adjuvanttihoito: hoito pitää syövän palauttamasta

Ymmärrä vaihtoehtoja ennen kuin päättää adjuvanttihoito on sinulle. Balance sivuvaikutukset hoidon hyödystä kun teet päätöksen.

Olet ollut leikkaus ottaa pois teidän kasvain, ja kirurgi kertoo kaikki syöpä oli poistettu. Silti olet ollut tarkoitettu toiselle lääkärille harkitsemaan käsittely – nimeltään adjuvanttihoito. Saatat ihmetellä, miksi tarvitaan lisähoitoa, kun syöpä on jo poistettu.

Vaikka leikkaus oli onnistunut poistamaan kaikki näkyvät syöpä, voi olla mahdollisuus, että syöpä saattaa palata. Mikroskooppinen bittiä syövän joskus pysyvät ja ovat havaita nykyisillä menetelmillä. Riippuen nimenomaisessa tapauksessa, saatat hyötyä adjuvanttihoito koska tämä ylimääräinen käsittely voi vähentää riskiä syöpä toistuvia.

Adjuvanttihoidon käytetään usein jälkeen ensisijainen hoitoja, kuten leikkaus tai sädehoito. Adjuvanttihoidon annetaan ennen varsinaista hoitoa kutsutaan neoadjuvant terapiassa. Tämäntyyppinen adjuvanttihoito voi myös vähentää mahdollisuuksia syövän tulossa takaisin, ja sitä käytetään usein tekemään mekaanisen käsittelyn – esimerkiksi leikkauksen tai sädehoidon – helpompaa tai tehokkaampaa.

Mutta lisäetuna adjuvanttia tai neoadjuvant hoitoa ei tule ilman hintaa – sivuvaikutukset voivat olla enemmän kuin vähäiset haitat.

Ei kaikki hyötyvät adjuvanttihoito. Työ lääkäriltä onko adjuvanttihoito on sinulle oikea valinta.

Syöpien hoitoon, joita käytetään adjuvanttihoitona ovat

Hormonihoito. Jotkut syövät ovat herkkiä hormoneja. Näiden syöpien, hoitojen lopettaa hormonin tuotantoa elimistössä tai estää vaikutuksia hormonien syöpä voi olla apua.

Syöpä analysoidaan, onko se hormoni herkkä. Jos se on, saatat hyötyä hormonihoito. Hormonihoito voidaan käyttää yhdessä kirurgian, säteilyä tai kemoterapiaa.

Koska mikään näistä hoidoista on täysin vaaraton, on tärkeää määrittää riskit adjuvanttihoito hyötyihin. Seuraavat tekijät voivat auttaa ja lääkäri onko adjuvanttihoito on sopiva sinulle ja jos on, minkä tyyppinen

Vaiheessa syöpä. Syöpä: n vaiheessa viitataan siinä määrin kuin syöpä. Jos syöpä on hyvin varhaisessa vaiheessa – ennen kuin se on ehtinyt levitä – silloin mahdollisuus syövän toistuvia leikkauksen jälkeen voi olla hyvin pieni. Adjuvanttihoito voi tarjota vähän hyötyä tässä tapauksessa.

Jos syöpä on myöhemmin – jos se on suurempi kasvain tai syöpä on levinnyt läheisiin imusolmukkeisiin – silloin mahdollisuutta, että syöpä ilmestyy uudelleen joskus tulevaisuudessa on paljon suurempi. Adjuvanttihoito voi olla hyödyllistä tässä tapauksessa.

Muut syöpää erityisiä muutoksia. Tiettyjä syöpiä voi liittyä erityisiä muutoksia niiden solut, jotka osoittavat todennäköisyyttä, että syöpä palaa. Jos testit osoittavat, syöpä ei todennäköisesti toistu, adjuvanttihoito voi tarjota vain vähän hyötyä.

Mutta, jos testit osoittavat, syöpä on suurempi mahdollisuus toistuvia, olet todennäköisesti hyötyvät adjuvanttihoito. Lääkäri voi pyytää erikoistutkimuslaitteet oman syöpäsolujen onko adjuvanttihoito olisi hyödyllistä.

Vastaanottaminen adjuvanttihoidon ei takaa syöpä ei toistu. Se voi kuitenkin auttaa vähentämään riskiä, ​​että syöpä tulee takaisin.

Kuten olet päättää, onko adjuvanttihoito sopii sinulle, saatat haluta keskustella seuraavista asioista lääkärin kanssa

Yhdessä sinä ja lääkärisi voi painaa näitä tekijöitä ja päättää hyödyt adjuvanttihoito suuremmat kuin riskit sinulle.

käydä lääkärin