agrylin suullinen: käyttötarkoitukset, sivuvaikutukset, yhteisvaikutukset, kuvia, varoitukset & annostelu

YLEISNIMI (S): anagrelidi HCL

Anagrelidia hoidetaan tietyn verisairaus (thrombocythemia), joka johtuu luuytimessäsi tekee liikaa verihiutaleita. Verihiutaleet ovat verisolujen että elimistö käyttää muodostamaan verihyytymiä. Liian monet verihiutaleet voivat aiheuttaa ongelmia verenkiertoa, kuten ei-toivottua verihyytymiä ja verenvuoto-ongelmia. Tämä lääke vähentää verihiutaleiden verenkierrossa estämällä niiden tuotantoa.

Tämä lääke saattaa mukana pakkausselosteessa. Lue se huolellisesti, jos käytettävissä. Kysy lääkäriltä, ​​sairaanhoitaja tai apteekkihenkilökunta kaikkiin kysymyksiin sinulla voi olla noin tätä lääkettä.

Ottamaan lääkkeensä suulla kanssa tai ilman ruokaa, yleensä 2 tai 4 kertaa päivässä tai lääkärin ohjeen mukaan. Lasten tai maksan toimintahäiriöitä, voidaan aloittaa ottamalla vain 1 annos joka päivä. Lääkäri muuttaa annostusta, yleensä kerran viikossa, jotta löydettäisiin paras annoksen, joka pitää verenkuva lähempänä normaalia. Annostus perustuu sairaudestasi ja hoitovaste. Sinun ei tulisi ottaa enemmän kuin 2,5 milligrammaa yhtenä annoksena tai enemmän kuin yhteensä 10 milligrammaa päivässä.

Käytä tätä lääkitystä säännöllisesti, jotta saat eniten hyötyä siitä. Jotta muistaisit, ota se samaan aikaan joka päivä. On tärkeää jatkaa ottaen tämän lääkitystä vaikka olosi hyvin. Ihmiset, joilla on korkea verihiutaleiden ehkä ole paha. Älä lopeta lääkitystä ilman lääkärin. Pysäyttäminen anagrelidi, aiheuttaa verihiutaleiden mennä takaisin ylös.

Lääkäri tarkistaa verenkuva säännöllisesti seurata edistymistä ja muuttaa annosta.

Päänsärky, ripuli, heikkous, pahoinvointi, kaasu, ruokahaluttomuus, ja huimausta saattaa esiintyä. Jos jokin näistä vaikutuksista jatkuvat tai pahenevat, ota yhteys lääkäriin tai apteekkiin välittömästi.

Voit vähentää riskiä huimausta ja pyörrytystä, nouse ylös hitaasti noustessa istuma- tai makuuasennossa.

Muista, että lääkäri on määrännyt tätä lääkettä, koska hän on päättänyt selvitetyn hyötyä sinulle on suurempi kuin haittavaikutusten riski. Monet ihmiset käyttävät tätä lääkettä ei ole vakavia sivuvaikutuksia.

Kerro lääkärille heti, jos sinulla on vakavia sivuvaikutuksia, kuten: epätavallinen verenvuoto / mustelmia, mustat ulosteet, turvotus nilkoissa / jalat, nopea / vaikeutunut hengitys, vatsa / vatsakipu, epätavallinen väsymys, muutos virtsaneritystä, vaaleanpunainen / verinen virtsa, oksentaa, joka näyttää kahvinporot.

Hanki lääkärin apua heti, jos jokin hyvin vakavia haittavaikutuksia, kuten: rinta / leuka / vasen käsivarsi kipu, sekavuus / psyykkisiä muutoksia, vaikea huimaus, pyörtyminen, nopea / epäsäännöllinen / sydämentykytys, kouristukset, epäselvä puhe, näköhäiriöt, heikkous toisella puolella kehoa.

