Adoxa suullinen: käyttötarkoitukset, sivuvaikutukset, yhteisvaikutukset, kuvia, varoitukset & annostelu

YLEISNIMI (S): Doksisykliini MONOHYDRAATTI

Tämä lääkitys hoidetaan erilaisia ​​bakteeri-infektioiden, mukaan lukien ne, jotka aiheuttavat akne. Tämä lääkitystä käytetään myös estää malarian. Tämä lääkitys tunnetaan tetrasykliini antibiootti. Se toimii lopettamalla bakteerien kasvua.

Tämä antibiootti käsittelee vain bakteeri-infektioiden. Se ei toimi virusinfektioiden (kuten vilustuminen, flunssa). Tarpeettomat käyttö tai väärinkäyttö tahansa antibiootti voi aiheuttaa sen väheni tehokkuutta.

Muu käyttö: Tässä osassa käyttötapoja tätä lääkettä, joita ei ole lueteltu hyväksytty ammatillinen merkintöjä varten huume mutta voi määrätä oman terveydenhuollon ammattilainen. Käytä tätä lääkettä tila, joka on mainittu tässä osassa vain, jos se on niin määrännyt terveydenhuollon ammattilainen.

Tämä lääke voidaan myös käyttää hoitamaan tietyn ihosairaus (ruusufinni).

Tämä lääkitystä parhaiten otetaan suun tyhjään vatsaan, vähintään 1 tunti ennen tai 2 tuntia aterian jälkeen, yleensä 1 tai 2 kertaa päivässä tai lääkärin ohjeen mukaan. Ottamaan lääkkeensä täysi lasillinen vettä (8 unssia / 240 millilitraa), ellei suunnattu toisin. Jos vatsavaivoja ilmenee, kun se ruoan kanssa tai maitoa voi auttaa. Kuitenkin, doksisykliini ei ehkä toimi niin hyvin, jos otat sen ruoan kanssa tai maitoa (tai mitään paljon kalsiumia – lisätietoja alla), niin käänny lääkärin tai apteekkiin, jos voi ottaa sen sellaisena. Älä makuulle 10 minuutin kuluttua ottaen tämän lääkitystä.

Ota tämä lääkitys 2-3 tuntia ennen tai jälkeen minkään sisältävät tuotteet alumiinia, kalsiumia, rautaa, magnesiumia, sinkkiä, tai vismuttisubsalisylaatti. Joitakin esimerkkejä ovat antasidit, didanosiini liuos, kinapriili, vitamiineja / kivennäisaineita, meijerituotteet (kuten maito, jogurtti), ja kalsiumin suhteen väkevöityä mehua. Nämä tuotteet sitoutuvat doksisykliini, estää kehon täysin vaimentava lääke.

Käytettäessä estää malaria, tämä lääkitys otetaan yleensä kerran päivässä. Ota ensimmäinen annos tätä lääkettä 1-2 päivää ennen matkaa tai lääkärin ohjeiden. Jatka ottamaan lääkkeensä päivittäin ollessaan malaria- alueella. Palattuani kotiin sinun tulee jatkaa tätä lääkitystä 4 viikkoa. Jos et voi lopettaa tämän aikana doksisykliini, ota yhteys lääkäriin.

Jos käytät nestemäistä muotoa tätä lääkitystä, ravista pulloa hyvin ennen jokaista annosta. Mittaa tarkalleen annos käyttämällä erityistä mittauslaitteella / lusikka. Älä käytä kotitalouksien lusikalla, koska et voi saada oikea annos.

Annostus perustuu sairaudestasi ja hoitovaste. Lapsille annostus voi myös perustua painoon.

Antibiootit toimivat parhaiten, kun määrä lääkettä elimistössä pysyy tasaisena. Siksi ottamaan lääkkeen tasaisin väliajoin.

Jatka ottamaan lääkkeensä kunnes koko määrätty määrä on päättynyt, vaikka oireet häviävät muutaman päivän. Pysäyttäminen lääkitys liian aikaisin voi sallia bakteerit jatkavan kasvuaan, mikä voi johtaa paluuta infektion.

Kerro lääkärille, jos oireet jatkuvat tai pahenevat.

Vatsavaivoja, ripulia, pahoinvointia tai oksentelua voi esiintyä. Jos jokin näistä vaikutuksista jatkuvat tai pahenevat, kerro lääkärille tai apteekkiin välittömästi.

Muista, että lääkäri on määrännyt tätä lääkettä, koska hän on päättänyt selvitetyn hyötyä sinulle on suurempi kuin haittavaikutusten riski. Monet ihmiset käyttävät tätä lääkettä ei ole vakavia sivuvaikutuksia.

