amikasiini injektio

Hoito on liittynyt mahdollinen neurotoksisuus, ototoksisuus, ja nefrotoksisuutta. Potilaat, joilla on munuaisten vajaatoiminta, korkea ikä, nestehukka, ja ne, jotka saavat suuria annoksia tai pitkäaikaista hoitoa on suurentunut toksisuusriskiä. Tarkkaile munuaisten ja kuulotoimintojen hoidon aikana ja hoito keskeytetään tai säätää annosta, jos on näyttöä ototoksisuutta tai nefrotoksisuutta. Aminoglykosidin aiheuttama ototoksisuudesta on yleensä peruuttamaton. Pitoisuudet seerumissa aminoglykosideja tulee seurata, jos mahdollista varmistaa riittävä ja välttää mahdollisesti myrkylliset tasot. Neuromuskulaarinen salpaus ja hengityksen lamaantuminen on myös raportoitu annon jälkeen. Samanaikaisesti muita potentiaalisesti neuro- tai nefrotoksisten lääkeaineiden tai voimakkaita diureetteja tulee välttää.

Käyttää amikasiini

Terapeuttinen luokka: Antibiootti

Kemiallinen luokka: aminoglykosidin

Amikacin kuuluu luokkaan lääkkeitä kutsutaan aminoglykosideja. Se toimii tappamalla bakteereita tai estää niiden kasvun. Kuitenkin amikacin ei toimi vilustuminen, flunssa, tai muiden virusinfektioiden.

Amikacin injektio käytetään yleensä vakavia bakteeri-infektioita, joille muut lääkkeet eivät toimi. Se voi kuitenkin myös aiheuttaa vakavia haittavaikutuksia, kuten vahingoittaa kuuloa, tasapainoa, ja munuaiset. Nämä haittavaikutukset voivat olla todennäköisempiä vanhuksilla ja vastasyntyneiden. Sinä ja lääkärisi pitäisi puhua eduista amikacin sekä riskit.

amikacin on tarkoitus antaa vain tai sen välittömästä lääkärin valvonnassa.

Päättäessään käyttää lääkettä, riskit lääkkeen ottamisen on punnittava hyvää se tekee. Tämä on päätös, sinä ja lääkäri arvioi. Sillä amikacin seuraavat olisi harkittava

Kerro lääkärille, jos olet joskus ollut epätavallista tai allerginen reaktio amikasiiniin tai muita lääkkeitä. Kerro myös hoitohenkilökunnalle, jos sinulla on muita tyyppisiä allergiat, kuten elintarvikkeisiin, väriaineita, säilöntäaineita tai eläimiä. Ei-reseptilääkkeet, lue etiketti tai pakkauksessa ainekset varovasti.

Ennen amikasiini

Asianmukaiset tutkimuksissa tähän mennessä ole osoittaneet lapsipotilailla tyypilliset ongelmat, jotka rajoittaisivat hyödyllisyyttä amikacin injektion lapsilla. Kuitenkin amikacin tulee käyttää varoen ennenaikaista ja vastasyntyneillä.

Ei ole tietoa suhteesta iän vaikutuksille amikacin injektion geriatrisen potilailla. Kuitenkin iäkkäillä potilailla on todennäköisemmin on munuaissairaus, mikä voi edellyttää varovaisuutta ja oikaisua annoksen saavilla amikasiinilla injektio.

Ei ole olemassa tarkkoja tutkimuksia naisilla määrittämiseksi pikkulasten käyttö voi aiheuttaa vaaraa tätä lääkettä imetyksen aikana. Punnitse mahdolliset hyödyt suhteessa mahdollisiin riskeihin ennen tämän lääkitystä imetyksen.

Vaikka tietyt lääkkeet ei tulisi käyttää yhdessä ollenkaan, muissa tapauksissa kaksi eri lääkkeitä voidaan käyttää yhdessä, vaikka vuorovaikutus voi tapahtua. Näissä tapauksissa lääkäri saattaa haluta muuttaa annosta, tai muut varotoimenpiteet voi olla tarpeen. Kun saat amikacin, on erityisen tärkeää, että terveydenhuollon ammattilainen tietää, jos käytät jotakin seuraavista lääkkeistä. Seuraavia yhteisvaikutuksia on valittu sen perusteella, niiden potentiaalinen merkitys ja eivät välttämättä kaiken kattava.

Käyttämällä amikasiinilla tahansa seuraavista lääkkeistä ei ole suositeltavaa. Lääkäri voi päättää olla sinua hoitaa tämän lääkityksen tai muuttaa joitakin muita lääkkeitä otat.

Käyttämällä amikasiinilla tahansa seuraavista lääkkeistä ei yleensä suositella, mutta voi olla tarpeen joissakin tapauksissa. Jos molemmat lääkkeistä määrää yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käyttää yhtä tai molempia lääkkeitä.

Käyttämällä amikasiinin kanssa jokin seuraavista lääkkeet saattavat aiheuttaa lisääntynyt riski tiettyjä haittavaikutuksia, mutta käyttäen sekä lääkkeet saattavat olla paras hoito sinulle. Jos molemmat lääkkeistä määrää yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käyttää yhtä tai molempia lääkkeitä.

Tiettyjä lääkkeitä ei saa käyttää tai aikoihin syö ruokaa tai syö tietyntyyppisten elintarvikkeiden koska yhteisvaikutuksia voi esiintyä. Alkoholin tai tupakan tiettyjen lääkkeiden voi myös aiheuttaa yhteisvaikutuksia esiintyy. Keskustele hoitohenkilökunnan kanssa, käyttö lääkkeen ruoan kanssa, alkoholia tai tupakkaa.

