alkoholi (etanoli) vaikutukset, vaarat ja varoitukset

Mikä on alkoholi?

Alkoholi tai etanoli, on huumaava aine löytyy olutta, viiniä ja viinaa. Alkoholia saadaan käymisen hiiva, sokereita, ja tärkkelys. 1 Hedelmät kuten viinirypäleitä, ja jyvät kuten ohra ja vehnä ovat yleisimmin käytettyjä viinin, oluen ja liköörejä. Muut kasvit, kuten kaktus tai sokeriruo’osta voidaan käyttää lipeän tuotannossa.

Neljätoista grammaa tai noin 0,6 unssia puhdasta alkoholia vastaa yhtä “juoda”. Esimerkkejä tästä määrästä voi sisältää yhden kahdentoista unssin olut (5 prosenttia alkoholia), kahdeksasta yhdeksään unssia malt liquor (7 prosenttia alkoholia), 5 unssia viiniä (12 prosenttia alkoholia) tai 1,5 nesteunssia “shot” 80 todiste alkoholia ( 40 prosenttia alkoholia).

Yhdysvalloissa, Federal Uniform Drinking Ikä laki, allekirjoitti lain vuonna 1984 nosti vähintään juominen ikä 21 vuotta. Kaikki valtiot nyt kieltää osto alkoholin nuoret alle 21 vuotta 1988. On laitonta myydä tai ostaa alkoholia kenellekään alle 21-vuotiaana mukaan toimisto lääkintäviranomainen, alkoholia käytetään enemmän nuoria ihmistä Yhdysvalloissa kuin tupakka tai laittomien huumeiden, tuloksena on vakava kansanterveydellinen huolenaihe. 2

Alkoholi (etanoli) Farmakologia

Alkoholi on kirkas, haihtuva neste, joka on erittäin vesiliukoinen. Imeytyminen alkoholia (etanolia) väheni elintarvikkeiden, erityisesti rasvaisen ruoan. Imeytyminen tapahtuu pääasiassa suolistosta. Alkoholi jakelee osaksi kehon veteen. Veren alkoholipitoisuus (BAC) riippuu painosta ja kehon rasvan, määrä ja aikataulu alkoholin kulutuksesta, ja ruoan vaikutukset. Alkoholin juominen lyhyempien ajanjaksojen tai suurempia määriä ja tyhjään vatsaan johtaa korkeampaan BAC. BAC ilmoitetaan yleensä grammoina desilitraa (g / dl). Kaikissa 50 Yhdysvaltain osavaltion, 0,08 g / dl vastaisi 0,08 prosenttia BAC, tai sallitun rajan, jossa yksi ei enää saa ajaa. Säännöt ovat tiukemmat monissa valtioissa kuljettajille alle 21-vuotiaita.

Alkoholi metaboloituu ensisijaisesti (90 prosenttia) maksassa. Entsyymi alkoholidehydrogenaasi muuntaa alkoholia asetaldehydin, sympatomimeettiseksi toksiini usein syytetään “krapula” vaikutus. Asetaldehydi on edelleen metaboloituu aldehydidehydrogenaasin etikkahapoksi, ja lopulta hiilidioksidiksi ja vedeksi. Vähäisiä määriä alkoholia tapahtua myös virtsaan, keuhkot / hengitys ja hiki. Alkoholi erityksen keuhkoihin muodostaa perustan Alkometri testi antaman lainvalvontaviranomaiset jotka voivat epäillä rattijuopumuksen.

Alkoholi nostaa estävä välittäjäaine GABA (gamma-aminovoihappo) ja vähentää hermoja signaalit pitkin että neuronaalinen. Koska tämä toiminta, alkoholi tunnetaan keskushermoston (CNS) masennuslääke, ja alentaa sekä kognitiivisia ja fyysisiä valmiuksia. Yhdistäminen muiden keskushermostoa lamaavien, kuten opiaatit, barbituraatit tai bentsodiatsepiinit voivat olla toisiaan ja vaarallisia vaikutuksia.

