almotriptaanin

Terapeuttinen luokka: Migreenilääkkeet

Käyttää almotriptaanin

Farmakologiset Luokka: serotoniinireseptoriagonistin, 5-HT1

Almotriptaani ei ole tavallinen kipulääkettä. Se ei auta minkäänlaista kipua muuta kuin migreeniin. almotriptaanin käytetään yleensä ihmiset, joiden päänsärkyä ei auta eikä vähene parasetamoli (Tylenol®), asetyylisalisyylihappo tai muut kipulääkkeiden.

almotriptaanin on saatavana vain lääkärin määräyksestä.

Päättäessään käyttää lääkettä, riskit lääkkeen ottamisen on punnittava hyvää se tekee. Tämä on päätös, sinä ja lääkäri arvioi. Sillä almotriptaanin seuraavat olisi harkittava

Kerro lääkärille, jos olet joskus ollut epätavallista tai allerginen reaktio almotriptaanin tai muita lääkkeitä. Kerro myös hoitohenkilökunnalle, jos sinulla on muita tyyppisiä allergiat, kuten elintarvikkeisiin, väriaineita, säilöntäaineita tai eläimiä. Ei-reseptilääkkeet, lue etiketti tai pakkauksessa ainekset varovasti.

Asianmukaiset tutkimuksia ei ole tehty suhteesta iän vaikutuksille Almotriptaanin vuonna alle 12-vuotiaita. Turvallisuutta ja tehoa ei ole varmistettu.

Asianmukaiset tutkimuksissa tähän mennessä ole osoittaneet geriatrisen tyypilliset ongelmat, jotka rajoittaisivat käyttökelpoisuutta Almotriptaanin vanhuksilla. Kuitenkin iäkkäillä potilailla ovat todennäköisemmin ikään liittyvä munuaissairaus, mikä voi edellyttää varovaisuutta ja oikaisua annoksen saavilla almotriptaanin.

Ennen almotriptaanin

Ei ole olemassa tarkkoja tutkimuksia naisilla määrittämiseksi pikkulasten käyttö voi aiheuttaa vaaraa tätä lääkettä imetyksen aikana. Punnitse mahdolliset hyödyt suhteessa mahdollisiin riskeihin ennen tämän lääkitystä imetyksen.

Vaikka tietyt lääkkeet ei tulisi käyttää yhdessä ollenkaan, muissa tapauksissa kaksi eri lääkkeitä voidaan käyttää yhdessä, vaikka vuorovaikutus voi tapahtua. Näissä tapauksissa lääkäri saattaa haluta muuttaa annosta, tai muut varotoimenpiteet voi olla tarpeen. Kun käytät Almotriptaanin, on erityisen tärkeää, että terveydenhuollon ammattilainen tietää, jos käytät jotakin seuraavista lääkkeistä. Seuraavia yhteisvaikutuksia on valittu sen perusteella, niiden potentiaalinen merkitys ja eivät välttämättä kaiken kattava.

Käyttämällä almotriptaanin tahansa seuraavista lääkkeistä ei ole suositeltavaa. Lääkäri voi päättää olla sinua hoitaa tämän lääkityksen tai muuttaa joitakin muita lääkkeitä otat.

Käyttämällä almotriptaanin tahansa seuraavista lääkkeistä ei yleensä suositella, mutta voi olla tarpeen joissakin tapauksissa. Jos molemmat lääkkeistä määrää yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käyttää yhtä tai molempia lääkkeitä.

Käyttämällä almotriptaanin kanssa jokin seuraavista lääkkeet saattavat aiheuttaa lisääntynyt riski tiettyjä haittavaikutuksia, mutta käyttäen sekä lääkkeet saattavat olla paras hoito sinulle. Jos molemmat lääkkeistä määrää yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käyttää yhtä tai molempia lääkkeitä.

Tiettyjä lääkkeitä ei saa käyttää tai aikoihin syö ruokaa tai syö tietyntyyppisten elintarvikkeiden koska yhteisvaikutuksia voi esiintyä. Alkoholin tai tupakan tiettyjen lääkkeiden voi myös aiheuttaa yhteisvaikutuksia esiintyy. Keskustele hoitohenkilökunnan kanssa, käyttö lääkkeen ruoan kanssa, alkoholia tai tupakkaa.

