akuutti lymfaattinen leukemia tautiin

Akuutti lymfaattinen leukemia (ALL) on eräänlainen verisyöpä ja luuytimen – paisuvaisten sisällä luita jossa verisolut tehdään.

Sana “akuutti” akuutin lymfaattisen leukemian tulee siitä, että tauti etenee nopeasti ja luo epäkypsien verisolujen, pikemminkin kuin kypsä niistä. Sana “lymfaattinen” akuutin lymfaattisen leukemian viittaa nimisten valkosolujen lymfosyyttien, jossa kaikki vaikuttaa. Akuutti lymfaattinen leukemia tunnetaan myös akuutti lymfaattinen leukemia.

oireet

Akuutti lymfaattinen leukemia on yleisin syöpätyyppi lapsille ja hoitoja johtaa hyvät mahdollisuudet parannuskeinoa. Akuutti lymfaattinen leukemia voi esiintyä myös aikuisilla, vaikka mahdollisuus parannuskeino vähenee huomattavasti.

Verenvuotoa ikenistä; Luukipu; Kuume; Toistuvia infektioita; Toistuva tai vakava nenäverenvuoto; Möykky aiheuttama turvonneet imusolmukkeet ja kaulan ympärillä, kainalo, vatsa tai nivusissa; Kalpea iho; Hengenahdistus; Heikkous, väsymys tai yleinen lasku energia

Merkkejä ja oireita akuutin lymfaattisen leukemian voi sisältyä

Sovi tapaaminen lääkärisi tai lapsesi lääkäriin, jos havaitset pysyviä oireita, jotka koskevat sinua.

Monet oireita akuutin lymfaattisen leukemian matkivat kuin flunssa. Kuitenkin flunssa oireet lopulta parantaa. Jos oireet eivät lievene odotetusti, tehdä ajanvarauksen kanssa lääkärille.

Edellinen syövän hoitoon. Lapset ja aikuiset, jotka olen saanut tietynlaisia ​​kemoterapiaa ja sädehoitoa muita syöpiä voi olla lisääntynyt riski sairastua akuuttiin lymfaattinen leukemia .; Altistuminen säteilylle. Ihmiset altistuvat erittäin korkea säteilyn, kuten selvinneitä ydinreaktorin onnettomuus, on lisääntynyt riski sairastua akuuttiin lymfaattinen leukemia .; Geneettisiä häiriöitä. Tietyt geneettiset häiriöt, kuten Downin oireyhtymä, liittyy lisääntynyt riski akuutin lymfosyyttisen leukemian .; Ottaa veli tai sisar kanssa ALL. Ihmiset, joilla on sisarus, kuten Twin, akuutti lymfaattinen leukemia on lisääntynyt riski ALL.

Akuutti lymfaattinen leukemia tapahtuu, kun luuytimen solujen kehittyy virheitä DNA. Virheet kertovat solun edelleen kasvavan ja jakamalla, kun terve solu normaalisti lopettaa jakamalla ja lopulta kuolevat. Kun näin tapahtuu, verisolujen tuotannon tulee epänormaaliksi. Luuydin tuottaa kypsymättömiä soluja, jotka kehittyvät leukemiasolujen valkosolujen lymphoblasts. Nämä epänormaalit solut eivät pysty toimimaan kunnolla, ja he voivat rakentaa ja syrjäyttää terveitä soluja.

Ole tietoinen ennalta nimittäminen rajoituksia. Tuolloin teet nimittämistä, muista kysyä, onko siellä jotain tarvitsee tehdä etukäteen, kuten rajoittaa ruokavaliota .; Merkitse mitään oireita sinulla on, vaikka ne näyttävät liity syy olet aikataulun nimittämistä .; Merkitse muistiin tärkeitä henkilökohtaisia ​​tietoja, kuten asioita, kuten viime elämä muuttuu, tai suuria jännityksiä .; Listaa kaikki lääkkeet, vitamiinit tai lisäravinteet, että olet parhaillaan tai olet äskettäin .; Harkitse perheenjäsen tai ystävä pitkin. Joskus voi olla vaikea muistaa kaikki tiedot aikana nimittäminen. Joku, joka liittyy muistat jotain, olet jäänyt tai unohtunut .; Kirjoita lista kysymyksiä kysyä lääkäriltä.

syyt

Se ei ole selvää, mikä aiheuttaa DNA mutaatioita, jotka voivat johtaa akuuttiin lymfaattinen leukemia. Mutta lääkärit ovat havainneet, että useimmissa tapauksissa akuutti lymfaattinen leukemia eivät periydy.

