allerginen nuha ja heinänuhan

Mikä aiheuttaa allerginen nuha / heinänuha ja Kuka on vaarassa?

Allerginen nuha on annettu nimi joukko oireita, jotka esiintyvät pääasiassa nenä ja silmät ja aiheuttavat ilmassa pöly-, hilse, tai kasvien siitepölyt henkilöille, jotka ovat allergisia näille aineille. Kun nämä oireet johtuvat siitepölyn, allerginen nuha kutsutaan yleisesti heinänuha.

Allergiat johtuvat yli-herkkä; immuunivaste. Immuunijärjestelmän yleensä suojaa elimistöä haitallisia aineita, kuten bakteereita ja viruksia. Allergia oireita ilmenee, kun immuunijärjestelmä reagoi aineet (allergeenit), jotka ovat yleensä vaarattomia ja useimmat ihmiset eivät aiheuta immuunivastetta.

Kun henkilö allergikoille hengittää käytettäessä; allergeenia kuten siitepölyä tai pölyä; vasta-aineita. Kun vasta-aineet stimuloivat siitepölyn ja pöly, histamiinia ja muita kemikaaleja vapautuu ja aiheuttaa kutinaa, turvotusta, ja lima tuotantoa. Oireet vaihtelevat henkilöstä toiseen. Erittäin herkkien yksilöiden voi kokea nokkosihottumaa tai muita ihottumia.

oireet

Heinänuha liittyy allergisen reaktion siitepölyä. Samanlainen reaktio tapahtuu allergia multaa, eläinten hilse, pölypunkit, ja muiden yhteisten inhaloitavia allergeeneja.

Siitepölystä, jotka aiheuttavat heinänuha vaihtelee henkilöiden välillä ja alueittain. Suuri, näkyvä siitepölyt ovat harvoin vastuussa heinänuha; pieni, vaikea nähdä siitepölystä ovat usein syynä. Esimerkkejä kasvien yhteisesti vastuussa heinänuha sisältävät

Määrä siitepölyä voi olla merkitystä, onko heinänuha oireita ilmenee. Kuuma, kuiva, tuulista päivää ovat todennäköisesti suurempia määriä siitepölyä ilmassa kuin viileä, kostea, sateisina päivinä, jolloin useimmat siitepöly pestään maahan.

Lääkäri tekee fyysinen tentti ja kysyä kysymyksiä oireita. Your historia oireita on tärkeää diagnosoinnissa allerginen nuha. Sinun täytyy huomata, onko oireet vaihtelevat vuorokaudenajan tai kausi, altistumisesta lemmikkieläimiä tai muille allergeeneille, ja vastauksena ruokavalion muutokset. Vaikka se ei pitäisi koskaan korvata käynti lääkärin, Symptom Checker voi auttaa tunnistamaan oireita, jotka sinä tai lapsesi ovat ottaa jotka saattavat liittyä allerginen nuha.

Diagnoosi

Allergiatestaus voi paljastaa erityisiä allergeeneja olet reagoivat. Iho testaus on yleisin tapa allergia testaus. Tähän voi kuulua tyhjästä, korjaustiedoston tai intradermaalista testejä. Aikana raaputuskokeen, pisara epäillyn allergeeni asetetaan iholle ja sarjan naarmuja tai pricks tehdään iholla. Jos korotettu, punainen alue iholla näkyy (kutsutaan pahkurat), tämä tarkoittaa yleensä henkilö on allergia kyseistä ainetta. Monia erityyppisiä epäillään allergiaa aineita voidaan testata kerralla iholle testausta. Merkit liittyy sijoittamalla laastari allergeenia iholla 24 72 tuntia etsimään reaktion. Nahansisäinen testauksessa injektion allergeeni ihon alle etsimään reaktion; Kuitenkin tämä menetelmä voi olla korkea vääriä positiivisia, mikä tarkoittaa reaktio voi tapahtua myös silloin, kun henkilö ei ole todella allerginen kyseiselle aineelle. Voit joutua lopettamaan tiettyjen lääkkeiden 1-2 viikkoa ennen ihotestiä, erityisesti antihistamiinit. Muista keskustella kaikki lääkkeet lääkärin ennen allergia testaus.

Toinen mahdollisuus määrittää allergeenille herkkyydet, jotka voidaan käyttää paikka ihotestiä verikokeet. Nämä testit ovat entsyymi-immunologinen määritys (ELISA), radioallergosorbent testaus (RAST) verikoe, fluoresoiva entsyymin immunomääritykset (FEIAs), ja immunomääritys talteenotto testiä. Nämä verikokeet etsiä spesifisiä vasta-aineita (esimerkiksi IgE) allergeeneille. Veren testaus on yleensä kalliimpaa kuin ihotestiä, ja tulokset eivät välttämättä ole yhtä nopea, mutta se voi olla parempi vaihtoehto potilaille, jotka eivät voi tai ei pitäisi olla ihotestiä takia mahdollinen anafylaksia tai jos heillä on laaja ekseema.

Soita lääkärillesi, jos

Soita tapaamisen terveydenhuollon tarjoaja jos vakavia oireita allergia- tai heinänuha ilmetä, jos aiemmin onnistunut hoito on tullut tehottomaksi, tai jos oireet eivät reagoi hoitoon.

Hoidon tavoitteena on vähentää allergiaoireita aiheuttama tulehdus vaikuttaa kudoksiin. Paras “hoito” on välttää mikä aiheuttaa oman allergiaoireita ensiksi. Se voi olla mahdotonta välttää täysin kaikki allergeeneja, johon olet herkkä, mutta voit usein ryhtymään toimenpiteisiin vähentääkseen altistumista.

American Academy of Allergy, Asthma ja immunologian suosittelee seuraavia toimenpiteitä, joilla rajoitetaan altistumista allergeeneille

Lääkitys vaihtoehdot ovat seuraavat

Sopivin lääkitys riippuu ja oireiden vakavuuden. Tietyt sairaudet, jotka aiheutuvat allergiat (kuten astman ja ihottuma) voi vaatia muita hoitoja.

Allergia laukausta (immunoterapia) ovat joskus suositellaan, jos allergeenia ei voida välttää, ja jos oireet ovat vaikea valvoa. Tämä kuuluu säännöllinen injektioiden allergeenin, annetaan kasvavina annoksina (jokainen annos on hieman suurempi kuin edellinen annos), joka voi auttaa kehon sopeutua antigeeni

Huhtikuussa 2014 hallitus hyväksyi Oralair (Makea Vernal, Orchard, Perennial Rye, Timothy ja Kentucky Blue Grass Mixed Pollens Allergiaa Pura) hoitoon allerginen nuha (heinänuha) kanssa tai ilman sidekalvotulehdus (silmätulehdus), jonka aiheuttaa tiettyjen ruoho siitepölylajeja ikäisten ihmisten 10 kautta 65 vuotta. Oralair on ensimmäinen kielen alle (kielen alle) allergeeni ote hyväksytty Yhdysvalloissa. Oralair voidaan ottaa kotona kuluttua ensimmäisestä annoksesta, joka annetaan klinikalla. Kärsivien heinänuha saattaa kärsiä toistuvia aivastelu, nenän kutina, nenän vuotaminen, nenän tukkoisuus, ja kutiseva ja vetisiä silmät ja ehkä allergia laukausta; niille, joilla on tiettyjä ruoho allergiat Oralair voi olla vaihtoehto.

hoitovaihtoehtoja

Katso myös

Lähteet