ambrisentaanihoidon

Älä anna ambrisentaani raskaana nainen, koska se voi vahingoittaa sikiötä. Jätä pois raskauden ennen hoidon aloittamista, kuukausittain hoidon aikana, ja yhden kuukauden kuluttua hoidon lopettamisesta. Käyttää riittävää ehkäisyä ja raskauden ehkäisyyn hoidon aikana ja yhden kuukauden kuluttua hoidon. Letairis (R) on saatavana vain rajoitetun jakelun ohjelma alla riskin arvioiminen ja lieventäminen (REMS), jota kutsutaan Letairis REMS.

Käyttää ambrisentaanihoidon

Terapeuttinen luokka: Verenpainelääkkeet

Farmakologiset Luokka: endoteelireseptoriantagonisti

ambrisentaani on saatavana vain lääkärin määräyksestä ..

Päättäessään käyttää lääkettä, riskit lääkkeen ottamisen on punnittava hyvää se tekee. Tämä on päätös, sinä ja lääkäri arvioi. Sillä ambrisentaani seuraavat olisi harkittava

Kerro lääkärille, jos olet joskus ollut epätavallista tai allerginen reaktio ambrisentaanihoidon tai muita lääkkeitä. Kerro myös hoitohenkilökunnalle, jos sinulla on muita tyyppisiä allergiat, kuten elintarvikkeisiin, väriaineita, säilöntäaineita tai eläimiä. Ei-reseptilääkkeet, lue etiketti tai pakkauksessa ainekset varovasti.

Asianmukaiset tutkimuksia ei ole tehty suhteesta iän vaikutuksille ambrisentaania lapsiväestössä. Turvallisuutta ja tehoa ei ole varmistettu.

Asianmukaiset tutkimuksissa tähän mennessä ole osoittaneet geriatrisen tyypilliset ongelmat, jotka rajoittaisivat käyttökelpoisuutta ambrisentaania vanhuksilla. Kuitenkin iäkkäillä potilailla ovat todennäköisemmin ääreisturvotus kuin nuoremmilla potilailla, mikä voi edellyttää varovaisuutta, jos potilas ambrisentaania.

Ennen ambrisentaanihoidon

Ei ole olemassa tarkkoja tutkimuksia naisilla määrittämiseksi pikkulasten käyttö voi aiheuttaa vaaraa tätä lääkettä imetyksen aikana. Punnitse mahdolliset hyödyt suhteessa mahdollisiin riskeihin ennen tämän lääkitystä imetyksen.

Vaikka tietyt lääkkeet ei tulisi käyttää yhdessä ollenkaan, muissa tapauksissa kaksi eri lääkkeitä voidaan käyttää yhdessä, vaikka vuorovaikutus voi tapahtua. Näissä tapauksissa lääkäri saattaa haluta muuttaa annosta, tai muut varotoimenpiteet voi olla tarpeen. Kun käytät ambrisentaani, on erityisen tärkeää, että terveydenhuollon ammattilainen tietää, jos käytät jotakin seuraavista lääkkeistä. Seuraavia yhteisvaikutuksia on valittu sen perusteella, niiden potentiaalinen merkitys ja eivät välttämättä kaiken kattava.

Käyttämällä ambrisentaani tahansa seuraavista lääkkeistä ei yleensä suositella, mutta voi olla tarpeen joissakin tapauksissa. Jos molemmat lääkkeistä määrää yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käyttää yhtä tai molempia lääkkeitä.

Käyttämällä ambrisentaani kanssa jokin seuraavista lääkkeet saattavat aiheuttaa lisääntynyt riski tiettyjä haittavaikutuksia, mutta käyttäen sekä lääkkeet saattavat olla paras hoito sinulle. Jos molemmat lääkkeistä määrää yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käyttää yhtä tai molempia lääkkeitä.

