käsivarsista ja kasvojen .

abakaviiri saattaa lisätä riskiä saada sydänkohtaus. Tämä on todennäköisempää, jos poltat tai jo sydänsairaus, korkea verenpaine tai korkea kolesteroli tai veren rasva-arvot. Soita heti lääkärille, jos sinulla on rintakipua tai epämukavuutta, pahoinvointi, kipu tai epämukavuus käsivarsissa, leuka, selkä tai niska, hengenahdistus, hikoilu, tai oksentelua. Nämä voivat olla oireita sydänkohtaus.

abakaviiri ei pidä sinua antamasta HIV parisi seksin aikana. Varmista, että ymmärrät ja käytännössä turvaseksiä, kuten käyttämällä latex kondomeja, vaikka kumppanisi on myös HIV. Älä jaa neuloja, hammasharjat, ja partakoneen teriä kenenkään kanssa.

Älä ota muita lääkkeitä, ellei niitä ole keskusteltu lääkärin kanssa. Tämä sisältää reseptiä tai nonprescription (over-the-counter [OTC]) lääkkeet ja kasviperäisten tai vitamiineja.

abakaviiri Side Effects

abakaviiri

Yhdessä sen tarvitaan vaikutuksia, lääke voi aiheuttaa joitakin ei-toivottuja vaikutuksia. Vaikka kaikkia näitä haittavaikutuksia saattaa esiintyä, jos niitä ilmenee, ne saattavat vaatia hoitoa.

Tarkista lääkäriltä välittömästi, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista ilmenee

Joitakin haittavaikutuksia voi esiintyä, jotka eivät yleensä tarvitse lääkärin hoitoa. Nämä haittavaikutukset voivat pois hoidon aikana kuin kehon sopeutuu lääkettä. Myös terveydenhuollon ammattilainen voi pystyä kertoa keinoja estää tai vähentää joitakin näistä haittavaikutuksista. Tarkista hoitohenkilökunnalle, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista edelleen tai ovat haittaavia tai jos sinulla on kysyttävää niistä

Muut haittavaikutus saattaa myös esiintyä joillakin potilailla. Jos havaitset muita vaikutuksia, kysy terveydenhuollon ammattilainen.

Saatavuus Rx Reseptilääke

Raskaus Luokka C Riski ei voida sulkea pois

CSA Aikataulu N Ei hallitusti huume

Hyväksyntähistoria Kalenteri Drug historiaa FDA

HIV-infektio Truvada, Atripla, Stribild Vireadia, Norvir, Complera PREZISTAa, lamivudiini

HTP Truvada, Atripla Vireadia, lamivudiini, Isentress, tsidovudiini, tenofoviiri, raltegraviiri

Nonoccupational Exposure Truvada, Atripla Vireadia, lamivudiini, tsidovudiini, tenofoviiri, Kaletra, Epivir