Läsnäolo muut sairaudet voivat vaikuttaa käytön almotriptaanin. Muista kertoa lääkärille, jos sinulla on muita lääketieteellisiä ongelmia, erityisesti

Ota almotriptaanin vain lääkärin ohjeiden mukaan. Älä ota enemmän sitä, älä ota sitä useammin, ja älä ota sitä pidempään kuin lääkäri määräsi. Liian suuri almotriptaanin voi lisätä mahdollisuus sivuvaikutuksia.

Älä käytä almotriptaanin varten päänsärky, joka ei ole migreeni. Keskustele lääkärisi kanssa siitä, mitä tehdä säännöllisesti päänsärkyä.

almotriptaanin mukana pakkausselosteen. Lue ja noudata ohjeita huolellisesti. Kysy lääkäriltä, ​​jos sinulla on kysymyksiä.

Annos Almotriptaanin on erilainen eri potilailla. Noudata lääkärin määräyksestä tai ohjeet etiketissä. Seuraavat tiedot sisältävät ainoastaan ​​keskimääräistä annosta almotriptaanin. Jos annos on erilainen, älä muuta sitä, ellei lääkäri käskee tekemään niin.

Määrä lääkettä että otat riippuu vahvuus lääkkeen. Myös annosten lukumäärän otat joka päivä, sallitun ajan annosten välillä, ja aika lääkityksen riippuvat lääketieteellinen ongelma, johon käytät lääkettä.

Säilytä lääke suljetussa astiassa huoneenlämmössä, lämmöltä, kosteudelta ja suoralta auringonvalolta. Suojaa jäätymiseltä.

Pidä poissa lasten ulottuvilta.

Älä pidä vanhentuneita lääketieteen tai lääketieteen ei enää tarvita.

Kysy terveydenhuollon ammattilainen miten pitäisi hävittää mitään lääkettä et käytä.

On erittäin tärkeää, että lääkäri tarkistaa edistymistä säännöllisin käyntejä. Näin lääkäriltä, ​​onko lääke toimii kunnolla ja päättää, jos sinun tulee jatkaa sitä.

Tarkista lääkäriltä, ​​jos käytetään almotriptaanin ja migreeni ei mene pois, tai jos migreeni pahentunut tai alkoi esiintyvä useammin.

Oikea käyttö Almotriptaanin

Sinun ei pitäisi ottaa almotriptaanin jos olet käyttänyt muita triptan tai torajyväyhdisteitä tyyppinen migreeni lääkkeitä viimeisten 24 tunnin aikana. Joitakin esimerkkejä triptan lääkkeet ovat frovatriptaanin (Frova®), naratriptaania (Amerge®), ritsatriptaanin (Maxalt®), sumatriptaani (Imitrex®, Treximet®), ja tsolmitriptaani (Zomig®). Joitakin esimerkkejä torajyvä-tyyppisiä lääkkeitä ovat dihydroergotamiini (D.H.E. 45®, Migranal®), ergotamiini (Bellergal®, Cafergot®, Ergomar® tai Wigraine®), ja metysergidi (Sansert®).

almotriptaanin saattaa aiheuttaa ongelmia, jos sinulla on sydänsairaus. Jos lääkärisi mielestä saatat olla ongelma almotriptaanin hän saattaa haluta sinun ottaa ensimmäinen annos lääkärin vastaanotolla tai klinikalla.

almotriptaanin saattaa lisätä riskiä saada sydänkohtaus, angina pectoris tai aivohalvaus. Tämä on todennäköisempää, jos sinä tai perheenjäsen on jo sydänsairaus, jos poltat, jos olet mies ja yli 40-vuotiaat, tai jos olet nainen ja käynyt läpi vaihdevuodet. Soita heti lääkärille, jos sinulla on oireita sydänvaivoja, kuten rintakipua tai epämukavuutta, sydämen rytmihäiriöitä, pahoinvointia tai oksentelua, kipua tai vaivaa hartiat, käsivarret, leuka, selkä tai niska, hengenahdistus, tai hikoilua. Soita heti lääkärille, jos sinulla on oireita aivohalvauksen, kuten sekavuus, puheen tuottamisen vaikeudet, kahtena näkeminen, päänsärky, kyvyttömyys siirtää käsien, jalkojen tai kasvojen lihaksia, kyvyttömyys puhua tai hidas puhe.