Tekijöitä, jotka voivat lisätä riskiä akuutin lymfaattisen leukemian sisältävät

Tehdä ajanvarauksen kanssa perhelääkäri tai yleislääkäri, jos sinulla tai lapsellasi on oireita, jotka huolestuttavat sinua. Jos lääkäri epäilee akuutti lymfosyyttinen leukemia, saat todennäköisesti olla tarkoitettu lääkäri, joka on erikoistunut hoitoon sairauksien ja tilojen veren ja luuytimen (hematologist).

Koska nimitykset voi olla lyhyt, ja koska siellä on usein paljon kentällä kattamaan se hyvä olla hyvin valmisteltu. Seuraavassa on joitakin tietoja, joiden avulla saat valmiiksi, ja mitä odottaa lääkäriltä.

Aikasi lääkärin kanssa on rajoitetusti, joten valmistelee lista kysymyksiä voi auttaa sinua tekemään suurimman osan ajasta yhdessä. Listaa kysymyksiin tärkein vähiten tärkeä asia aika loppuu. Akuutin lymfaattisen leukemian, moniin peruskysymyksiin kysyä lääkäriltä ovat

Riskitekijät

Lisäksi kysymyksiä, että olet valmis kysyä lääkäriltä, ​​älä epäröi kysyä muita kysymyksiä.

Mikä on todennäköisesti aiheuttaa näitä oireita ?; Mitä muita mahdollisia syitä näitä oireita ?; Millaisia ​​testejä tarvitaan ?; Onko tämä ehto todennäköisesti tilapäistä tai kroonista ?; Mikä on paras tapa toimia ?; Mitä vaihtoehtoja ensisijainen lähestymistapa, että olet viittaa ?; Miten muiden olemassa olevien terveyttä parhaiten hallita ALL ?; Onko olemassa rajoituksia, jotka on noudatettava ?; Onko tarpeen nähdä asiantuntija? Mitä että kustannukset, ja minun vakuutusturva se ?; Onko yleinen vaihtoehto lääke olet määrättäessä minua ?; Onko esitteitä tai muissa painotuotteissa että voin ottaa mukaan? Mitä sivustot suositella ?; Mitä, onko minun pitäisi suunnitella varten seurantakäynti?

Valmistautuminen varaamiseksi

Lääkäri saattaa kysyä useita kysymyksiä. Koska valmiita vastaamaan niihin voi antaa aikaa koskemaan muita pisteitä haluat käsitellä. Lääkäri voi pyytää

Milloin oireet alkavat ?; Ovatko nämä oireet ollut jatkuvaa tai satunnaista ?; Kuinka vakavia nämä oireet ?; Mitä, jos mitään, tuntuu parantaa näitä oireita ?; Mitä, jos mitään, ilmeisesti pahentaa näitä oireita?

Vältä toimintaa, joka näyttää pahenevan mitään oireita. Esimerkiksi, jos sinä tai lapsesi on tunne väsynyt, mahdollistavat enemmän lepoa. Määrittää, mitkä päivän aktiviteettien ovat tärkeimpiä, ja keskittyä toteutuksessa nämä tehtävät.

Verikokeet. Verikokeet voi paljastaa liikaa valkosoluja, ei riittävästi punasoluja, eikä tarpeeksi verihiutaleita. Verikoe voi myös osoittaa läsnäolo räjähdys solut – kypsymättömiä soluja yleensä löytyy luuytimessä .; Luuytimen testi. Aikana luuytimen aspiraatio, neula käytetään poistaa näyte luuytimestä peräisin lonkkaluu. Näyte lähetetään laboratorioon testausta etsiä leukemiasoluja .; Lääkärit laboratoriossa luokittelee verisolujen tietyntyyppisiin perustuu niiden koon, muodon ja muita ominaisuuksia. He myös etsiä tiettyjä muutoksia syöpäsolujen ja onko leukemiasolujen alkoi B-lymfosyytit tai T-lymfosyyttejä. Tämä tieto auttaa lääkäriä kehittää hoitosuunnitelman .; Imaging testit. Kuvantamistutkimuksissa kuten röntgen, tietokonetomografia (TT) tai ultraäänellä voi auttaa määrittämään, onko syöpä on levinnyt aivoihin ja selkäytimeen tai muita kehon osia .; Selkäydinneste koe. Lannepiston testi, jota kutsutaan myös Spinal Tap, voidaan kerätä näyte selkäydinnesteen – nestettä, joka ympäröi aivoja ja selkäydintä. Näyte testataan onko syöpäsolut ovat levinneet selkäydinnesteeseen.

