allergia opas – syyt, oireet ja hoitovaihtoehdot

Mikä se on?

Allergia on immuunijärjestelmän reaktio jotain, joka on normaalisti vaaratonta. Reaktio allergeenille (allergia-liipaisu aine) johtaa histamiinin ja muiden kehon kemikaaleja. Nämä kemikaalit aiheuttavat oireita allergiat, jotka ovat yleensä lieviä, mutta ärsyttävää. Esimerkkejä ovat nuha heinänuha (allerginen nuha) tai kutiava ihottuma myrkkyä muratti .; Kuitenkin joissakin tapauksissa, oireet voivat olla paljon huonompi, ja liittyy koko kehon. Anafylaksia on vakavin allerginen reaktio. Anafylaksia, nämä immuuni kemikaalit aiheuttavat vakavia iho-oireet, kuten nokkosihottuma ja turvotus, sekä vaikea hengitysvaikeuksia ja hyvin alhainen verenpaine .; Allergiset reaktiot voidaan laukaista erilaisia ​​allergeenejä. Yhteinen niistä kuuluu; Siitepöly – Allergiat, jotka tulevat ja menevät vuodenaikojen yleensä käynnistyvät siitepölyä .; Foods – Varsinkin maapähkinöitä ja pähkinöitä .; Lemmikkieläinten hilse – Varsinkin kissojen ja muiden pörröinen lemmikit .; Drugs – Vaikka mitään huume voi aiheuttaa allergisen reaktion, penisilliini ja sulfa antibiootit ovat yleisimpiä syyllisiä .; Homeitiöt – Kätketty lähde homeitiöt on kostea maaperä huonekasveja .; Hyönteisten pistot – Varsinkin mehiläisiä, keltainen takki, paperi ampiaisia, Hornets tai tulipalon muurahaisia.

oireet

Oireet riippuvat allergisen reaktion. Siitepöly ja lemmikkieläinten hilse allergioita aiheuttavat tyypillisesti; aivastelu; kutiava ja vuotava nenä; tukkoinen nenä; punainen, kutiava tai vetiset silmät; kutiava tai kurkkukipu.

Diagnoosi

Lääkäri kysyä oireet, kuten milloin ja missä ne, ja noin altistumista tahansa yhteisen allergeeneja, jotka laukaisevat reaktioita.

Kuinka kauan se kestää?

Allergiset oireet voivat jatkua ympäri vuoden, esiintyy vain tiettyinä vuodenaikoina, tai tapahtuu vain silloin, kun altistuminen tietyille allergeeneille. Monille allergia oireet ovat yleensä vähentää iän myötä.

Miten estää tämän terveydentila

Voit estää allergisia reaktioita vähentämällä altistumista epäillyn allergeeneja. Esimerkiksi vähentää altistuminen ulkoilman allergeeneille

Miten käsitellä tätä terveydentila

Vaikka paras tapa allergioiden hoitoon on minimoida altistuminen allergeeneille, monet heistä, kuten siitepöly, on mahdotonta välttää kokonaan. On monia lääkkeitä, sekä reseptilääkkeitä että ilman reseptiä, allergisten oireita ilmassa allergeenit ja lemmikkieläinten hilse. Ilman reseptiä antihistamiinit ja turvotusta pillereitä voidaan käyttää lievittämään nenän tukkoisuus ja silmien kutina. Avaavana nenäsuihkeet voi antaa helpotusta muutaman päivän, mutta ne voivat aiheuttaa ruuhkia pahenee, jos niitä käytetään enemmän kuin kolme päivää.

Kun vierailla lääkäri

Sovi tapaaminen lääkärisi kanssa, jos olet epävarma, onko oireet johtuvat allergiat, tai jos oireet eivät ole hallinnassa omaan tyytyväisyys over-the-counter lääkitys.

Ennuste

Useimmissa tapauksissa yhteisen allergia oireita voidaan hallita onnistuneesti minimoimalla altistuminen allergeeneille ja käsittelemällä yhden tai useamman lääkkeitä. Ilman sairaanhoidon, useimmat allergikoille siitepölyä huomaavat oireidensa vähenevät asteittain vanhetessa.