agorafobia oireet

Pelko yksin missään tilanteessa, pelko ahtaissa paikoissa, pelkoa kontrollin menettämisestä julkisella paikalla, pelko paikoissa, joissa se voi olla vaikea lähteä, kuten hissi tai junalla, Kyvyttömyys jätä kotiin ( kotiin sidottu) tai vain voi poistua, jos joku muu menee teille, voimattomuuden tunteen, liiallista riippuvuutta toisten

Paniikkihäiriön ja julkisten paikkojen pelko

Kun lääkäriin

Tyypillisiä agorafobia oireita ovat

Lisäksi voi olla oireita paniikkikohtaus, kuten

Jotkut ihmiset ovat paniikkihäiriö lisäksi agorafobia. Paniikkihäiriö on eräänlainen ahdistuneisuushäiriö, jossa koet äkillisiin äärimmäinen pelko, jotka saavuttavat huippunsa muutamassa minuutissa ja laukaisevat voimakkaita fyysisiä oireita (paniikkikohtaukset). Voisi ajatella, että olet täysin kontrollin menettämisestä, sydänkohtaus tai jopa kuolla.

Pelko toisen paniikkikohtaus voi aiheuttaa välttää vastaavassa tilanteessa tai paikka, jossa se tapahtui yritetään estää tulevia paniikkikohtauksia.

Agorafobia voi merkittävällä tavalla rajoittaa seurustella, työhön, osallistua tärkeisiin tapahtumiin ja jopa hallita yksityiskohtia jokapäiväistä elämää, kuten asioiden hoitamisesta.

Älä anna agorafobia tee maailmasta pienempi. Soita terveydenhuollon tarjoaja, jos sinulla on oireita.

Nopea syke, liiallinen hikoilu, hengitysvaikeuksia, Vapina, tunnottomuus tai pistely; rintakipu tai painetta; Lightheadedness tai huimaus; äkillinen punoitus tai vilunväristykset; Vatsavaivat tai ripuli, Tunne hallinnan menetys, Pelko kuolla