Kerro lääkärille heti, jos sinulla on vakavia sivuvaikutuksia, kuten: auringonpolttama (auringon herkkyys), kivulias / vaikea nieleminen, muutos virtsaneritystä.

Tetrasykliini huumeet kuten doksisykliini voi harvoin aiheuttaa vakavia kohoaminen kallo (kallonsisäinen hypertensio -IH). Riski Tämän sivuvaikutus on suurempi hedelmällisessä iässä olevia naisia, jotka ovat ylipainoisia tai joilla on ollut IH aikaisemmin. Jos IH kehittyy, se yleensä menee pois doksisykliinin jälkeen on stoppe; kuitenkin on olemassa mahdollisuus pysyvään näön menetyksen tai sokeuteen. Hanki lääkärin apua heti, jos olet: jatkuva / voimakas päänsärky, näköhäiriöt (kuten näön / double vision, näön heikkeneminen, äkillinen sokeus), jatkuvaa pahoinvointia / oksentelua.

Tämä lääkitystä voi harvoin aiheuttaa vakavia suolikanavan sairaus (Clostridium difficile -associated ripuli) johtuen eräänlainen resistenttien bakteerien. Tämä tila voi ilmetä hoidon aikana tai viikoista kuukausiin ajan hoidon päätyttyä. Älä käytä anti-ripuli tuotteita tai huumaavien kipulääkkeiden, jos jokin seuraavista oireista, koska nämä tuotteet voivat tehdä niistä pahempi. Kerro lääkärille heti, jos saat: jatkuva ripuli, vatsaontelon tai vatsakipu / kouristelua, veri / limaa ulosteessa.

Lääkitseminen pitkään tai toistuvasti aikoja voi aiheuttaa suun sammas tai uuden emättimen hiivatulehdus. Ota yhteys lääkäriin, jos valkoisia laikkuja suussa, muutos valkovuoto, tai muita uusia oireita.

Erittäin vakava allerginen reaktio tämä lääke on harvinaista. Kuitenkin hakeudu heti, jos havaitset vakavan allergisen reaktion, kuten: ihottuma, kutina / turvotus (erityisesti kasvojen / kielen / kurkun), vakavia huimausta, hengitysvaikeuksia.

Tämä ei ole täydellinen luettelo mahdollisista haittavaikutuksista. Jos havaitset muita vaikutuksia ei ole lueteltu edellä, ota yhteys lääkäriin tai apteekkiin.

Yhdysvalloissa –

Soita omaan lääkäriin saadakseen neuvoa haittavaikutuksista. Voit ilmoittaa haittavaikutuksia FDA 1-800-FDA-1088 tai www.fda.gov/medwatch.

Kanada – Soita lääkäriin saadakseen neuvoa haittavaikutuksista. Voit ilmoittaa haittavaikutuksia Health Canada 1-866-234-2345.

Katso myös Side Effects osassa.

Ennen doksisykliini, kerro lääkärille tai apteekkiin, jos olet allergic i; tai muihin tetrasykliinit (esim minosykliinille tai jos sinulla on muita allergioita. Tämä tuote saattaa sisältää apuaineita (esimerkiksi sulfiitit, soija todettu joitakin merkkejä), joka voi aiheuttaa allergisia reaktioita tai muita ongelmia. Puhua apteekista lisää yksityiskohdat.

Ennen tätä lääkitystä, kerro lääkärille tai apteekkiin sairaushistoria, erityisesti: vaikeuksia niellä, ruokatorven ongelmia (kuten Palleatyrä tai refluksi / närästys).

Ennen ottaa kirurgian, kerro lääkärille tai hammaslääkärille, että käytät tätä lääkettä.

Tämä lääkitys saattaa tehdä herkkä auringolle. Vältä pitkäaikaista altistumista auringolle, rusketussuihkukaapit, ja sunlamps. Käytä aurinkovoidetta ja suojavaatteita kun ulkona.

Alle 8 vuotta saattavat olla herkempiä sivuvaikutuksia doksisykliini, erityisesti hampaiden värjäytyminen. Hampaiden värjäytyminen on myös esiintynyt vanhemmilla lapsilla ja nuorilla aikuisilla. Keskustele riskeistä ja hyödyistä tätä lääkitystä lääkärin kanssa.

Tämä lääkitystä ei suositella käytettäväksi raskauden aikana. Se voi vahingoittaa sikiötä. Kuulla lääkäriltäsi lisätietoja.

Tämä lääke erittyy äidinmaitoon, mutta ei todennäköisesti vahingoittaa hoitokodissa lapsessa. Keskustele lääkärisi kanssa ennen imetyksen.

