albuterol hengitysteitse

Käyttää albuterol

Terapeuttinen luokka: Keuhkoputkia laajentava

Farmakologiset Class: Sympatomimeettisiä

Albuterol kuuluu perheeseen lääkkeitä kutsutaan adrenergisten bronchodilators. Adrenergiset bronkodilataattoreita ovat lääkkeitä, jotka hengitetään suun kautta avata keuhkoputkia (hengitystiehyitä) keuhkoissa. Ne lievittää yskää, hengityksen vinkuminen, hengenahdistus, ja levoton hengitys lisäämällä ilmavirran läpi keuhkoputkiin.

albuterol on saatavana vain lääkärin määräyksestä.

Kun lääke on hyväksytty markkinoinnin tiettyyn käyttöön, kokemus voi osoittaa, että se on hyödyllinen myös muita lääketieteellisiä ongelmia. Vaikka näitä käyttötarkoituksia ei sisälly tuotemerkintöjen, albuterol käytetään tietyillä potilailla seuraavien sairaus

Päättäessään käyttää lääkettä, riskit lääkkeen ottamisen on punnittava hyvää se tekee. Tämä on päätös, sinä ja lääkäri arvioi. Sillä albuterol, seuraava tulee harkita

Kerro lääkärille, jos olet joskus ollut epätavallista tai allerginen reaktio Albuterol tai muita lääkkeitä. Kerro myös hoitohenkilökunnalle, jos sinulla on muita tyyppisiä allergiat, kuten elintarvikkeisiin, väriaineita, säilöntäaineita tai eläimiä. Ei-reseptilääkkeet, lue etiketti tai pakkauksessa ainekset varovasti.

Ennen albuterol

Asianmukaiset tutkimuksissa tähän mennessä ole osoittaneet lapsipotilailla tyypilliset ongelmat, jotka rajoittaisivat käyttökelpoisuutta albuterol inhalaatioaerosolilla (esim Proair® HFA) lapsilla 4-vuotiaille ja sitä vanhemmille, albuterol inhalaatiojauhe (esim Proair® Respiclick ™) lapsilla 12-vuotiailla ja sitä vanhemmilla, ja albuterol hengitysteitse ratkaisu (esim Accuneb®) lapsilla 2-vuotiailla ja sitä vanhemmilla. Kuitenkin turvallisuutta ja tehoa ei ole osoitettu, että albuterol inhalaatioaerosolilla lapsilla alle 4-vuotiailla lapsilla, albuterol inhalaatiojauheen alle 12-vuotiaita, ja albuterol hengittäminen ratkaisu alle 2-vuotiaille lapsille.

Asianmukaiset tutkimuksissa tähän mennessä ole osoittaneet geriatrisen tyypilliset ongelmat, jotka rajoittaisivat käyttökelpoisuutta albuterol inhalaatioaerosolilla (esim Proair® HFA) ja albuterol inhalaatiojauhe (esim Proair® Respiclick ™) iäkkäillä potilailla. Kuitenkin iäkkäillä potilailla ovat todennäköisemmin ikään liittyvien sydän-, munuais- tai maksasairaus, joka saattaa edellyttää varovaisuutta ja oikaisua annoksen saavilla albuterol inhalaatioaerosolilla ja albuterol inhalaatiojauhe.

Ei ole tietoa suhteesta iän vaikutuksille albuterol hengitettynä liuosta (esim Accuneb®) iäkkäillä potilailla.

Ei ole olemassa tarkkoja tutkimuksia naisilla määrittämiseksi pikkulasten käyttö voi aiheuttaa vaaraa tätä lääkettä imetyksen aikana. Punnitse mahdolliset hyödyt suhteessa mahdollisiin riskeihin ennen tämän lääkitystä imetyksen.

Vaikka tietyt lääkkeet ei tulisi käyttää yhdessä ollenkaan, muissa tapauksissa kaksi eri lääkkeitä voidaan käyttää yhdessä, vaikka vuorovaikutus voi tapahtua. Näissä tapauksissa lääkäri saattaa haluta muuttaa annosta, tai muut varotoimenpiteet voi olla tarpeen. Kun käytät albuterol, on erityisen tärkeää, että terveydenhuollon ammattilainen tietää, jos käytät jotakin seuraavista lääkkeistä. Seuraavia yhteisvaikutuksia on valittu sen perusteella, niiden potentiaalinen merkitys ja eivät välttämättä kaiken kattava.