Testit ja diagnoosi

Testit ja menettelyt diagnosoida akuutti lymfaattinen leukemia sisältyy

Luuytimen testi. Aikana luuytimen aspiraatio, neula käytetään poistaa näyte luuytimestä peräisin lonkkaluu. Näyte lähetetään laboratorioon testausta etsimään leukemiasoluja.

Induktio terapiassa. Tarkoituksena ensimmäisen vaiheen hoito on tappaa useimmat leukemia solut veressä ja luuytimessä ja palauttaa normaalin verisolujen tuotantoa .; Tukihoitona. Kutsutaan myös post-remission hoidon, tämä vaihe kohtelun tarkoituksena on tuhota kaikki jäljellä leukemia kehossa, kuten aivoissa tai selkäytimessä .; Ylläpitohoito. Kolmas vaihe käsittely estää leukemian soluja uusiutuvien. Hoitoja käytetään tässä vaiheessa annetaan usein paljon alemmilla annoksilla pitkän ajan, usein vuosia .; Ennaltaehkäisevä hoito selkäytimeen. Jokaisen vaiheen hoidon, ihmiset akuutti lymfaattinen leukemia voi saada lisähoitoa tappaa leukemiasoluja sijaitsee keskushermostossa. Tämän tyyppinen käsittely, kemoterapialääkkeet ovat usein ruiskutetaan suoraan nestettä, joka kattaa selkäydintä.

Lääkärit laboratoriossa luokittelee verisolujen tietyntyyppisiin perustuu niiden koon, muodon ja muita ominaisuuksia. He myös etsiä tiettyjä muutoksia syöpäsolujen ja onko leukemiasolujen alkoi B-lymfosyytit tai T-lymfosyyttejä. Tämä tieto auttaa lääkäriä kehittää hoitosuunnitelman.

Kemoterapiaa. Kemoterapia, joka käyttää huumeita tappaa syöpäsoluja, käytetään tyypillisesti induktio hoito lasten ja aikuisten akuutti lymfaattinen leukemia. Kemoterapia lääkkeitä voidaan myös käyttää lujittamiseen ja kunnossapito vaiheita .; Kohdennettu lääkehoito. Kohdennettu lääkkeet hyökkäys erityisiä poikkeavuuksia läsnä syöpäsoluissa, jotka auttavat heitä kasvamaan ja kukoistamaan .; Tietty poikkeavuus nimeltä Philadelphia-kromosomi löytyy joitakin ihmisiä, joilla on akuutti lymfaattinen leukemia. Näille ihmisille suunnattu lääkkeitä voidaan käyttää hyökätä soluja, jotka sisältävät että poikkeavuus .; Kohdennettu lääkkeitä ovat imatinibi (Gleevec), dasatinibi (Sprycel), nilotinibi (Tasigna) ja blinatumomab (Blincyto). Nämä lääkkeet on hyväksytty vain ihmisille, joilla Philadelphia-kromosomin-positiivisena KAIKKI ja voidaan ottaa aikana tai kemoterapian jälkeen .; Säteilyhoito. Sädehoitoa käytetään suuritehoista palkit, kuten röntgenkuvat, tappaa syöpäsoluja. Jos syöpäsolut ovat levinneet keskushermostoon, lääkäri voi suositella sädehoitoa .; Kantasolujen siirto. Kantasolusiirteen voidaan käyttää tukihoitona ihmisiin suuri riski taudin uusiutumisen tai hoitoon uusiutumisen kun se tapahtuu. Tämä menettely mahdollistaa joku leukemia palauttaa terve kantasolujen korvaamalla leukemiasolujen luuytimen leukemiaa-vapaata luuydin terveeltä henkilö .; Kantasolusiirteen alkaa suurilla kemoterapia tai sädehoito tuhota mitään leukemiaa tuottava luuydin. Luuydin korvataan silloin luuytimen yhteensopivasta luovuttajalta (allogeenisen transplantaation) .; Kliiniset tutkimukset. Kliiniset tutkimukset ovat kokeiluja testata uusia syöpähoitojen ja uusia tapoja käyttää nykyistä hoitoja. Vaikka kliinisissä tutkimuksissa antaa sinulle tai lapsellesi mahdollisuuden kokeilla uusinta syövän hoitoon, hoidon hyödyt ja riskit voivat olla epävarmoja. Keskustele hyödyt ja riskit kliinisissä tutkimuksissa lääkäriltä.

