Ala-tet suun: käyttötarkoitukset, sivuvaikutukset, yhteisvaikutukset, kuvia, varoitukset & annostelu

YLEISNIMI (S): TETRASYKLIININ HCL

Tetrasykliini hoidetaan erilaisia ​​infektioita, mukaan lukien akne. Se on antibiootti, joka toimii lopettamalla bakteerien kasvua.

Tämä antibiootti käsittelee vain bakteeri-infektioiden. Se ei toimi virusinfektioiden (esim flunssaa, flunssa). Tarpeeton käyttö tai liikakäyttö tahansa antibiootti voi aiheuttaa sen väheni tehokkuutta.

Tetrasykliini voidaan myös käyttää yhdessä anti-haavauma lääkkeitä hoitoon tietyntyyppisten vatsahaavan.

Tetrasykliini toimii parhaiten, kun ottaa tyhjään vatsaan 1 tunti ennen tai 2 tuntia aterian jälkeen. Jos vatsavaivoja esiintyy, kysy lääkäriltäsi voitko ottamaan lääkkeensä ruoan kanssa. Toteutettava kunkin annoksen täysi lasillinen vettä (8 unssia tai 240 millilitraa), ellei lääkäri ohjaa toisin. Älä makuulle 10 minuutin kuluttua ottaen tämän lääkitystä. Tästä syystä älä ota sitä juuri ennen nukkumaan menoa.

Ottamaan lääkkeensä 2-3 tuntia ennen tai jälkeen minkään tuotteet sisältävät magnesiumia, alumiinia tai kalsiumia. Joitakin esimerkkejä ovat antasidit, kinapriilin Tietyt didanosiinin (pureskeltava / dispergoituvaa puskuroituja tabletteja tai lapsipotilaiden oraaliliuos), vitamiinit / kivennäisaineet, ja sukralfaattia. Noudata samoja ohjeita maitotuotteiden (esim maito, jogurtti), kalsium suhteen väkevöityä mehua, vismuttisubsalisylaatti, rauta ja sinkki. Nämä tuotteet sitovat tetrasykliiniä, estää täyden imeytymistä.

Annostus perustuu sairaudestasi ja hoitovaste. Käytettäväksi lapsille yli 8-vuotiaille, annostus perustuu myös painoon.

Antibiootit toimivat parhaiten, kun määrä lääkettä elimistössä pysyy tasaisena. Siksi ottamaan lääkkeen tasaisin väliajoin.

Jatka ottamaan lääkkeensä kunnes koko määrätty määrä on päättynyt, vaikka oireet häviävät muutaman päivän. Pysäyttäminen lääkitys liian aikaisin voi sallia bakteerit jatkavan kasvuaan, mikä voi johtaa uusiutumisen infektio.

Kerro lääkärillesi, jos tila jatkuu tai pahenee.

Pahoinvointi, oksentelu, ripuli, ruokahaluttomuus, suun haavaumat, musta karvainen kielen, kurkkukipu, huimaus, päänsärky, tai peräsuolen epämukavuutta saattaa esiintyä. Jos jokin näistä vaikutuksista jatkuvat tai pahenevat, kerro lääkärille tai apteekkiin välittömästi.

Muista, että lääkäri on määrännyt tätä lääkettä, koska hän on päättänyt selvitetyn hyötyä sinulle on suurempi kuin haittavaikutusten riski. Monet ihmiset käyttävät tätä lääkettä ei ole vakavia sivuvaikutuksia.

Kerro lääkärille heti, jos sinulla on vakavia sivuvaikutuksia, kuten: auringonpolttama (auringon herkkyys), kynsien värjäytyminen, lihaskipua, vaikeaa tai kivulias nieleminen, muutos virtsaneritystä, ruskea / harmaa hammas värjäytyminen, puutuminen / pistely kädet / jalat, epätavallinen väsymys, uusia merkkejä infektiosta (esim pysyviä kurkkukipu, kuume, vilunväristykset), kuulo muutokset (esim korvien soiminen, kuulon heikkenemistä), helposti mustelmia / verenvuotoa, kovan vatsan / vatsakipu, kellastumista silmien / iho, tumma virtsa.