Tiettyjä lääkkeitä ei saa käyttää tai aikoihin syö ruokaa tai syö tietyntyyppisten elintarvikkeiden koska yhteisvaikutuksia voi esiintyä. Alkoholin tai tupakan tiettyjen lääkkeiden voi myös aiheuttaa yhteisvaikutuksia esiintyy. Keskustele hoitohenkilökunnan kanssa, käyttö lääkkeen ruoan kanssa, alkoholia tai tupakkaa.

Läsnäolo muut sairaudet voivat vaikuttaa käytön ambrisentaania. Muista kertoa lääkärille, jos sinulla on muita lääketieteellisiä ongelmia, erityisesti

Toteutettava ambrisentaani täsmälleen lääkärin ohjeiden mukaan. Älä ota enemmän sitä, älä ota sitä useammin, ja älä ota sitä pidempään kuin lääkäri määräsi. Älä myöskään lopeta ambrisentaani ilman lääkärin kanssa ensin.

On erittäin tärkeää, että ymmärrät säännöt Letairis® REMS ohjelmaa. Lue potilas Lääkitys Guide. Kysy lääkäriltä tai apteekista, jos sinulla on kysymyksiä. Saatat pyydetään allekirjoittamaan lomakkeen osoittaa, että olet ymmärtänyt.

Tabletti niellään kokonaisena. Älä murskata, halkaista tai pureskella. Voit ottaa ambrisentaani kanssa tai ilman ruokaa.

Annoksen ambrisentaania on erilainen eri potilailla. Noudata lääkärin määräyksestä tai ohjeet etiketissä. Seuraavat tiedot sisältävät ainoastaan ​​keskimääräistä annosta ambrisentaania. Jos annos on erilainen, älä muuta sitä, ellei lääkäri käskee tekemään niin.

Määrä lääkettä että otat riippuu vahvuus lääkkeen. Myös annosten lukumäärän otat joka päivä, sallitun ajan annosten välillä, ja aika lääkityksen riippuvat lääketieteellinen ongelma, johon käytät lääkettä.

Jos annos jää ambrisentaanihoidon, ota se mahdollisimman pian. Kuitenkin, jos se on melkein aika ottaa seuraava annos, jätä unohtunut annos väliin ja palaa takaisin normaaliin annosteluaikatauluun. Älä kaksinkertaista annosta.

Säilytä lääke suljetussa astiassa huoneenlämmössä, lämmöltä, kosteudelta ja suoralta auringonvalolta. Suojaa jäätymiseltä.

Pidä poissa lasten ulottuvilta.

Älä pidä vanhentuneita lääketieteen tai lääketieteen ei enää tarvita.

Kysy terveydenhuollon ammattilainen miten pitäisi hävittää mitään lääkettä et käytä.

On erittäin tärkeää, että lääkäri tarkistaa edistymistä säännöllisesti vierailuja varmistaa ambrisentaanihoidon toimii kunnolla ja tarkistaa toivottuja vaikutuksia. Verikokeet saattavat olla tarpeen tarkistaa toivottuja vaikutuksia.

Käyttämällä ambrisentaani raskauden aikana voi aiheuttaa erittäin vakavia synnynnäisiä epämuodostumia. Käytä tehokasta ehkäisyä pitää saamasta raskaaksi käytät ambrisentaania (vaikka lääkettä pysäytetään väliaikaisesti), ja vähintään 1 kuukauden kuluttua lopetat lääkkeen. Tehokkain muotoja syntyvyyden ovat hormonien ehkäisypillereitä, laastareita, laukauksia, emätinrenkaat tai implantit, tai vasektomia (miesten). Tämä voidaan yhdistää kondomin, kalvon tai kohdunkaulan korkki. Jos kumppanin vasektomia on valittu ehkäisymenetelmä, hormonin tai este on kuitenkin käytettävä yhdessä tämän menetelmän. Jos uskot raskaaksi käyttäen ambrisentaani, kerro heti lääkärille.