Pitkäaikainen alkoholin väärinkäyttö liittyy maksan ja sydän- ja verisuonitautien, syövän ja hermoston vaurioita sekä psykiatrisia ongelmia, kuten masennusta, ahdistusta, ja epäsosiaalinen persoonallisuus. 4

Terveysvaarat Johtuen Alkoholin väärinkäyttö

Alkoholi ja sen käyttö voi aiheuttaa useita merkittäviä muutoksia käyttäytymisessä. Jopa pienet annokset merkittävästi heikentää arviointikykyä ja koordinointi. Pieniä määriä, se voi aiheuttaa tunteita rentoutumista ja rauhoittumista, tukahduttaa ahdistusta, ja joissakin, herättää tunteita luottamusta. Koska annosta nostetaan, yleensä yli kuusi unssia 100 todiste alkoholia, miellyttävä euphoric tunteet alkavat väistyä masentuneisuus. Myrkytyksen tapahtuu, koska maksa ei pysty aineenvaihdunta enemmän kuin yksi unssi alkoholia tunnin välein. Siksi, kun henkilö kuluttaa enemmän alkoholia kuin keho voi aineenvaihdunta, myrkytyksen tapahtuu. Myrkytys voi yleensä kestää missä tahansa yhdestä 12 tuntiin, ja jälkivaikutukset ( “hang-over”) myrkytyksen voi kestää 24 tuntia tai enemmän.

Toistuva alkoholin voi lisätä suvaitsevaisuutta, joka puolestaan ​​johtaa suurempaan määriä saavuttamiseksi vaadittaviin halutut vaikutukset. Kun keho kehittää riippuvuus alkoholista, äkillinen lopettaminen sen saanti on todennäköisesti tuottaa vieroitusoireita. Vieroitusoireet voivat olla hengenvaarallisia ja sisältävät vaikea ahdistuneisuus, vapina, aistiharhat ja kouristukset.

Alkoholi voi olla tappava, jos määrä alkoholia saavuttaa pitoisuus on yli 460 milligrammaa alkoholia 100 millilitraa verta (0,46 g / dl). Kuolema hengityslama voi tapahtua vakava alkoholimyrkytys, ja tämä voidaan nopeut- jos alkoholi yhdistetään keskushermostoon vaikuttavien lääkkeiden lääkkeitä.

Sekoitus alkoholi kofeiinia, joko sekoitetut juomien tai lisäämällä nestettä energiajuomia on tullut yleinen tapa nuoremmille väkijoukkoja kuluttajien alkoholia. Tämän vaarallinen yhdistelmä, juovat saattavat tuntea hieman vähemmän päihtyneitä kuin jos ne olisivat nauttinut alkoholia yksin. Ne ovat kuitenkin aivan yhtä heikentynyt ja todennäköisesti ottamaan riskejä. Tämä juominen käytäntö usein tapahtuu ja ympärillä opistoilla.

Liiallinen alkoholin käyttö voi johtaa alkoholismiin tai alkoholiriippuvuus. On neljä kardinaali oireita alkoholismi: himo, hallinnan menetys, fyysinen riippuvuus, ja toleranssi. Kliinikko pystyy diagnosoimaan alkoholismi perustuu tiettyjen kriteerien julkaissut American Psychiatric Association ja Maailman terveysjärjestö. 5

Juominen ja ajaminen tuloksia lukuisissa auto-onnettomuuksissa, vammojen ja kuolemantapausten vuosittain. Vuonna 2009 oli yli 10800 kaatua kuolemantapauksia kuljettajan kanssa BAC 0,08 tai suurempi, noin 32 prosenttia koko liikennekuolemista vuodelle. Näiden kuljettajien viisikymmentä kuusi prosenttia oli ollut BAC 0,15 tai suurempi. Kuitenkin vuodesta 1982, alkoholiin liittyvät kuolemantapaukset ovat pudonneet 60 prosentista 38 prosenttiin vuonna 2009. 6

Alkoholismi on hoidettavissa oleva sairaus, mutta pidetään elinikäinen, krooninen sairaus, joka vaatii ohjausta, tukea ja usein lääkitystä hallitsemaan mielihaluja. Pahenemisvaiheita ovat yleinen ongelma alkoholistien. Riskit kehittää alkoholismi sisältyy geneettinen alttius ja elämäntapa käytäntöjä. Stressi, helppous alkoholin saatavuutta, ja vertaisryhmät voi lisätä riskiä alkoholismin.