Vuonna luuytimen aspiraatiota ja biopsia, lääkäri tai hoitaja käyttää ohutta neulaa poistaa pieni määrä nestettä luuydin, yleensä paikalla takana oman hipbone kutsutaan takaosan suoliluun harjusta. Luuydinbiopsia otetaan usein samanaikaisesti. Tämä toinen menettely poistaa pienen palan luukudoksen ja mukana luuytimen.

Vuonna luuytimen aspiraatiota ja biopsia, lääkäri tai hoitaja käyttää ohutta neulaa poistaa pieni määrä nestettä luuydin, yleensä paikalla takana oman hipbone kutsutaan takaosan suoliluun harjusta. Luuydinbiopsia otetaan usein samanaikaisesti. Tämä toinen menettely poistaa pienen palan luukudoksen ja mukana luuytimen.

akupunktio; aromaterapia; Hieronta; Meditaatio; rentoutumisharjoitukset

Hoidot ja huumeet

Aikana lumbaalipunktio (Spinal Tap) menettely, normaalisti makaat puolella polvet laaditaan rintaan. Sitten neula työnnetään oman selkäydinkanavan – alaselässä – kerätä selkäydinnesteestä testaukseen.

Opi tarpeeksi leukemia tuntea mukavaksi tehdä hoitopäätöksiä. Kysy lääkäriltä kirjoittamaan niin paljon tietoa eri tautien kuin mahdollista. Sitten tarkentamaan tietoja vastaavasti .; Kirjoita kysymyksiä haluat kysyä lääkäriltä ennen jokaista nimittämistä, ja etsiä tietoa paikalliseen kirjastoon ja Internetissä. Hyviä lähteitä ovat National Cancer Institute, American Cancer Society ja Leukemia & lymfooma Society .; Nojata koko terveydenhuollon tiimin. Suurissa terveyskeskukset ja lasten syöpä keskuksia, terveydenhuollon tiimin voivat olla psykologeja, psykiatrit, virkistys terapeutit, lapsi-elämän työntekijöitä, opettajia, ravitsemusterapeutit, pappien ja sosiaalityöntekijät. Nämä ammattilaiset voivat auttaa koko joukko kysymyksiä, kuten selittää menettelyt lapsille, löytää taloudellista tukea ja järjestää asumiseen hoidon aikana. Älä epäröi turvautua heidän asiantuntemuksensa .; Tutki ohjelmia lasten syövän. Major terveyskeskukset ja aatteelliset ryhmät tarjoavat erilaista toimintaa ja palveluja erityisesti lapsille, joilla on syöpä ja heidän perheilleen. Esimerkkejä ovat kesäleirejä, tukiryhmiä sisarukset ja toiveet täyttävä ohjelmia. Kysy terveydenhuollon tiimin ohjelmista omalla alueella .; Ohje perheen ja ystävien ymmärtää tilanteesi. Määritä maksutonta henkilökohtaista Web-sivulla olevat ei-voittoa verkkosivuilla CaringBridge. Näin voit kertoa koko perheelle Tapaamisten, hoidot, takaiskut ja syy juhlaan – ilman stressiä kutsuvan jokainen joka kerta siellä on jotain uutta kerrottavaa.

