allergialääkkeet: tietää vaihtoehtoja

Immunotherapy

Leukotrieeni-inhibiittoria on reseptilääkkeitä, joka estää oire aiheuttavia kemikaaleja nimeltään leukotrieenien. Tämä suun kautta lievittää allergia oireet kuten nenän tukkoisuus, nuha ja aivastelu. Vain yhtä tämän lääkkeen, montelukasti (Singulair), on hyväksytty hoitoon heinänuha.

Emergency adrenaliini laukausta

Joissakin ihmisiä, leukotrieeniestäjistä voi aiheuttaa psyykkisiä oireita, kuten ärtyneisyys, ahdistus, unettomuus, hallusinaatiot, aggressio, masennus, ja itsemurha-ajatuksia tai käyttäytymistä.

Hanki lääkärin neuvoja

Immunoterapia on huolellisesti ajoitettu ja vähitellen lisääntynyt altistuminen allergeeneille, erityisesti ne, jotka ovat vaikea välttää, kuten siitepölyt, pölypunkit ja muotit. Tavoitteena on kouluttaa kehon immuunijärjestelmä ei reagoida näihin allergeeneja. Immunoterapia voidaan käyttää, kun muut hoidot eivät ole tehokkaita tai suvaita. Se voi auttaa estämään astman kehittymistä joillakin ihmisillä.

Immunoterapia voidaan antaa useita laukauksia, yleensä yksi tai kaksi kertaa viikossa kolmesta kuuteen kuukauteen. Tätä seuraa sarja harvemmin huoltoa laukausta, jotka yleensä jatkaa kolmesta viiteen vuoteen.

Haittavaikutuksia ovat ärsytys injektiokohdassa ja allergia oireita, kuten aivastelua, ruuhkautumisen tai nokkosihottuma. Harvoin, allergia laukausta voi aiheuttaa anafylaksia, äkillinen hengenvaarallinen reaktio, joka aiheuttaa turvotusta kurkussa, hengitysvaikeuksia ja muita oireita.

Tämän tyyppinen immunoterapia, laitat allergeeni-pohjainen tabletti kielen alle (kielen alle) ja anna sen imeytyä. Tämä päivittäinen hoito on osoitettu vähentävän nuha, ruuhkia, silmien ärsytystä ja muita oireita heinänuha. Se parantaa myös astman oireita ja estää astman kehittymistä. SLIT tabletit sisältävät otteita pollens erilaisia ​​ruoho, mukaan lukien seuraavat

Adrenaliini laukausta hoidetaan anafylaksia, äkillinen, hengenvaarallinen reaktio. Lääke annostellaan samanaikaisesti itsestään pistämällä ruiskua ja neulaa laite (autoinjector). Saatat joutua kuljettamaan kaksi autoinjectors ja kulumista hälytyksen ranneke jos olet todennäköisesti vakava allerginen reaktio tiettyjen elintarvikkeiden, kuten pähkinöitä, tai jos olet allerginen mehiläisen tai ampiaisen myrkyn.

Toinen injektio tarvitaan usein. Siksi on tärkeää käydä lääkärin tai saada välitöntä ensiapuun.

Lääkäri tai jäsen kliinisen henkilökunnan kouluttaa teitä, miten käyttää adrenaliinia autoinjector. On tärkeää saada tyyppi, että lääkärin määräämä, koska menetelmä injektio voi olla hieman erilainen jokaisen merkin. Muista myös korvata hätä adrenaliini ennen viimeistä. Esimerkkejä näistä lääkkeistä kuuluu

Työ lääkärin kanssa valita tehokkain allergialääkkeet ja välttämään ongelmia. Jopa over-the-counter allergialääkkeet on sivuvaikutuksia, ja jotkut allergialääkkeet voivat aiheuttaa ongelmia, kun yhdistetään muiden lääkkeiden.

On erityisen tärkeää keskustella lääkärin kanssa ottaen allergialääkkeet seuraavissa tilanteissa

Seuraa mitä oireita koet, kun käytät lääkkeitä ja kuinka paljon käytät. Tämä auttaa lääkäriä selvittää, mikä toimii parhaiten. Saatat joutua kokeilemaan muutamia eri lääkkeitä, mitkä niistä ovat tehokkaimpia ja vähiten kiusallinen haittavaikutuksia sinulle.