Oikea käyttö ambrisentaania

Jos olet nainen, joka voi tulla raskaaksi, sinun täytyy olla negatiivinen raskaustesti ennen saavat ottaa ambrisentaanihoidon. Voit myös tarvitse olla raskaustesti joka kuukausi hoidon aikana. Jos unohdat ajan käyttäessäsi ambrisentaani, kerro heti lääkärille.

ambrisentaani voi aiheuttaa nesteen kertymistä (ödeema) joillakin potilailla. Tarkista lääkäriltä heti, jos olet lihoo nopeasti, turvotusta käsissä, nilkkojen, jalkojen tai ympäri kehoa, tai jos hengitysvaikeuksia, kun käytät ambrisentaania.

Tarkista lääkäriltä heti jos alkaa olla pahoinvointi, oksentelu, kuume, tumma virtsa tai vaalea uloste, ruokahaluttomuus, kipu ylä vatsassa, tai keltainen silmien tai ihon. Nämä voivat olla merkkejä maksavaurion.

ambrisentaani saattaa vähentää määrää siittiöiden miehiä ja vaikuttaa niiden kykyyn saada lapsia. Jos aiot olla lapsia, keskustele lääkärin kanssa ennen ambrisentaania.

Keuhkopöhö voi ilmetä ambrisentaania. Tarkista lääkäriltä heti, jos sinulla on kipua rintakehässä, vaikea, nopea, tai meluisa hengitys, joskus vinkuminen, sininen huulet ja kynnet, kalpea iho, lisääntynyt hikoilu, yskä, että joskus tuottaa vaaleanpunainen vaahtoava yskös, tai hengenahdistusta.

Älä ota muita lääkkeitä, ellei niitä ole keskusteltu lääkärin kanssa. Tämä sisältää reseptiä tai nonprescription (over-the-counter [OTC]) lääkkeet ja kasviperäisten tai vitamiineja.

Yhdessä sen tarvitaan vaikutuksia, lääke voi aiheuttaa joitakin ei-toivottuja vaikutuksia. Vaikka kaikkia näitä haittavaikutuksia saattaa esiintyä, jos niitä ilmenee, ne saattavat vaatia hoitoa.

Tarkista lääkäriltä välittömästi, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista ilmenee

Varotoimet Vaikka käyttäminen ambrisentaanihoidon

Kiireellisten apua välittömästi, jos jokin seuraavista yliannostuksen yhteydessä

Joitakin haittavaikutuksia voi esiintyä, jotka eivät yleensä tarvitse lääkärin hoitoa. Nämä haittavaikutukset voivat pois hoidon aikana kuin kehon sopeutuu lääkettä. Myös terveydenhuollon ammattilainen voi pystyä kertoa keinoja estää tai vähentää joitakin näistä haittavaikutuksista. Tarkista hoitohenkilökunnalle, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista edelleen tai ovat haittaavia tai jos sinulla on kysyttävää niistä

Muut haittavaikutus saattaa myös esiintyä joillakin potilailla. Jos havaitset muita vaikutuksia, kysy terveydenhuollon ammattilainen.

Saatavuus Rx Reseptilääke

Raskaus Luokka X Ei käytettäväksi raskauden

ambrisentaanihoidon Side Effects

ambrisentaanihoidon

CSA Aikataulu N Ei hallitusti huume

Hyväksyntähistoria Kalenteri Drug historiaa FDA

Keuhkoverenpainetauti sildenafiili, tadalafiili, Revation, Adcirca, Letairis, Opsumit, Uptravi bosentaani Adempas, Remodulin, Veletri, Tracleer, iloprosti, Tyvaso, riociguat, Orenitram, treprostinil, epoprostenolin, macitentan, Flolan, selexipag, Ventavis

 tai mennä liittyä ambrisentaania tukiryhmä yhteyden muiden kanssa, jotka ovat samanlaisia ​​etuja.