afluria 2014-2015 (PF) lihakseen: käyttötarkoitukset, sivuvaikutukset, yhteisvaikutukset, kuvia, varoitukset & annostelu

Tätä rokotetta käytetään estämään infektion influenssa ( “flunssa”) virus. Sitä kutsutaan myös kausi-influenssa ammuttu. Influenssa voi aiheuttaa vakavia sairauksia (harvoin kuolemaan), etenkin korkean riskin henkilöiden päässä infektio (esimerkiksi nuoret lapset, vanhukset ja henkilöt, joilla on kroonisia terveysongelmia). Rokotteet toimivat aiheuttamalla elimistössä aikaan suojan (vasta-aineita) viruksen.

Rokotus on paras tapa ehkäistä infektio ja vähentää vakavuus sairauden, jos tartunnan. Tuotemerkin ja rokoteannos saat riippuu iästä. Influenssarokotuksen ei suositella vauvoille alle 6 kuukautta vanha.

Kuten minkä tahansa rokotteen, se ei ehkä suojaa kaikkia sen saaja. Koska erityyppisiä influenssaviruksia aiheuttaa infektion välein flunssa kausi, yleensä uusi rokote valmistetaan ja annetaan jokaiselle flunssa kausi.

Tämä influenssarokote ei sisällä eläviä viruksia, joten se ei voi aiheuttaa influenssaa.

Lue Vaccine Information Statement saatavilla terveydenhuollon ammattilainen, ennen kuin saivat rokotteen. Jos sinulla on kysymyksiä, kysy terveydenhuollon ammattilainen.

Rokote annetaan yleensä injektiona lihakseen terveydenhuollon ammattilainen. Aikuiset ja lapset saavat yleensä injektion olkavarteen, ja pikkulasten saada se ulos ylemmän reiteen.

Rokotus annetaan yleensä aika syyskuusta marraskuuhun, jolloin tapausten määrä influenssaviruksen alkaa kasvaa (alku “flunssa kausi”). Vain yksi annos tarvitaan vuotiaille 9 vuotta ja vanhemmat. Alle 9-vuotiaille voidaan antaa toinen annos riippuen siitä, milloin ensimmäinen annos annettiin. Keskustele annoksen ohjelma lääkärin kanssa.

Arkuus / punoitus / turvotusta / mustelmia pistoskohdassa ja poikkeama saattaa kestää jopa 1-2 päivää. Kuume, lihassärky, päänsärky tai heikkous voi myös esiintyä. Jos jokin näistä vaikutuksista jatkua 2 päivää tai tullut haittaavia, kerro lääkärille.

Harvoin, väliaikainen oireita kuten pyörtymistä / huimaus / huimaus, näköhäiriöt, tunnottomuus / kihelmöi, tai takavarikkoa kaltaista liikkeet ovat tapahtuneet sen jälkeen rokotteen injektion. Kerro terveydenhuollon tarjoaja heti, jos sinulla on jokin näistä oireista pian saatuaan injektion. Istuessa tai maatessa voi lievittää oireita.

Muista, että terveydenhuollon ammattilainen on määrännyt tätä lääkettä, koska hän on päättänyt selvitetyn hyötyä sinulle on suurempi kuin haittavaikutusten riski. Monet ihmiset käyttävät tätä lääkettä ei ole vakavia sivuvaikutuksia.

Kerro lääkärille heti, jos jokin näistä harvinaisista, mutta hyvin vakavia sivuvaikutuksia ilmenee: henkinen / mielialan muutoksia, kouristuksia.

Erittäin vakava allerginen reaktio tämä lääke on harvinaista. Kuitenkin hakeudu heti, jos havaitset vakavan allergisen reaktion, kuten: ihottuma, vaikea huimaus, kutina / turvotus (erityisesti kasvojen / kielen / kurkun), hengitysvaikeuksia.

Tämä ei ole täydellinen luettelo mahdollisista haittavaikutuksista. Jos havaitset muita vaikutuksia ei ole lueteltu edellä, ota yhteys lääkäriin tai apteekkiin.

Ota yhteyttä lääkäriin saadakseen neuvoa haittavaikutuksista. Seuraavat numerot eivät tarjoa lääkäriin, mutta Yhdysvalloissa voit ilmoittaa sivuvaikutuksia Vaccine haittavaikutusten Reporting System (VAERS) at 1-800-822-7967. Kanadassa voit soittaa Vaccine Safety § at Public Health Agency of Canada at 1-866-844-0018.

Ennen vastaanottaa tämä rokotus, kerro hoitohenkilökunnalle, jos olet allerginen i; tai muille rokotteen; tai jos sinulla on muita allergioita. Tämä tuote saattaa sisältää apuaineita (kuten lateksia, munat / kanatuotteet todettu joitakin merkkejä), joka voi aiheuttaa allergisia reaktioita tai muita ongelmia. Keskustele apteekin lisätietoja.

Ennen kuin saat tätä rokotetta, kerro terveydenhuollon ammattilainen sairaushistoria, erityisesti: kuumetta, kontrolloimaton kohtauksia tai muita hermoston häiriöt (kuten enkefalopatia), verenvuotohäiriö (kuten hemofilia, trombosytopenia), historia Guillain -Barre oireyhtymä , immuunijärjestelmän häiriöt (kuten autoimmuunisairaudet, sädehoitoa), kouristukset (kuten epilepsia lääkitystä, kuumekouristukset) tai historia muiden hermoston häiriöt, rokotuksista lukien edellinen reaktioita mitään rokotteita.

Raskauden aikana, tätä rokotetta tulee käyttää vain, kun se on selvästi tarpeen. Kuitenkin influenssarokotukset yleensä suositella raskauden aikana. Keskustele riskeistä ja hyödyistä lääkärisi kanssa.

Ei tiedetä, tämä rokote äidinmaitoon. Neuvotella lääkärin kanssa ennen rintojen -feeding.

Lääkkeiden yhteisvaikutukset saattavat muuttua miten lääkitys toimii tai lisätä riskiä vakavia sivuvaikutuksia. Tämä asiakirja ei sisällä kaikkia mahdollisia yhteisvaikutuksia. Pitää luetteloa kaikista tuotteista käytät (myös reseptiä / nonprescription huumeiden ja kasviperäisiä tuotteita) ja jaa se lääkäriltä ja apteekista. Älä aloita, lopeta tai muuta annosta mitään lääkkeitä ilman lääkärin hyväksyntää.

Jotkin tuotteet, jotka voivat olla vuorovaikutuksessa tämän rokotteen ovat: “verenohennuslääkkeitä” (kuten varfariinin, hepariini), kortikosteroidit (kuten hydrokortisoni, prednisoni), syövän kemoterapia, immunosuppressantit (kuten siklosporiini, takrolimuusi).

Ei sovellettavissa.

Rokotus voidaan antaa kaikille, jotka haluavat vähentää mahdollisuutta saada flunssa. Optimaalisen suojan rokote on toistettava vuosittain, koska se voi sisältää erilaisia ​​kantoja kuin aikaisempina vuosina.

Ei sovellettavissa.

Säilytä jääkaapissa. Ei saa jäätyä. Suojaa valolta. Pidä kaikki lääkkeet poissa lasten ja lemmikkieläinten.

Älä huuhtele lääkkeet alas WC tai kaataa ne viemäriin ellei neuvottu tekemään niin. Oikein hävittää tämän tuotteen, kun se on vanhentunut tai ei enää tarvita. tai paikallisen jätehuoltoyrityksen.

Marraskuu 2015. Copyright (c) 2015

Kun ‘s Lääkekaappi, voit tarkistaa lääkeaineiden kanssa.