Katso myös Kuinka käyttää osassa.

Lääkkeiden yhteisvaikutukset saattavat muuttua miten lääkitys toimii tai lisätä riskiä vakavia sivuvaikutuksia. Tämä asiakirja ei sisällä kaikkia mahdollisia yhteisvaikutuksia. Pitää luetteloa kaikista tuotteista käytät (myös reseptiä / nonprescription huumeiden ja kasviperäisiä tuotteita) ja jaa se lääkäriltä ja apteekista. Älä aloita, lopeta tai muuta annosta mitään lääkkeitä ilman lääkärin hyväksyntää.

Jotkin tuotteet, jotka voivat olla vuorovaikutuksessa tämän lääkkeen ovat: retinoidi lääkkeet otetaan suun (kuten acitretin, isotretinoiini), barbituraatit (esim fenobarbitaali), “verenohennuslääkkeitä” (kuten varfariinin), digoksiinin, penisilliinit, kouristuksenestotehoon lääkkeet (esim karbamatsepiini, fenytoiini), strontium, elää bakteerirokotteiden.

Vaikka useimmat antibiootit (mukaan lukien doksisykliini) eivät todennäköisesti vaikuta hormonaalista ehkäisymenetelmää, kuten pillerit, patch, tai rengas, muutamia antibiootit (kuten rifampisiini, rifabutiini) voivat vähentää niiden tehokkuutta. Tämä voi johtaa raskauteen. Jos käytät hormonaalista ehkäisyä, käänny lääkärin tai apteekin lisätietoja.

Tämä lääkitys saattaa häiritä tiettyjä laboratoriokokeita (mukaan lukien virtsan katekoliamiinitasot), mikä saattaa aiheuttaa vääriä testituloksia. Varmista laboratorion henkilökunta ja kaikki lääkärit tietävät käytät tätä lääkettä.

Jos yliannostus epäillään, ota myrkytyskeskukseen tai päivystyspoliklinikalle heti. Yhdysvaltain asukkaat voivat soittaa paikalliseen myrkytyskeskukseen osoitteessa 1-800-222-1222. Kanada asukkaat voivat soittaa maakunta myrkytystietokeskukseen.

Älä jaa tätä lääkitystä muiden kanssa.

Jos tämä lääkitystä käytetään estämään malaria, on tärkeää ymmärtää, että se on vielä mahdollista saada taudin, vaikka olet käyttänyt tätä lääkettä. Vältä purrut hyttysten kun yrittää estää malaria. Vältä kosketusta hyttysiä, erityisesti iltaan aamunkoittoon, pysymällä hyvin seulottu alueilla, suojaavaa vaatetusta ja käyttämällä hyönteissuojaa ja sänkyverkkoja.

Tämä lääkitys on määrätty kuntotasollesi vain. Älä käytä sitä myöhemmin toisen tartunnan ellei kertoi niin lääkäri. Erilainen lääkitys voi olla tarpeen tässä tapauksessa.

Laboratorio ja / tai lääketieteelliset tutkimukset (kuten täydellinen verenkuva, maksan / munuaisten toiminta) voidaan suorittaa ajoittain seurata edistymistä tai tarkistaa sivuvaikutuksia. Kuulla lääkäriltäsi lisätietoja.

Jos unohdat annoksen, ota se heti kun muistat. Jos se on lähellä aika seuraavan annoksen, ohittaa Vastaamaton annos ja jatkaa tavanomaista toimilaitteen aikataulun. Älä ota kaksinkertaista annosta kiinni.

Säilytä huoneenlämmössä valolta ja kosteudelta. Erimerkkisiä lääkitseminen on erilaiset varastoinnin tarpeisiin. Tarkista tuotteen pakkauksen ohjeet tallentaa tuotemerkin, tai kysy apteekista. Älä säilytä kylpyhuone. Pidä kaikki lääkkeet poissa lasten ja lemmikkieläinten.

Älä huuhtele lääkkeet alas WC tai kaataa ne viemäriin ellei neuvottu tekemään niin. Oikein hävittää tämän tuotteen, kun se on vanhentunut tai ei enää tarvita. Kun vanhentunut tetrasykliiniä liittyvät lääkkeet voivat aiheuttaa vakavia sairauksia. tai paikallisen jätehuoltoyrityksen saadaksesi lisätietoja siitä, miten turvallisesti hävittää tuotteen.

Päivänä lokakuuta 2015. Copyright (c) 2015

Kun ‘s Lääkekaappi, voit tarkistaa lääkeaineiden kanssa.