akne – akne oireita – syitä akne – mikä on akne? – alkaen

On syy sitä kutsutaan “yhteinen akne” – lähes jokainen kärsii näppylä puhkeamisen jossain vaiheessa elämää.

Lue lisää akne

Perusasiat

oireet

hoito

Vaikka akne on edelleen suurelta osin kirous nuoruusiässä, noin 20% kaikista tapauksista esiintyy aikuisilla. Akne yleensä alkaa murrosiässä vuotiaita 10 ja 13, ja on taipumus olla huonompi ihmisille, joilla on rasvainen iho. Teenage akne kestää yleensä viidestä 10 vuotta, yleensä menee pois alkupuolella 20s. Sitä esiintyy molemmilla sukupuolilla, mutta teini-ikäiset pojat ovat yleensä kaikkein vaikeimmissa tapauksissa. Naiset ovat miehiä todennäköisemmin olla lieviä tai kohtalaisia ​​lomakkeiden heidän 30s ja sen jälkeen.

Akne leesiot ovat yleisimpiä kasvoissa, mutta niitä voi esiintyä myös kaulan, rinnan, selkä, hartiat ja olkavarret.

Toisin kuin yleisesti luullaan, akne ei aiheuttama haitallinen ruokavalio, huono hygienia tai hallitsematon sukupuoli ajaa. Yksinkertainen totuus on, että perinnöllisyys ja hormonit ovat takana useimmat muotoja akne. Kiroileminen pois suklaa tai hankaamalla naamasi 10 kertaa päivässä ei muuta taipumusta tähän ruma, joskus kivulias, ja usein kiusallinen ihon ongelma.

Syy akne ei ole täysin ymmärretty. Vaikka stressi voi pahentaa aknea, se selvästikään ei aiheuta sitä.

Hormonit. Yhteinen akne teini alkaa lisääntyminen hormonin tuotantoa. Murrosiässä, sekä pojille että tytöille tuottavat suuria määriä androgeenien, mies sukupuolihormonien, jotka sisältävät testosteronia. Testosteroni signaloi kehon tehdä enemmän talia, öljyä tuotetaan ihon öljyn rauhasten.

Maksimoi ihonhoitotuotteet rutiini näyttää nuoremmalta nyt.

Näyttää hyvältä Joka Phot; Miten hoitaa Kuiva, Red Ski; Yllättävää tapoja vähentää ryppyjä; Karkottaa Laukut Under Your Eyes