Käyttämällä albuterol tahansa seuraavista lääkkeistä ei yleensä suositella, mutta voi olla tarpeen joissakin tapauksissa. Jos molemmat lääkkeistä määrää yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käyttää yhtä tai molempia lääkkeitä.

Tiettyjä lääkkeitä ei saa käyttää tai aikoihin syö ruokaa tai syö tietyntyyppisten elintarvikkeiden koska yhteisvaikutuksia voi esiintyä. Alkoholin tai tupakan tiettyjen lääkkeiden voi myös aiheuttaa yhteisvaikutuksia esiintyy. Keskustele hoitohenkilökunnan kanssa, käyttö lääkkeen ruoan kanssa, alkoholia tai tupakkaa.

Läsnäolo muut sairaudet voivat vaikuttaa käytön albuterol. Muista kertoa lääkärille, jos sinulla on muita lääketieteellisiä ongelmia, erityisesti

Käytä albuterol vain lääkärin ohjeiden mukaan. Älä käytä sitä lisää ja älä käytä sitä useammin kuin lääkäri määräsi. Älä myöskään lopeta albuterol tai astmalääke ilman kertoo lääkäriltä. Muuten voi lisätä mahdollisuus hengitysvaikeuksia.

Albuterol hengitysteitse ratkaisu (esim Accuneb®) pitäisi käyttää kanssa -suutinnebulisaattoria joka on kytketty kompressori hyvän ilmavirran. Hengitysteitse ratkaisu ja sumutinta tulee potilaan ohjeet. Lue ja noudata näitä ohjeita huolellisesti. Kysy lääkäriltä, ​​jos sinulla on kysymyksiä.

Jos haluat käyttää sisäänhengityksen ratkaisu sumutinta

Albuterol inhalaatioaerosolilla (esim Proair® HFA) ja albuterol inhalaatiojauhe (esim Proair® Respiclick ™) käytetään erityisellä inhalaattorin mukana potilasohje. Lue ohjeet huolellisesti ennen albuterol. Jos sinä tai lapsesi eivät ymmärrä ohjeita tai ole varma, miten inhalaattoria, kysy lääkäriltäsi näyttää, mitä tehdä. Myös kysy lääkäriltäsi tarkistaa sinulle tai lapsellesi säännöllisesti varmista käytät sitä oikein.

Jos haluat käyttää inhalaatioaerosolilla

Jos haluat käyttää inhalaatiojauhe

Annoksen albuterolin on erilainen eri potilailla. Noudata lääkärin määräyksestä tai ohjeet etiketissä. Seuraavat tiedot sisältävät ainoastaan ​​keskimääräistä annosta albuterol. Jos annos on erilainen, älä muuta sitä, ellei lääkäri käskee tekemään niin.

Määrä lääkettä että otat riippuu vahvuus lääkkeen. Myös annosten lukumäärän otat joka päivä, sallitun ajan annosten välillä, ja aika lääkityksen riippuvat lääketieteellinen ongelma, johon käytät lääkettä.

Jos annos jää albuterol, ota se mahdollisimman pian. Kuitenkin, jos se on melkein aika ottaa seuraava annos, jätä unohtunut annos väliin ja palaa takaisin normaaliin annosteluaikatauluun. Älä kaksinkertaista annosta.

Säilytä säiliötä huoneenlämmössä, lämmöltä ja suoralta auringonvalolta. Ei saa jäätyä. Älä pidä albuterol autoon, jossa se voi altistua kuumuudelle tai kylmyydelle. Älä säkissä reikiä kanisteriin tai heittää tuleen, vaikka säiliö on tyhjä.

Oikea käyttö albuterol

Pidä lääke foliopakkausta ennen kuin olet valmis käyttämään sitä. Säilytä huoneenlämmössä, lämmöltä ja suoralta auringonvalolta. Ei saa jäätyä.

Säilytä lääke suljetussa astiassa huoneenlämmössä, lämmöltä, kosteudelta ja suoralta auringonvalolta. Suojaa jäätymiseltä.

Pidä poissa lasten ulottuvilta.

Älä pidä vanhentuneita lääketieteen tai lääketieteen ei enää tarvita.

Kysy terveydenhuollon ammattilainen miten pitäisi hävittää mitään lääkettä et käytä.

Heitä pois Proair® Respiclick ™ 13 kuukautta avaamisen jälkeen foliopussi, kun annosta laskuri saavuttaa “0”, tai voimassaoloajan jälkeen, kumpi tulee ensin.