Esiintyvyys alkoholinkäytön Yhdysvalloissa on yleistä. Mukaan Yhdysvaltain Department of Health and Human Services 2010 Yhteenveto Health Statistics Yhdysvaltain aikuista National Health Interview Survey, prosenttia aikuisista 18-vuotiaita ja vanhempia, jotka olivat nykyisen säännöllisesti juovat (vähintään 12 juomia viimeisten 12 kuukauden aikana) oli 50,9 prosenttia. Prosentuaalinen aikuisista, jotka olivat nykyisen harvoin juovat (1-11 juomia viimeisten 12 kuukauden aikana) oli alhaisempi, 13,6 prosenttia. 7

Alkoholin käyttö ja kertajuomisen teini on merkittävä kansanterveydellinen huolenaihe. Vuonna 1999 alkoholin käyttö keskuudessa lukiolaisia ​​raportoitiin 1 ulos välein 2 opiskelijoille. Vuonna 2009 nykyinen alkoholin käyttö keskuudessa lukiolaiset laski 42 prosenttia, ja 24 prosenttia raportoi episodimainen raskasta tai humalahakuinen juominen. 8

Vuonna 2009 10 prosenttia lukiolaisista raportoitu ajo aikana viimeisten 30 päivän kun he olivat juoneet alkoholia. Kaksikymmentä-kahdeksan prosenttia opiskelijoista ilmoitti kyydissä tai muun ajoneuvon aikana viimeisten 30 päivän ajaa joku muu, joka oli juonut alkoholia. 8

Ei määrä alkoholin kulutuksen voidaan pitää turvallisena raskauden aikana. Alkoholi on siirtää nopeasti äidin verenkiertoon sikiön istukan ja napanuoran. Alkoholi voi olla myrkyllistä kehitysmaiden vauva, ei vain kolmen ensimmäisen kuukauden aikana, kun tärkeitä elimiä kehittyvät, mutta milloin tahansa, kun aivojen kehitys jatkuu koko raskauden. Vahinko voi esiintyä myös varhain raskauden ennen nainen saattaa tietää olevansa raskaana. Vaikka ei ole tiedossa turvallinen määrä alkoholia että nainen voi juoda, riski keskenmeno, synnynnäisiä epämuodostumia, kasvun hidastumista ja henkistä vikoja lisätä enemmän alkoholia raskaana oleva nainen kuluttaa yhdessä ympäristössä ja useammin hän juo yleistä.

Naiset, jotka suunnittelevat raskautta tai jotka ovat hiljattain oppineet ne ovat raskaana ei pitäisi juoda alkoholia. On viisasta pyytää neuvoa terveydenhuollon tarjoaja jos alkoholia ei voida pysäyttää ennen raskautta ja koko raskauden. Sekä Centers for Disease Control ja US-kirurgi Generals Office varoittaa naisia ​​olemaan juomatta raskauden aikana.

Äidit liikaa alkoholia raskauden aikana voi synnyttää vauvoilla sikiön alkoholin kirjoon (FASD) tai sikiön alkoholin oireyhtymä (FAS), joka voi sisältää peruuttamattomia fyysisiä ja henkisiä muutoksia vauva. FASD voivat olla elinikäinen oppiminen vammaisten, huono muisti, hyperaktiivisuus, huono keskittymiskyky, puheen tai kielen viiveitä ja muut häiriöt. FAS voi johtaa kasvun hidastumiseen, mielenterveyden häiriöt, luuston ja kasvojen poikkeavuudet, ja sydänvika. On tärkeää olla juomatta ollenkaan raskauden aikana, ennen suunniteltua raskautta tai jos tehokasta ehkäisyä ei käytetä. 9, 10, 11

Kulutus pieniä määriä alkoholia on raportoitu olevan hyödyllisiä sydän- terveyshyötyjä, erityisesti kulutus punaviiniä. Punaviini sisältää aineita, kuten resveratrol ja flavonoideja, jotka ovat antioksidanttisia ominaisuuksia ja voi lainata sydäntä vaikutuksia sydämeen. Kuitenkin vain pieniä määriä viiniä tai alkoholin ehdotetaan olevan hyötyä.

