afasia oireet

Puhu lyhyt tai puutteellisia lauseita; puhua lauseita, jotka eivät ole järkeviä, Korvaa yhden sanan toiseen tai yksi ääni toiseen; puhua tunnistamattomaksi sanoja; ymmärrä toisten keskustelua; Kirjoita lauseita, jotka eivät ole järkeviä

Tyypit afasia

Kun lääkäriin

Afasia on merkki joidenkin muiden kunnossa, kuten aivohalvaus tai aivokasvain.

Henkilö afasia voi

Vakavuus ja laajuus ongelmia riippuu vahingon laajuus ja aivojen alueelta vaikuttaa.

Lääkäri voi viitata aphasia kuin nonfluent, sujuvaa tai maailmanlaajuisia

Nonfluent afasia. Vaurioituminen kielen verkko lähellä vasemman keulaosa aivojen yleensä johtaa Broca afasia, jota kutsutaan myös nonfluent afasia. Skitsofreniaa sairastavat vaikea saada sanoja ulos, puhua hyvin lyhyitä lauseita ja jättää sanoja. Henkilö voisi sanoa “Haluatko ruokaa” tai “Walk Park tänään.” Kuuntelija voi yleensä ymmärtää.

Ihmiset, joilla Broca afasia voi ymmärtää, mitä muut ihmiset sanovat paremmin kuin he voivat puhua. Ne ovat usein tuntevat vaikeuksia kommunikoida ja saattavat saada turhautuneita. Ihmiset, joilla Broca afasia voi olla myös oikeanpuoleinen halvaus tai heikkous.

Koska afasia on usein merkki vakavasta ongelmasta, kuten aivohalvauksen, hakeudu ensiapupoliklinikalle jos yhtäkkiä kehittää

Nonfluent afasia. Vaurioituminen kielen verkko lähellä vasemman keulaosa aivojen yleensä johtaa Broca afasia, jota kutsutaan myös nonfluent afasia. Skitsofreniaa sairastavat vaikea saada sanoja ulos, puhua hyvin lyhyitä lauseita ja jättää sanoja. Henkilö voisi sanoa “Haluatko ruokaa” tai “Walk Park tänään.” Kuuntelija voi yleensä ymmärtää., Henkilöt, joilla Broca afasia voi ymmärtää, mitä muut ihmiset sanovat paremmin kuin he voivat puhua. Ne ovat usein tuntevat vaikeuksia kommunikoida ja saattavat saada turhautuneita. Ihmiset, joilla Broca afasia voi olla myös oikeanpuoleinen halvaus tai heikkous.; Sujuva afasia. Ihmiset, joilla tämä muoto afasia voi puhua helposti ja sujuvasti pitkiä, monimutkaisia ​​lauseita, jotka eivät ole järkeviä tai sisältää tunnistamattomaksi, virheellisiä tai turhia sanoja. Ne yleensä eivät ymmärrä puhuttua kieltä hyvin usein eivät ymmärrä, että muut eivät voi ymmärtää niitä. Tunnetaan myös nimellä Wernicke afasia, tämäntyyppinen afasia on seurausta vahinkoa kielen verkon keskellä vasemmalla puolella aivoja., Global afasia. Global afasia tuloksia laajoja vaurioita aivojen kieltä verkoissa. Henkilöt, joilla on globaali afasia on vaikea vammaisille ilme ja ymmärtämistä.

Puhumisvaikeudet; vaikeuksia ymmärtää puhetta; vaikeus sana vetämiseen Ongelmia lukemisen tai kirjoittamisen