Yleensä hoito akuutin lymfaattisen leukemian kuuluu erillisiin vaiheisiin

Riippuen tilanteesta, vaiheet hoitoa akuutin lymfaattisen leukemian voi ulottua kaksi-kolmevuosi.

Vaihtoehtoinen lääke

Hoidot voivat olla

Kohdennettu lääkehoito. Kohdennettu lääkkeet hyökkäys erityisiä poikkeavuuksia läsnä syöpäsoluissa, jotka auttavat heitä kasvamaan ja menestymään.

Selviytyminen ja tuki

Tietty poikkeavuus nimeltä Philadelphia-kromosomi löytyy joitakin ihmisiä, joilla on akuutti lymfaattinen leukemia. Näille ihmisille suunnattu lääkkeitä voidaan käyttää hyökätä soluja, jotka sisältävät että poikkeavuus.

Lisätietoa Akuutti lymfaattinen leukemia

Kohdennettu lääkkeitä ovat imatinibi (Gleevec), dasatinibi (Sprycel), nilotinibi (Tasigna) ja blinatumomab (Blincyto). Nämä lääkkeet on hyväksytty vain ihmisille, joilla Philadelphia-kromosomin-positiivisena KAIKKI ja voidaan ottaa aikana tai kemoterapian jälkeen.

Kantasolujen siirto. Kantasolusiirteen voidaan käyttää tukihoitona ihmisiin suuri riski taudin uusiutumisen tai hoitoon uusiutumisen kun se tapahtuu. Tämä menettely mahdollistaa joku leukemia palauttaa terve kantasolujen korvaamalla leukemiasolujen luuytimen leukemiaa-vapaata luuydin terveeltä ihminen.

Kantasolusiirteen alkaa suurilla kemoterapia tai sädehoito tuhota mitään leukemiaa tuottava luuydin. Luuydin korvataan silloin luuytimen yhteensopivasta luovuttajalta (allogeenisen siirteen).

Vanhemmat aikuiset, kuten yli 60, taipumus kokea enemmän komplikaatioita ALL hoitoja. Ja vanhemmat aikuiset yleensä huonompi ennuste kuin lapset joita hoidetaan ALL.

Keskustella vaihtoehdoista lääkärisi kanssa. Perustuu yleistä terveydentilaa ja tavoitteesi ja mieltymykset, saatat päättää toteutettavaan hoitoon ALL.

Lisää Akuutti lymfaattinen leukemia

Jotkut ihmiset voivat halutessaan luopua hoitoa syöpään, vaan keskittyy hoitoja, jotka parantavat niiden oireita ja auttaa heitä tekemään suurimman osan ajasta he ovat jäljellä.

Ei vaihtoehtoisia hoitoja ovat osoittautuneet puhdistavaa akuutti lymfaattinen leukemia. Mutta jotkut vaihtoehtoisia hoitoja voi auttaa helpottaa sivuvaikutuksia syövän hoitoon ja saavat sinut tai lapsesi mukavampaa. Keskustele vaihtoehdoista lääkärisi, kuten jotkut vaihtoehtoisia hoitoja voivat häiritä syöpälääkkeitä, kuten kemoterapia.

Vaihtoehtoisia hoitoja, jotka voivat helpottaa oireita ovat

Vaikka hoito akuutin lymfaattisen leukemian on tyypillisesti erittäin onnistunut, se voi olla pitkä tie. Hoito usein kestää 2-3 vuotta, vaikka kolmen ensimmäisen kuuden kuukauden pituiseen voimakkain.

Huollon aikana vaiheissa, lapset voivat yleensä elää suhteellisen normaalia elämää ja mennä takaisin kouluun. Ja aikuisten ehkä jatkaa työskentelyä. Auttaa sinua selviytymään, yritä

Opi tarpeeksi leukemia tuntea mukavaksi tehdä hoitopäätöksiä. Kysy lääkäriltä kirjoittamaan niin paljon tietoa eri tautien kuin mahdollista. Sitten tarkentamaan tietoja vastaavasti.

Kirjoita kysymyksiä haluat kysyä lääkäriltä ennen jokaista nimittämistä, ja etsiä tietoa paikalliseen kirjastoon ja Internetissä. Hyviä lähteitä ovat National Cancer Institute, American Cancer Society ja Leukemia & lymfooma Society.

1

)