Antioksidantit voivat auttaa ehkäisemään sydänsairauksia lisäämällä tasoilla high density lipoprotein (HDL), tai “hyvä” kolesteroli ja suojaavat valtimoiden vaurioita. Antioksidantit punaviini kutsutaan polyfenolit ja ne voivat olla suojaavia sydämen alus vuoria. Resveratrol on polyphenol joka tulee nahoista punainen viinirypäleet. On myös teoria, että myönteisiä sydämen vaikutukset punaviiniä voisi olla mahdollista yksinkertaisesti juominen punainen tai violetti 100% viinirypälemehun tai syöminen punainen viinirypäleet.

Sydäntä suojelevat vaikutus alkoholia ei saa rajoittua punaviiniä. Jotkut tutkimukset ovat osoittaneet, että kohtuullinen määrä kaikenlaisia ​​alkoholia hyötyä sydämesi, ei vain alkoholia löydy punaviiniä. Kuitenkin tarvitaan lisää tutkimusta. Alkoholin kohtuukäyttö voi nostaa HDL, vähentää veritulppien muodostumista, ja estää valtimoiden aiheuttamat vahingot low density lipoprotein (LDL), tai “paha” kolesteroli.

Ei ole ehdotettu aloittaa juomisen ehkäisyyn sydänsairaus. Kumpikaan American Heart Association eikä National Heart, Lung and Blood Institute kannattaa aloittaa juoda alkoholia yksinkertaisesti estää sydänsairauksia. Alkoholi voi aiheuttaa muita terveyteen liittyviä kysymyksiä ja saattaa aiheuttaa riippuvuutta.

Vain kohtalainen juominen on suositeltava niille, jotka jo juovat. Kohtalainen juominen määritellään keskimäärin kaksi juomia päivässä miesten ja yksi juoma päivässä naisille. Juoma määritellään 12 unssia (355 millilitraa tai ml) olutta, 5 unssia (148 ml) viiniä tai 1,5 unssia (44 ml) 80-proof viina. 12

Alkoholismin hoitoon edellyttää vahvaa perhe, sosiaalinen ja lääketieteellistä tukea. Hoito alkoholiriippuvuuteen sisältyy yleensä monenlaisia ​​toimenpiteitä, kuten astui terapia, ryhmä tuki, yksilöllinen ohjaus, ja lääkitys.

Laajuus Alkoholin käyttö ja väärinkäyttö

Jotkut potilaat voivat halutessaan liittyä AA-liike (AA), ryhmä tukiorganisaatio saatavilla miehille ja naisille, koska 1935. Yli 2 miljoonaa talteen alkoholisteja Yhdysvalloissa, Kanadassa ja muissa maissa kuuluvat AA. 13

Lääkehoidot alkoholiriippuvuuteen kuuluu kolme hyväksyttyä lääkkeitä suun kautta – disulfiraami (Antabuse), naltreksoni (Depade, Revia) ja akamprosaatti (Campral) – ja ruiskeena pitkävaikutteinen muoto naltreksoni (Vivitrol). Käyttää näitä lääkehoitojen voi työskennellä vähentää juomista, pahenemisvaiheita, ja johtaa täydellinen toipuminen ja pidättäytyminen alkoholista. Erään tarkastelun, naltreksoni ja akamprosaatti on vahvoja todisteita ja suositellaan hoitovaihtoehtoja alkoholiriippuvuuteen yhteydessä käytösterapiaa. Disulfiraami ei ole osoitettu lisäävän tupakoimatta tai pienentää uusiutumisen tai himoa lumelääkkeeseen verrattuna, ja se ei suositella rutiinikäyttöön perusterveydenhuollossa. 14

Raskaus Luokka C Riski ei voida sulkea pois

CSA Aikataulu N Ei hallitusti huume

Hyväksyntähistoria Kalenteri Drug historian hallitus

WADA Class WADA antidopingtoimiston luokitus

Alkoholin käyttö raskauden

Hyödylliset vaikutukset Alkoholi

Hoitovaihtoehtoja Alkoholin väärinkäyttö ja alkoholismi

Katso myös

Viitteet

etanoli