Aikuisten aivokasvaimia hoito (pdqâ®): hoito [] -luokituksen aikuisten aivokasvainten

Tämä luokittelu perustuu Maailman terveysjärjestön (WHO) luokittelu keskushermoston (CNS) kasvaimia. [1] WHO lähestymistapa sisältää ja keskinäiset morfologia, sytogenetiikka, molekyyligenetiikan, ja immunologisia merkkiaineiden yrittää rakentaa solun luokittelu, joka on yleispätevää ja ennusteen voimassa. Aikaisemmat yritykset kehittää TNM perustuva luokitus pudotettiin: kasvaimen kokoa (T) on vähemmän merkitystä kuin kasvaimen histologia ja sijainti, imusolmukestatuksesta (N) ei sovelleta, koska aivojen ja selkäytimen ole lymphatics, ja metastaattinen leviäminen (M) harvoin sovelletaan, koska useimmat potilaat, joilla keskushermoston kasvaimet eivät elää tarpeeksi kauan kehittää etäpesäkkeitä. [2]

WHO luokka I sisältää vaurioita alhainen proliferaatiopotentiaali, usein erillinen luonne ja mahdollisuus parannuskeinoa seuraavien poistettu kirurgisella yksin.

WHO luokka II sisältää muutoksia, jotka ovat yleensä soluttautuminen ja vähän mitoosi toimintaa vaan toistuvat useammin kuin luokan I pahanlaatuiset kasvaimet jälkeen paikallista hoitoa. Jotkin kasvain tyypit ovat yleensä edetä ylempiin palkkaluokkiin maligniteetin.

WHO luokka III sisältää leesioita histologinen näyttö maligniteetin, kuten ydin- atypia ja lisääntynyt mitoosi toimintaa. Nämä vauriot ovat anaplastisissa histologian ja infiltratiivinen kapasiteettia. Ne ovat yleensä käsitellään aggressiivisen liitännäishoitona.

WHO luokka IV sisältää muutoksia, jotka ovat mitoosiin, nekroosi-altis, ja liittyy yleensä nopea leikkausta edeltävän ja leikkauksen jälkeisiä etenemistä ja kuolemaan. Vauriot hoidetaan yleensä aggressiivisen adjuvanttihoito.

Seuraavassa taulukossa on WHO Classification of kasvaimet keskushermostossa ja luetellaan kasvain tyypit ja laadut. [4] Kasvaimet rajoitu ääreishermoston eivät sisälly. Yksityiskohtaiset kuvaukset histopatologia, luokitusmenetelmät, esiintyvyys, ja mitä tiedetään etiologian kunkin kasvaimen tyypin löytyy WHO luokittelun kirja. [4]