aids, hiv & pneumocystis (PCP) keuhkokuume: oireet, hoidot, syyt

Pneumokystiskeuhkokuume (PCP) on vakava infektio, joka aiheuttaa tulehdusta ja nesteen kertyminen keuhkoihin. Se johtuu sieni nimeltä Pneumocystis jiroveci. Todennäköinen leviäminen ilmassa, tämä sieni on hyvin yleinen. Useimmat ihmiset altistuvat sille iän 3 tai 4. terve immuunijärjestelmä voi helposti hallita sitä. Mutta se aiheuttaa eräänlainen keuhkokuume ihmisillä, joilla immuunijärjestelmä on heikentynyt, kuten HIV / AIDS. Siksi sitä kutsutaan opportunistinen infektio. Vaikka se on harvinaista, PCP voi vaikuttaa myös muihin kehon osiin, kuten imusolmukkeet, maksan ja luuytimen.

Ennen HIV lääkitys oli saatavilla, PCP esiintyi 70%: sta 80% HIV-positiivisten ihmisten. Tapausten määrä on laskenut paljon. Tämä johtuu erittäin aktiivinen antiretroviraalinen hoito (HAART) ja PCP-ennaltaehkäisevää huumeita.

Seuraavassa on muita asioita sinun tulisi tietää

Aluksi PCP voi aiheuttaa mitään oireita. Soita heti lääkärille, jos sinulla on HIV / AIDS tai heikentynyt immuunijärjestelmä ja on jokin näistä merkeistä tai oireista PCP. Se voi olla kohtalokas.

PCP voidaan diagnosoida avulla lääketieteelliset tutkimukset. Nämä voivat sisältää

Joskus biopsia tarvitaan diagnoosin varmistamiseksi.