On erittäin tärkeää, että lääkäri tarkistaa edistymistä sinun tai lapsen säännöllisiä käyntejä. Näin lääkäriltä, ​​onko lääke toimii kunnolla ja tarkistaa ei-toivottuja vaikutuksia.

albuterol ei saa käyttää yhdessä muiden hengitettynä lääkkeitä, jotka ovat samanlaisia, kuten iso- (Isuprel®), levalbuteroli (Xopenex ™), metaproterenolin (Alupent®), pirbuterolia (Maxair®), tai terbutaliini (Brethaire®).

Varotoimet Vaikka käyttäminen albuterol

albuterol voi aiheuttaa bronkospasmia, mikä tarkoittaa hengitys tai hengityksen vinkuminen pahenee. Bronkospasmia voi olla hengenvaarallinen. Tarkista lääkäriltä heti, jos sinulla tai lapsellasi on yskää, hengitysvaikeuksia, hengenahdistusta tai hengityksen vinkumista käytön jälkeen albuterol.

Keskustele lääkärin tai lääkärin apua heti, jos

Sinä tai lapsesi voidaan myös ottamalla tulehduksenvastainen lääke, kuten steroidi (kortisonia kaltainen lääke) yhdessä albuterol. Älä lopeta tulehduksenvastainen lääke, vaikka astma tuntuu paremmalta, ellet käsketään tekemään niin lääkäri.

Albuterol voi aiheuttaa vakavia tyyppisiä allergisia reaktioita mukaan lukien anafylaksia. Anafylaksia voivat olla hengenvaarallisia ja vaatii välitöntä lääkärin hoitoa. Tarkista lääkäriltä heti, jos sinä tai lapsesi ilmaantuu ihottumaa, nokkosihottumaa, kutinaa, hengitysvaikeuksia, vaikeuksia niellä, tai turvotusta käsien, kasvojen tai suun kun käytät albuterol.

Hypokalemia (alhainen veren kaliumpitoisuus) voi esiintyä, kun käytät albuterol. Tarkista lääkäriltä heti, jos olet tai lapsesi on enemmän kuin yksi seuraavista oireista: kouristukset, vähentynyt virtsan, suun kuivuminen, lisääntynyt jano, epäsäännöllinen syke, ruokahaluttomuus, mielialan vaihtelut, lihaskipu tai kouristukset, pahoinvointi ja oksentelu, tunnottomuus tai pistely käsissä, jaloissa tai huulien, hengenahdistusta tai epätavallinen väsymys tai heikkous.

Älä ota muita lääkkeitä, ellei niitä ole keskusteltu lääkärin kanssa. Tämä sisältää reseptiä tai nonprescription (over-the-counter [OTC]) lääkkeet ruokahalu, astma, vilustuminen, yskä, heinänuha, tai sinus ongelmia, ja kasviperäisten tai vitamiineja.

Yhdessä sen tarvitaan vaikutuksia, lääke voi aiheuttaa joitakin ei-toivottuja vaikutuksia. Vaikka kaikkia näitä haittavaikutuksia saattaa esiintyä, jos niitä ilmenee, ne saattavat vaatia hoitoa.

albuterol Side Effects

albuterol

Tarkista lääkäriltä välittömästi, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista ilmenee

Joitakin haittavaikutuksia voi esiintyä, jotka eivät yleensä tarvitse lääkärin hoitoa. Nämä haittavaikutukset voivat pois hoidon aikana kuin kehon sopeutuu lääkettä. Myös terveydenhuollon ammattilainen voi pystyä kertoa keinoja estää tai vähentää joitakin näistä haittavaikutuksista. Tarkista hoitohenkilökunnalle, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista edelleen tai ovat haittaavia tai jos sinulla on kysyttävää niistä

Muut haittavaikutus saattaa myös esiintyä joillakin potilailla. Jos havaitset muita vaikutuksia, kysy terveydenhuollon ammattilainen.

Saatavuus Rx Reseptilääke

Raskaus Luokka C Riski ei voida sulkea pois

CSA Aikataulu N Ei hallitusti huume

Hyväksyntähistoria Kalenteri Drug historiaa FDA

COPD, Akuutti albuterol, atsitromysiini, Zithromax, Ventolin, ProAir HFA, Xopenex

Astma, akuutti albuterol, Ventolin, deksametasoni, ProAir HFA, metyyliprednisoloni, hydrokortisonia

COPD, Maintenance Spiriva, Symbicort, albuterol, Advair Diskus, Ventolin, ProAir HFA

Bronkospasmi Profylaksia albuterol, montelukasti, Singulair, Ventolin, ProAir HFA, Proventil