akuutti myelooinen leukemia (AML) opas – syyt, oireet ja hoitovaihtoehdot

Mikä se on?

Akuutti myelooinen leukemia (AML) on eräänlainen leukemia. Sitä kutsutaan myös akuutti myelooinen leukemia, akuutti myeloblastinen leukemia, akuutti myelosyyttinen leukemia, akuutti granulosyyttisen leukemian ja akuutin nonlymphocytic leukemia .; Leukemia on syöpä veressä ja luuytimessä. Luuydin on pehmeä, sisäosa luita, kun verisolut tuotetaan. Sana “akuutti” akuutin myelooisen leukemian viittaa siihen, että tauti voi edetä nopeasti. Oireet, jotka johtavat diagnoosin AML tapahtua suhteellisen lyhyessä ajassa, usein päivistä viikkoihin .; AML alkaa verta muodostavien solujen luuytimen. Nämä verta muodostavien solujen kutsutaan myelooisesta kantasoluja. Myeloidinen kantasolujen normaalisti kehittyä; Valkosolut, jotka taistelevat infektiota ja tautia; Punasolut, jotka kuljettavat happea; Verihiutaleet, whichhelp estämään verenvuodon aiheuttaa veren hyytymistä.

oireet

Mahdollisia oireita AML ovat; Selittämätön ja itsepintaista kuumetta; Merkitty väsymys ja heikkous; Odottamaton laihtuminen kanssa huono ruokahalu; Helposti mustelmia tai verenvuotoa; vakavat infektiot

Diagnoosi

Jos lääkäri epäilee leukemia, hän tekee fyysinen tentti tarkistaa taudin oireita. Hän kysyy about your sairaushistoria. Tämä saattaa sisältää terveydelle tavat ja aiemmista sairauksista ja hoitoa.

Kuinka kauan se kestää?

Akuutti myelooinen leukemia voivat kasvaa nopeasti ja tulla hengenvaarallinen, jos sitä ei käsitellä heti.

Miten estää tämän terveydentila

Ei ole tiedossa tapa estää AML.

Miten käsitellä tätä terveydentila

Akuutti myelooinen leukemia on yleensä kuvattu

Kun vierailla lääkäri

Ota yhteys lääkäriin, jos koet oireita AML. oireita ovat

Ennuste

Näkymät aikuisten AML riippuu monista tekijöistä, kuten