Tetrasykliini voi harvoin aiheuttaa vakavia kohoaminen kallo (kallonsisäinen hypertensio -IH). Riski Tämän sivuvaikutus on suurempi hedelmällisessä iässä olevia naisia, jotka ovat ylipainoisia tai joilla on ollut IH aikaisemmin. Jos IH kehittyy, se yleensä menee pois, kun tetrasykliini on stoppe; kuitenkin on olemassa mahdollisuus pysyvään näön menetyksen tai sokeuteen. Hanki lääkärin apua heti, jos olet: jatkuva / voimakas päänsärky, näköhäiriöt (kuten näön / double vision, näön heikkeneminen, äkillinen sokeus), jatkuvaa pahoinvointia / oksentelua.

Tämä lääkitystä voi harvoin aiheuttaa vakavia suolikanavan sairaus (Clostridium difficile -associated ripuli) johtuen resistenttien bakteerien. Tämä tila voi ilmetä hoidon aikana tai viikoista kuukausiin hoidon päättymisen jälkeen .. Älä käytä anti-ripuli tuotteita tai huumaavien kipulääkkeiden jos olet seuraavista ongelmista, koska nämä tuotteet voivat tehdä niistä pahempi. Kerro lääkärille heti, jos saat: jatkuva ripuli, vatsaontelon tai vatsakipu / kouristelua, veri / limaa ulosteessa ..

Lääkitseminen pitkään tai toistuvasti aikoja voi aiheuttaa suun sammas tai uuden hiivatulehdus (suun tai emättimen sieni-infektio). Ota yhteys lääkäriin, jos valkoisia laikkuja suussa, muutos valkovuoto tai muita uusia oireita.

Erittäin vakava allerginen reaktio tämä lääke on harvinaista. Kuitenkin hakeudu heti, jos havaitset vakavan allergisen reaktion, kuten: ihottuma, ihomuutokset / haavaumat, kutina / turvotus (erityisesti kasvojen / kielen / kurkun), vakavia huimausta, hengitysvaikeuksia, uusi tai paheneva turvotusta / nivelkipu, rintakipu, nopea / epäsäännöllinen syke.

Tämä ei ole täydellinen luettelo mahdollisista haittavaikutuksista. Jos havaitset muita vaikutuksia ei ole lueteltu edellä, ota yhteys lääkäriin tai apteekkiin.

Yhdysvalloissa –

Soita omaan lääkäriin saadakseen neuvoa haittavaikutuksista. Voit ilmoittaa haittavaikutuksia FDA 1-800-FDA-1088 tai www.fda.gov/medwatch.

Kanada – Soita lääkäriin saadakseen neuvoa haittavaikutuksista. Voit ilmoittaa haittavaikutuksia Health Canada 1-866-234-2345.

Katso myös Side Effects osassa.

Ennen tetrasykliiniä, kerro lääkärille tai apteekkiin, jos olet allergic i; tai muihin tetrasykliinit (esim. doksisykliini, minosykliinille), tai jos sinulla on muita allergioita. Tämä tuote voi sisältää apuaineita, jotka voivat aiheuttaa allergisia reaktioita tai muita ongelmia. Keskustele apteekin lisätietoja.

Ennen tätä lääkitystä, kerro lääkärille tai apteekkiin sairaushistoria, erityisesti: munuaissairaus, maksasairaus, nielemisvaikeuksia, ruokatorven ongelmia (esim Palleatyrä, refluksitauti-GERD).

Tämä lääke voi aiheuttaa huimausta. Älä aja, käytä koneita tai tee mitään toimintaa, joka edellyttää tarkkaavaisuutta, kunnes olet varma, että voit tehdä näitä tehtäviä turvallisesti. Rajoittaa alkoholijuomia.

Tämä lääkitys saattaa tehdä herkkä auringolle. Vältä pitkäaikaista altistumista auringolle, rusketussuihkukaapit tai solariumin. Käytä aurinkovoidetta ja suojavaatteita kun ulkona.

Ennen ottaa kirurgian, kerro lääkärille tai hammaslääkärille, että käytät tetrasykliiniä.

Varovaisuutta on noudatettava käytettäessä tätä lääkettä vanhuksilla, koska ne voivat olla herkempiä sen vaikutuksia.

