alfalipoiinihappo (ala)

Yleiset nimet: lipoiinihappoa, tioktiinihappo, asetaatti korvaa tekijä, biletan, lipoicin, thioctacid, thioctan

tehoa luokitus

Ooo … Positiivinen kliinisissä tutkimuksissa

turvallisuus luokitus

Lipoiinihappo on rasvaliukoinen, rikkiä sisältävät, vitamiini-kuin antioksidantti. Se ei ole todellinen vitamiini, koska se voidaan syntetisoida elimistössä ja ei ole tarpeen ruokavaliossa eläimiä. Lipoiinihappoa toimii samalla tavalla kuin monet B-ryhmän vitamiineja. Hyviä lähteitä lipoiinihapon ovat hiiva ja maksa. Muita lähteitä ovat pinaatti, parsakaali, peruna, munuaisissa, sydämessä, ja luustolihasten.

1930-luvulla havaittiin, että tietty peruna kasvutekijä oli välttämätöntä bakteerien kasvun. Vuonna 1951, rasvaliukoinen koentsyymi tekijän havaittiin päässä maitohappobakteereja. Tämä luonnollisesti esiintyviä d-muoto eristettiin ja todettu olevan tärkeä kasvutekijä monille bakteereille ja alkueläimet. Tämä yhdiste eristettiin ja tunnistettiin alfa-lipoiinihappoa (ALA), aktiivisin muoto lipoiinihapon.

ALA on käytetty antioksidanttina diabeteksen hoitoon ja HIV. Se on myös käytetty syövän, maksa-, ja useita muita ehtoja.

Oraaliannosta ALA annettu lukuisissa kliinisissä tutkimuksissa vaihtelee 300 1800 mg vuorokaudessa. Se annetaan laskimoon samankaltaisia ​​päivittäiset annokset.

Vasta ei ole vielä määritetty.

Tiedot turvallisuutta ja tehoa raskauden ja imetyksen aikana ei ole.

Ei ole hyvin dokumentoitu.

Haittavaikutuksia ei ole raportoitu.

Ei dataa.

Viitteet