abobotulinumtoxina (lihakseen) kuvaus ja tuotenimiä

AbobotulinumtoxinA hoidetaan epänormaalia pään asento ja niskakipu, jotka johtuvat kaularangan dystonia (vakava lihaskouristuksia kaulan). Tätä lääkettä käytetään myös kosmeettisesti parantaa ulkonäköä syvä kasvojen juonteita tai ryppyjä kulmakarvojen välisten (glabellaariuurteita). Sitä käytetään myös hoitoon yläraajojen kouristukset aikuisilla.

AbobotulinumtoxinA on botulinumtoksiini A: tuote. Se toimii hermostoon lihasten rentouttamiseen.

Tämä lääke on saatavissa vain lääkärin määräyksestä ja hallinnoi lääkäriltä.

Tämä tuote on saatavilla seuraavat annostusmuodot

Päättäessään käyttää lääkettä, riskit lääkkeen ottamisen on punnittava hyvää se tekee. Tämä on päätös, sinä ja lääkäri arvioi. Tätä lääkettä, seuraava tulee harkita

Kerro lääkärille, jos olet joskus ollut epätavallista tai allerginen reaktio lääkkeen tai muita lääkkeitä. Kerro myös hoitohenkilökunnalle, jos sinulla on muita tyyppisiä allergiat, kuten elintarvikkeisiin, väriaineita, säilöntäaineita tai eläimiä. Ei-reseptilääkkeet, lue etiketti tai pakkauksessa ainekset varovasti.

Aine, liuosta

Asianmukaiset tutkimuksia ei ole tehty suhteesta iän vaikutuksille abobotulinumtoxinA lapsilla kohdunkaulan dystonia tai yläraajan kouristukset. Turvallisuutta ja tehoa ei ole varmistettu.

allergiat

Käyttö abobotulinumtoxinA hoitoon glabellaariuurteita ei suositella lapsille.

pediatrinen

Vaikka asianmukaisten tutkimusten suhteesta iän vaikutuksille abobotulinumtoxinA ei ole suoritettu geriatrisen väestöstä, ei geriatrisen tyypilliset ongelmat on dokumentoitu tähän mennessä. Kuitenkin iäkkäillä potilailla ovat todennäköisemmin liittyviä haittavaikutuksia silmiin, mikä voi edellyttää varovaisuutta, jos potilas abobotulinumtoxinA varten glabellaariuurteita.

geriatrinen

Ei ole olemassa tarkkoja tutkimuksia naisilla määrittämiseksi pikkulasten käyttö voi aiheuttaa vaaraa tätä lääkettä imetyksen aikana. Punnitse mahdolliset hyödyt suhteessa mahdollisiin riskeihin ennen tämän lääkitystä imetyksen.

raskaus

Imetys

Lääkkeiden yhteisvaikutukset

Vaikka tietyt lääkkeet ei tulisi käyttää yhdessä ollenkaan, muissa tapauksissa kaksi eri lääkkeitä voidaan käyttää yhdessä, vaikka vuorovaikutus voi tapahtua. Näissä tapauksissa lääkäri saattaa haluta muuttaa annosta, tai muut varotoimenpiteet voi olla tarpeen. Kerro terveydenhuollon ammattilaiselle, jos käytät jotain muuta reseptiä tai nonprescription (over-the-counter [OTC]) lääketieteessä.

Muut vuorovaikutukset

Tiettyjä lääkkeitä ei saa käyttää tai aikoihin syö ruokaa tai syö tietyntyyppisten elintarvikkeiden koska yhteisvaikutuksia voi esiintyä. Alkoholin tai tupakan tiettyjen lääkkeiden voi myös aiheuttaa yhteisvaikutuksia esiintyy. Keskustele hoitohenkilökunnan kanssa, käyttö lääkkeen ruoan kanssa, alkoholia tai tupakkaa.

Muut sairaudet

Läsnäolo muut sairaudet voivat vaikuttaa tämän lääkkeen. Muista kertoa lääkärille, jos sinulla on muita lääketieteellisiä ongelmia, erityisesti

Lääkäri antaa sinulle tätä lääkettä sairaalassa tai klinikalla ympäristössä. Tämä lääke annetaan laukaus johonkin lihaksia.

Lääkäri käyttää vain abobotulinumtoxinA (Dysport ™) hoitoon kunnossa. Muut botuliinitoksiini tuotteet eivät välttämättä toimi samalla tavalla.

On erittäin tärkeää, että lääkäri tarkistaa edistymistä säännöllisin käyntejä. Näin lääkäriltä, ​​onko lääke toimii kunnolla ja päättää, jos sinun pitäisi edelleen saada se.

Vakavia lihas reaktioita on raportoitu kuluessa tunnin viikon saatuaan tätä lääkettä. Jos alkaa lihasheikkoutta tai ongelmia nielemisvaikeuksia, puhuminen, tai hengitysvaikeuksia, ota yhteyttä lääkäriin heti. Joissakin tilanteissa nämä ongelmat voivat olla hengenvaarallisia ja saattavat vaatia hoitoa sairaalassa tai klinikalla.

Tämä lääke voi aiheuttaa lihaksia heikko ja aiheuttaa näköongelmia. Vältä ajamista, koneiden, tai tehdä jotain muuta, joka voi olla vaarallista, jos tunnet heikko tai pysty näkemään hyvin.

Yksi osa tätä lääkettä on valmistettu lahjoitti ihmisen verestä. Jotkut ihmisen verivalmisteet ovat toimittaneet tiettyjä viruksia ihmisille, jotka ovat saaneet heidät. Riski saada viruksen lääkkeitä valmistetaan ihmisen verestä on vähentynyt huomattavasti viime vuosina. Tämä on seurausta vaaditaan testausta ihmisluovuttajia tiettyjä viruksia, ja testaus valmistuksen aikana näiden lääkkeiden. Vaikka riski on pieni, keskustele lääkärin kanssa, jos olet huolissasi.

Älä ota muita lääkkeitä, ellei niitä ole keskusteltu lääkärin kanssa. Tämä sisältää reseptiä tai nonprescription (over-the-counter [OTC]) lääkkeet ja kasviperäisten tai vitamiineja.

Yhdessä sen tarvitaan vaikutuksia, lääke voi aiheuttaa joitakin ei-toivottuja vaikutuksia. Vaikka kaikkia näitä haittavaikutuksia saattaa esiintyä, jos niitä ilmenee, ne saattavat vaatia hoitoa.

Tarkista lääkäriltä tai hoitajalle välittömästi, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista ilmenee

Joitakin haittavaikutuksia voi esiintyä, jotka eivät yleensä tarvitse lääkärin hoitoa. Nämä haittavaikutukset voivat pois hoidon aikana kuin kehon sopeutuu lääkettä. Myös terveydenhuollon ammattilainen voi pystyä kertoa keinoja estää tai vähentää joitakin näistä haittavaikutuksista. Tarkista hoitohenkilökunnalle, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista edelleen tai ovat haittaavia tai jos sinulla on kysyttävää niistä

Muut haittavaikutus saattaa myös esiintyä joillakin potilailla. Jos havaitset muita vaikutuksia, kysy terveydenhuollon ammattilainen.