alkoholin väärinkäyttö ja riippuvuus-mitä tapahtuu

Alkoholin väärinkäyttö tai riippuvuus voi kehittyä hyvin nopeasti tai tapahtua asteittain vuosina.

Voisi ajatella, että voit lopettaa juomisen milloin tahansa. Monet ihmiset, joilla on alkoholiongelmia lopettaa päiviä, viikkoja tai jopa kuukausia ennen kuin ne alkavat juomisen uudelleen. Mutta ellet voi jatkuvasti pitää juominen hallinnassa ja putoa takaisin epäterveellistä malleja, tarvitset apua.

Pitkäaikainen runsas juominen vahingoittaa maksan, hermosto, sydän, ja aivot. Se voi aiheuttaa terveysongelmia tai tehdä niistä pahempi. Nämä ongelmat ovat

Alkoholin väärinkäyttö voi myös edistää vatsavaivoja, vuorovaikutukset lääkkeiden ja alkoholin, ja seksuaalinen ongelmia. Se voi johtaa väkivaltaan, onnettomuuksiin, sosiaalinen eristäytyminen, ja ongelmia työssä, koulussa tai kotona. Voit myös olla oikeudellisia ongelmia, kuten liikenteen lippuja tai onnettomuuksia, seurauksena juominen.

Alkoholin nauttiminen voi aiheuttaa ainutlaatuisia ongelmia ikääntyville, raskaana olevat naiset, ja ihmisiä, jotka ovat muut sairaudet. Jos olet raskaana, et saa juoda alkoholia, koska se voi vahingoittaa lasta.

Juominen tekee myös oireita mielenterveysongelmia huonompi. Kun on alkoholiongelma ja mielenterveysongelma, sitä kutsutaan kaksoisdiagnoosi. On erittäin tärkeää kohdella kaikkia mielenterveysongelmia, kuten masennus. Voit juoda vähemmän kun mielenterveysongelmia hoidetaan.

Kirroosi tai haimatulehdus; Korkea verenpaine; osteoporoosi; Tiettyjen syöpien, kuten rintasyövän; Stroke; Wernicke-Korsakoffin syndrooma.