akuutti lymfaattinen leukemia (kaikki) lapsilla opas – syyt, oireet ja hoitovaihtoehdot

Mikä se on?

Akuutti lymfaattinen leukemia (ALL) on syöpä kehon veri sentekojärjestelmää. (Se tunnetaan myös akuutti lymfaattinen leukemia ja akuutti lymfaattisessa leukemia.) Sana “akuutti” tarkoittaa sitä, että sairaus voi edetä nopeasti. “Lymfosyyttinen” tarkoittaa, että syöpä kehittyy lymfosyyttien, tietyntyyppisten valkoisten verisolujen .; Luuytimen, pehmeä sisäosa luut, tekee solut, jotka kiertävät veressä. Ne sisältävät valkosolujen, punasolujen ja verihiutaleiden. Kaksi päätyyppiä veren valkosolujen ovat myeloidisoluissa ja imusoluissa. Lymfosyytit muodostavat alkaen imusolujen .; Normaalisti luuytimen tekee kolmenlaisia ​​infektio-taistelevat lymfosyyttien; B-lymfosyytit – Nämä solut tehdä vasta suojaamaan elimistöä bakteereita .; T-lymfosyytit – Nämä solut voivat tuhota viruksen tartunnan saaneiden solujen, ulkomaiset solut ja syöpäsolut. Ne auttavat myös vasta-aineita .; Luonnollisten tappajasolujen – Nämä solut voivat myös tappaa syöpäsoluja ja viruksia.

oireet

Oireita ALL lapsilla ovat samanlaisia ​​kuin aikuisilla. Ne sisältävät; kuume; helposti mustelmia tai verenvuotoja; tummanpunainen läikät ihon; kokkareita kainaloissa tai niskaan, vatsaan tai nivusissa; hengitysvaikeudet; luu- tai nivelkipu; heikkous; väsymys; päänsärkyä; ruokahaluttomuus ja selittämätön laihtuminen.

Diagnoosi

Ensimmäinen vaihe diagnoosi on yleensä lääkärintarkastus ja sairaushistoria. Lapsesi lääkäri tarkastaa taudin oireita, kuten kyhmyjä niskaan. Hän kysyy perheestäsi terveystietojen ja lapsen viime sairauksista ja hoidoista.

Kuinka kauan se kestää?

ALL yleensä pahenee nopeasti, jos ei hoideta.

Miten estää tämän terveydentila

Tiedossa ei ole keinoja estää ALL.

Miten käsitellä tätä terveydentila

Hoito lapsuuden ALL yleensä tapahtuu vaiheittain

Kun vierailla lääkäri

Ota yhteyttä lääkäriin tai terveydenhuollon tarjoaja jos havaitset oireita ALL lapsellesi. Nämä sisältävät

Ennuste

Näkymät lapsuuden kaikki riippuu