adenoiditis: syyt, oireet ja Adenotomia

Jokainen saa kurkkukipu ajoittain, ja joskus nielurisat suussa voi saada tartunnan. Kuitenkin, nielurisat eivät ole ainoa haavoittuva rauhaset suussa. Polyypit, joka sijaitsee ylempänä suuhun – takana nenän ja katon suussa – voi myös saada tartunnan. Laajentunut ja tulehtunut adenoids – nimeltään adenoiditis – voi tehdä hengitys vaikeaa ja johtaa toistuviin hengitystieinfektioita.

Polyypit ovat massa kudos, joka yhdessä oman nielurisat, auttaa pitämään sinut terveenä sieppaamalla haitallisia bakteereita, jotka kulkevat nenän tai suun. Your adenoids myös tuottaa vasta-aineita suojaamassa elimistöä infektioita. Toisin risat, joka voidaan helposti nähdä avaamalla suussa, et näe adenoids. Lääkäri on käyttää pientä peili tai erityinen väline kevyellä nähdä adenoids. Joskus röntgenkuvat voidaan ottaa nähdä ne selvemmin.

Vaikka adenoids tärkeä rooli pitää henkilön terve, vanhetessa, adenoids merkitys vähenee, koska elimistö pystyy torjumaan infektioita muilla tavoin. Itse asiassa adenoids usein pienenee noin ikä 5 tai 6 ja lähes häviävät teini-iässä.

Vaikka adenoids auttaa suodattamaan bakteereita kehosta, joskus ne voivat hukkua bakteerit ja saada tartunnan. Kun tämä tapahtuu he myös tulehtuvat ja turvoksissa. Tätä tilaa kutsutaan adenoiditis. Se on yleisimmin nähdään lapsilla, mutta joskus vaikuttaa aikuisia.

Oireita adenoiditis voi vaihdella, mikä aiheuttaa infektion, mutta ne voivat sisältää

Kun nenä on tukkoinen, hengityksen kautta se voi olla haaste. Muita oireita adenoiditis liittyvän nenän tukkoisuus sisällyttää