aikuinen pehmytkudossarkooman hoito (pdqто): hoito [] -käsittelyä vaihtoehto yleiskuva

multimodaalisuus Approach

Tämä täydentävä ja vaihtoehtoinen lääketiede (CAM) tiedot yhteenveto antaa yleiskuvan käyttö rustoa hoitona ihmisille, joilla on syöpä. Yhteenvedossa lyhyt historia ruston tutkimuksen tulokset kliinisissä tutkimuksissa ja mahdolliset haittavaikutukset ruston käytön; Tämä yhteenveto sisältää seuraavat keskeiset TIETOJA; Naudan (lehmä) ruston ja hain rusto on tutkittu hoitoja ihmisille syöpää ja muita sairauksia varten yli 30 vuotta ….

Role of Surgery

Kirurginen resektio on tärkeä osa hoidon pehmytkudossarkoomien. Kun mahdollista, laaja-marginaali toiminto säästäviä kirurgisen poiston on kulmakivi tehokas hoito extremity kasvaimia. Tämä voidaan helpottaa pehmytkudoksen korjaavassa kirurgiassa, joka sallii yleensä levenemisellä kuin ne, jotka saadaan, kun kirurginen suunnitelma sisältää suoran sulkeminen leikkaaminen sivuston. [2] Leikkauksen kasvaimeen massan tai kuoret pois brutto kasvain pitkin tasossa pseudocapsule pakatun kasvainsolujen ja reaktiivisia kudosta, joka usein ympäröi pehmytkudossarkoomien liittyy kohonnut paikallisen uusiutumisen. Jopa korkealaatuisesta pehmytkudossarkoomien raajojen voidaan yleensä hoitaa tehokkaasti säilyttäen samalla raajan kanssa yhdistetyn liikennemuodon mittainen preRX tai PORT vähentää paikallisen uusiutumisen. (Katso rooli Sädehoito osa tämän yhteenvedon lisätietoja.)

Vain yksi pieni, yksi-laitos satunnaistetussa tutkimuksessa on verrattu suoraan amputaatiota raajan säästävien leikkaus pehmytkudossarkoomien raajoihin. [3] 2: 1 satunnaistaminen suhde, 27 potilasta, joilla on korkea-asteen ääripäässä sarkoomat jaettiin laajaan leikkaaminen plus PORT (45 Gy-50 Gy on laaja paikallinen leikkaaminen alueella, ja yhteensä 60 Gy-70 Gy kasvainalueelle 6-7 viikkoa), ja 16 jaettiin amputaatio tai sen yläpuolella liitoksen proksimaalisesti kasvain. Molemmat ryhmät saivat adjuvanttihoitoa (ts doksorubisiini, syklofosfamidi, ja suuren annoksen metotreksaattia). 63 kuukauden mediaani seuranta-56 kuukautta, oli neljä paikallista toistuminen on 27 potilasta, joille tehtiin raajan säästävä leikkaus eikä toistuminen on 16 potilasta, joille tehtiin amputaatio P 2 = 0,12. Kokonaiselinaika (OS) hinnat eivät olleet tilastollisesti erilaisia ​​(vakuutusmatemaattiset 5 vuoden pysyvyys, 83% vs. 88%, P 2 = 0,99). [3] [Todisteiden taso: 1iiA]