Tämä lääkitystä ei saa antaa lapsille alle 8-vuotiaille, koska se voi aiheuttaa pysyviä hampaiden värjäytyminen ja muita ongelmia. Hampaiden värjäytyminen on myös esiintynyt vanhemmilla lapsilla ja nuorilla aikuisilla. Kuulla lääkäriltäsi lisätietoja.

Tämä lääkitystä ei suositella käytettäväksi raskauden aikana. Se voi vahingoittaa sikiötä. Kuulla lääkäriltäsi lisätietoja.

Tämä lääkitys äidinmaitoon hyvin pieninä määrinä. Vaikka ole raportoitu haittaa imeväiselle, neuvotella lääkärin kanssa ennen rintaruokinnan.

Katso myös Kuinka käyttää.

Lääkkeiden yhteisvaikutukset saattavat muuttua miten lääkitys toimii tai lisätä riskiä vakavia sivuvaikutuksia. Tämä asiakirja ei sisällä kaikkia mahdollisia yhteisvaikutuksia. Pitää luetteloa kaikista tuotteista käytät (myös reseptiä / nonprescription huumeiden ja kasviperäisiä tuotteita) ja jaa se lääkäriltä ja apteekista. Älä aloita, lopeta tai muuta annosta mitään lääkkeitä ilman lääkärin hyväksyntää.

Jotkin tuotteet, jotka voivat olla vuorovaikutuksessa tämän lääkkeen ovat: retinoidi lääkkeet otetaan suun (kuten acitretin, isotretinoiini), strontium, digoksiini, kaoliini pektiiniä, eläviä bakteereja rokotteita, penisilliinit, varfariini.

Vaikka useimmat antibiootit (mukaan lukien tetrasykliini) eivät todennäköisesti vaikuta hormonaalista ehkäisymenetelmää, kuten pillerit, patch, tai rengas, muutamia antibiootit (kuten rifampisiini, rifabutiini) voivat vähentää niiden tehokkuutta. Tämä voi johtaa raskauteen. Jos käytät hormonaalista ehkäisyä, käänny lääkärin tai apteekin lisätietoja.

Tämä tuote voi vaikuttaa tuloksiin tiettyjen laboratoriotesteissä. Varmista laboratorion henkilökunta ja lääkärit tietävät käytät tätä lääkettä.

Jos yliannostus epäillään, ota myrkytyskeskukseen tai päivystyspoliklinikalle heti. Yhdysvaltain asukkaat voivat soittaa paikalliseen myrkytyskeskukseen osoitteessa 1-800-222-1222. Kanada asukkaat voivat soittaa maakunta myrkytystietokeskukseen.

Älä jaa tätä lääkitystä muiden kanssa.

Tämä lääkitys on määrätty kuntotasollesi vain. Älä käytä sitä myöhemmin toisen tartunnan ellei kertoi niin lääkäri. Eri lääkitys voi olla tarpeen niissä tapauksissa.

Laboratorio ja / tai lääketieteelliset tutkimukset voidaan suorittaa ajoittain seurata edistymistä tai tarkistaa sivuvaikutuksia. Kuulla lääkäriltäsi lisätietoja.

Jos unohdat annoksen, ota se heti kun muistat. Jos se on lähellä aika seuraavan annoksen, ohittaa Vastaamaton annos ja jatkaa tavanomaista toimilaitteen aikataulun. Älä ota kaksinkertaista annosta kiinni.

Säilytä huoneenlämmössä välillä 59-86 astetta F (15-30 ° C) valolta, kosteudelta ja kuumuudelle. Älä säilytä kylpyhuone. Pidä kaikki lääkkeet poissa lasten ja lemmikkieläinten.

Älä huuhtele lääkkeet alas WC tai kaataa ne viemäriin ellei neuvottu tekemään niin. Oikein hävittää tämän tuotteen, kun se on vanhentunut tai ei enää tarvita. Kun vanhentunut tetrasykliini voi aiheuttaa vakavia sairauksia. tai paikallisen jätehuoltoyrityksen saadaksesi lisätietoja siitä, miten turvallisesti hävittää tuotteen.

Päivänä lokakuuta 2015. Copyright (c) 2015

Kun ‘s Lääkekaappi, voit tarkistaa lääkeaineiden kanssa.