Erittäin vakava allerginen reaktio tämä lääke on harvinaista. Kuitenkin hakeudu heti, jos havaitset vakavan allergisen reaktion, kuten: ihottuma, kutina / turvotus (erityisesti kasvojen / kielen / kurkun), vakavia huimausta, hengitysvaikeuksia.

Tämä ei ole täydellinen luettelo mahdollisista haittavaikutuksista. Jos havaitset muita vaikutuksia ei ole lueteltu edellä, ota yhteys lääkäriin tai apteekkiin.

Yhdysvalloissa –

Soita omaan lääkäriin saadakseen neuvoa haittavaikutuksista. Voit ilmoittaa haittavaikutuksia FDA 1-800-FDA-1088 tai www.fda.gov/medwatch.

Kanada – Soita lääkäriin saadakseen neuvoa haittavaikutuksista. Voit ilmoittaa haittavaikutuksia Health Canada 1-866-234-2345.

Ennen anagrelidi, kerro lääkärille tai apteekkiin, jos olet allergic i; tai jos sinulla on muita allergioita. Tämä tuote voi sisältää apuaineita, jotka voivat aiheuttaa allergisia reaktioita tai muita ongelmia. Keskustele apteekin lisätietoja.

Ennen tätä lääkitystä, kerro lääkärille tai apteekkiin sairaushistoria, erityisesti: sydänvaivoja (esim sydänkohtaus, epäsäännöllinen syke), keuhko-ongelmia, munuaissairaus, maksasairaus.

Tämä lääke voi aiheuttaa huimausta. Älä aja, käytä koneita tai tee mitään toimintaa, joka edellyttää tarkkaavaisuutta, kunnes olet varma, että voit tehdä näitä tehtäviä turvallisesti. Rajoittaa alkoholijuomia.

Anagrelidi voi aiheuttaa sairaus, joka vaikuttaa sydämen rytmin (QT-ajan pidentymistä). QT-ajan piteneminen voi harvoin aiheuttaa vakavia (harvoin kuolemaan johtavia) nopea / epäsäännöllinen syke ja muita oireita (kuten vaikea huimaus, pyörtyminen), jotka tarvitsevat lääkärin huomiota heti.

QT-ajan piteneminen voi suurentaa, jos tiettyjä sairauksia tai jotka käyttävät muita lääkkeitä, jotka voivat aiheuttaa QT-ajan pidentymistä. Ennen anagrelidi, kerro lääkärille tai apteekkiin kaikista huumeiden otat ja jos jokin seuraavista ehdoista: sydänvaivoja (sydämen vajaatoiminta, hidas syke, QT-ajan pidentyminen EKG), suvussa sydänvaivoja (QT pidentyminen EKG, äkillisen sydänkuoleman).

Alhainen kaliumin tai magnesiumin veressä voi myös lisätä riskiä QT-ajan pidentymistä. Tämä riski voi kasvaa, jos käytät tiettyjä lääkkeitä (kuten diureetit / “vesi pillereitä”), tai jos olosuhteet kuten vakava hikoilu, ripuli, tai oksentelua. Keskustele lääkärin kanssa anagrelidin turvallisesti.

Ennen ottaa kirurgian, kerro lääkärille tai hammaslääkärille, että käytät tätä lääkitystä.

Vanhemmat ihmiset saattavat olla herkempiä haittavaikutuksia tämän lääkkeen, erityisesti QT-ajan piteneminen (katso edellä).

Raskauden aikana tämän lääkitystä olisi käytettävä vain silloin, kun se on selvästi tarpeen. Keskustele riskeistä ja hyödyistä lääkärisi kanssa.

Ei tiedetä, tämä lääkitys äidinmaitoon. Koska mahdollinen lapseen kohdistuvia riskejä, rinta -feeding kun käytät tätä lääkettä ei suositella. Keskustele lääkärisi kanssa ennen imetyksen.