Tarkista lääkäriltä heti, jos olet rintakipua, leuka tai kaulan kireys otettuaan almotriptaanin. Myös kerro lääkärille, jos sinulla on äkillinen tai vaikea vatsaontelon tai vatsakipu tai verinen ripuli käytön jälkeen almotriptaanin.

Varmista, että lääkäri tietää kaikki muut lääkkeet käytät. Almotriptaanin voi aiheuttaa vakavan sairaus nimeltä serotoniinioireyhtymä kun otetaan joitakin lääkkeitä. Tämä sisältää masennus-, kuten sitalopraami (Celexa®), duloksetiini (Cymbalta®), essitalopraami (Lexapro®), fluoksetiini (Prozac®, Sarafem® tai Symbyax®), fluvoksamiini (Luvox®), paroksetiini (Paxil® ), sertraliini (Zoloft®), tai venlafaksiini (Effexor®). Tarkista lääkäriltä heti, jos olet agitaatio, sekavuus, ripuli, jännitystä puhuessaan joka ei ole normaali, kuume, epätavallisen voimakkaat refleksit, heikko koordinointi, levottomuus, vapina, hikoilu, vapina tai ravistamalla että et voi hallita, tai nykiminen. Nämä voivat olla oireita serotoniinisyndrooman.

Käyttämällä almotriptaanin yksin tai yhdessä muiden migreeni lääkkeitä vähintään 10 päivää kuukaudessa voi johtaa huononemiseen päänsärky. Voit pitää päänsärky päiväkirjaa tallentaa päänsärky taajuus ja huumeiden käyttöä.

Tarkista lääkäriltä heti, jos olet näön hämärtyminen, vaikeuksia lukemisen tai minkä tahansa muun näkökannan muutos, kun käytät almotriptaanin. Lääkäri saattaa haluta sinun on silmät tarkastaa silmälääkäri (silmälääkäri).

Almotriptaanin voivat aiheuttaa uneliaisuutta, huimausta tai ongelmia visiosi. Varmista, että tiedät miten reagoit almotriptaanin ennen ajat, käytä koneita tai tee mitään muuta, joka vaatii teitä olemaan valppaana ja nähdä hyvin.

Varotoimet Vaikka käyttäminen almotriptaanin

Älä ota muita lääkkeitä, ellei niitä ole keskusteltu lääkärin kanssa. Tämä sisältää reseptiä tai nonprescription (over-the-counter [OTC]) lääkkeet ja kasviperäisten tai vitamiineja.

Yhdessä sen tarvitaan vaikutuksia, lääke voi aiheuttaa joitakin ei-toivottuja vaikutuksia. Vaikka kaikkia näitä haittavaikutuksia saattaa esiintyä, jos niitä ilmenee, ne saattavat vaatia hoitoa.

Tarkista lääkäriltä välittömästi, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista ilmenee

Joitakin haittavaikutuksia voi esiintyä, jotka eivät yleensä tarvitse lääkärin hoitoa. Nämä haittavaikutukset voivat pois hoidon aikana kuin kehon sopeutuu lääkettä. Myös terveydenhuollon ammattilainen voi pystyä kertoa keinoja estää tai vähentää joitakin näistä haittavaikutuksista. Tarkista hoitohenkilökunnalle, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista edelleen tai ovat haittaavia tai jos sinulla on kysyttävää niistä

Muut haittavaikutus saattaa myös esiintyä joillakin potilailla. Jos havaitset muita vaikutuksia, kysy terveydenhuollon ammattilainen.

almotriptaanin Side Effects

almotriptaanin

Saatavuus Rx Reseptilääke

Raskaus Luokka C Riski ei voida sulkea pois

CSA Aikataulu N Ei hallitusti huume

Hyväksyntähistoria Kalenteri Drug historiaa FDA

Migreeni diklofenaakki, metoklopramidi, sumatriptaani, Reglan, Imitrex, MAXALT, syproheptadiinin, RELERT, excedrin, ritsatriptaanin, Botox, Fiorinal, butalbital yhdiste, Zomig, excedrin migreeni, ergotamiini, Vioxx, Cambia, Treximet, naratriptaania, tsolmitriptaanin, Cafergot, Axert, Amerge