Lääkkeiden yhteisvaikutukset saattavat muuttua miten lääkitys toimii tai lisätä riskiä vakavia sivuvaikutuksia. Tämä asiakirja ei sisällä kaikkia mahdollisia yhteisvaikutuksia. Pitää luetteloa kaikista tuotteista käytät (myös reseptiä / nonprescription huumeiden ja kasviperäisiä tuotteita) ja jaa se lääkäriltä ja apteekista. Älä aloita, lopeta tai muuta annosta mitään lääkkeitä ilman lääkärin hyväksyntää.

Jotkin tuotteet, jotka voivat olla vuorovaikutuksessa tämän lääkkeen ovat: muut lääkkeet, jotka voivat aiheuttaa verenvuotoa / mustelmien (mukaan lukien verihiutaleiden toimintaan lääkkeet kuten klopidogreelin, “verenohennuslääkkeitä” kuten varfariinia / enoksapariinia), sukralfaatti.

Vain aspiriinia jos lääkäri hyväksyy sen. Aspiriini voi lisätä verenvuotoriskiä, ​​kun sitä käytetään anagrelidilla, varsinkin jos sinulla on jo suuri riski verenvuodon. Kuitenkin, jos lääkäri on ohjannut sinua ottamaan pienen annoksen aspiriinia estämään verihyytymien, tai sydänkohtauksen tai aivohalvauksen ehkäisyyn (yleensä annoksissa 81-325 milligrammaa päivässä), jatka lääkkeen käyttöä, ellei lääkäri muutoin neuvo . Keskustele riskeistä ja hyödyistä lääkärisi tai apteekin puoleen.

Monet lääkkeet lisäksi anagrelidin voivat vaikuttaa sydämen rytmiin (QT-ajan pidentymistä), kuten amiodaroni, klorokiini, klaritromysiini, disopyramidi, haloperidoli, metadoni, moksifloksasiini, pimotsidi, prokainamidi, mm.

Jos yliannostus epäillään, ota myrkytyskeskukseen tai päivystyspoliklinikalle heti. Yhdysvaltain asukkaat voivat soittaa paikalliseen myrkytyskeskukseen osoitteessa 1-800-222-1222. Kanada asukkaat voivat soittaa maakunta myrkytystietokeskukseen. Yliannostuksen oireita voivat olla: epätavallinen verenvuoto / mustelmia, nopea syke, oksentelu.

Älä jaa tätä lääkitystä muiden kanssa.

Laboratorio ja / tai lääketieteelliset tutkimukset (kuten sydämen tentti, EKG, täydellinen verenkuva, munuaisten ja maksan toimintakokeet) tulee tehdä ennen hoidon aloittamista, säännöllisesti edistymistä voidaan seurata, tai tarkistaa sivuvaikutuksia. Kuulla lääkäriltäsi lisätietoja.

Jos unohdat annoksen, ota se heti kun muistat. Jos se on lähellä aika seuraavan annoksen, ohittaa Vastaamaton annos ja jatkaa tavanomaista toimilaitteen aikataulun. Älä ota kaksinkertaista annosta kiinni.

Säilytä huoneenlämmössä valolta ja kosteudelta. Pidä kaikki lääkkeet poissa lasten ja lemmikkieläinten.

Älä huuhtele lääkkeet alas WC tai kaataa ne viemäriin ellei neuvottu tekemään niin. Oikein hävittää tämän tuotteen, kun se on vanhentunut tai ei enää tarvita. tai paikallisen jätehuoltoyrityksen.

MEDICAL ALERT: Sairaus voi aiheuttaa komplikaatioita hätätapaus. Tietoja ilmoittautumalla MedicAlert, soita 1-888-633-4298 (US) tai 1-800-668-1507 (Kanada).

Marraskuu 2015. Copyright (c) 2015

Kun ‘s Lääkekaappi, voit tarkistaa lääkeaineiden kanssa.