Läsnäolo muut sairaudet voivat vaikuttaa käytön amikasiini. Muista kertoa lääkärille, jos sinulla on muita lääketieteellisiä ongelmia, erityisesti

Hoitaja tai muu koulutettu terveydenhuollon ammattilainen antaa sinulle amikasiinilla. amikacin annetaan laukaus lihakseen tai laskimoon.

Auttaa selvittää infektio kokonaan, pitää käyttää amikacin koko ajan hoidon, vaikka alkaa tuntea paremmin muutaman päivän jälkeen. Lisäksi, amikasiini toimii parhaiten, kun on olemassa jatkuva määrä veressä. Auttaa pitämään summa vakiona, sinun täytyy saada amikacin säännöllisin väliajoin.

Pitämään munuaiset toimivat hyvin ja auttaa estämään munuaissairaus, juoda enemmän nestettä niin ohitat enemmän virtsaa kun tai lapsellasi on meneillään amikasiinilla.

Lääkäri tarkistaa edistymistä tarkasti, kun sinun tai lapsesi saavat amikasiinilla. Näin lääkäriltä, ​​onko lääke toimii kunnolla ja päättää, jos olet tai lapsesi on edelleen saada se. Veri, virtsa, kuulo, ja hermo testejä voidaan tarvita tarkistaa toivottuja vaikutuksia.

Jos sinun tai lapsen oireet eivät parantaa muutaman päivän kuluessa tai jos ne pahenevat, tarkistaa lääkäriltä.

Käyttämällä amikacin raskauden aikana voi vahingoittaa sikiötä. Käytä tehokasta ehkäisymenetelmää pitää saamasta raskaaksi. Jos uskot raskaaksi lääkkeen käyttö, kerro heti lääkärille.

amikacin voi aiheuttaa vakavia allergisia reaktioita, kuten anafylaksiaa, joka voi olla hengenvaarallinen ja vaativat välitöntä lääkärin hoitoa. Soita heti lääkärille, jos sinulla tai lapsellasi on kutina, nokkosihottuma, käheyttä, hengenahdistusta, hengitysvaikeuksia, vaikeuksia niellä, tai turvotusta käsien, kasvojen tai suun jälkeen saat amikasiinilla.

Lopeta amikacin ja tarkista lääkäriltä heti, jos sinulla tai lapsellasi on äkillinen lasku kuulon tai kuulon, joka voi liittyä huimausta ja korvien soiminen. Kerro lääkärille, jos sinä tai lapsesi on huimausta tai; tunne jatkuvaa liikettä itsensä tai ympäristön tai pyörrytyksen tunne. Nämä voivat olla oireita kuulovaurioita tai tasapainoa.

Kerro lääkärille heti, jos sinulla on vaikeuksia käyttää lihaksia tai hengitysvaikeuksia saadessaan amikasiinilla.

Oikea käyttö amikasiinin

Tarkista lääkäriltä heti, jos sinulla tai lapsellasi on verta virtsassa, muutos virtsaamistiheydessä tai virtsan määrän, hengitysvaikeudet, uneliaisuus, lisääntynyt jano, ruokahaluttomuus, pahoinvointi ja oksentelu, turvotus jalkojen tai säärien tai heikkous. Nämä voivat olla oireita vakava munuaissairaus.

amikacin saattaa aiheuttaa hermo ongelmia. Tarkista lääkäriltä heti, jos sinulla tai lapsellasi on tunnottomuus, ihon pistelyä, lihasten nykiminen, tai kouristuksia.

Älä ota muita lääkkeitä, ellei niitä ole keskusteltu lääkärin kanssa. Tämä sisältää reseptiä tai nonprescription (over-the-counter [OTC]) lääkkeet ja kasviperäisten tai vitamiineja.

Yhdessä sen tarvitaan vaikutuksia, lääke voi aiheuttaa joitakin ei-toivottuja vaikutuksia. Vaikka kaikkia näitä haittavaikutuksia saattaa esiintyä, jos niitä ilmenee, ne saattavat vaatia hoitoa.

Tarkista lääkäriltä tai hoitajalle välittömästi, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista ilmenee

Joitakin haittavaikutuksia voi esiintyä, jotka eivät yleensä tarvitse lääkärin hoitoa. Nämä haittavaikutukset voivat pois hoidon aikana kuin kehon sopeutuu lääkettä. Myös terveydenhuollon ammattilainen voi pystyä kertoa keinoja estää tai vähentää joitakin näistä haittavaikutuksista. Tarkista hoitohenkilökunnalle, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista edelleen tai ovat haittaavia tai jos sinulla on kysyttävää niistä

Muut haittavaikutus saattaa myös esiintyä joillakin potilailla. Jos havaitset muita vaikutuksia, kysy terveydenhuollon ammattilainen.

Varotoimet Vaikka käyttäminen amikasiini

Saatavuus Rx Reseptilääke

Raskaus Luokka D positiivinen todiste riski

CSA Aikataulu N Ei hallitusti huume

Hyväksyntähistoria Kalenteri Drug historiaa FDA

Virtsatieinfektio siprofloksasiini, amoksisilliini, doksisykliini, Augmentin, Levaquin

Bone infektio siprofloksasiini, metronidatsoli, klindamysiini, kefaleksiini, Keflex

amikasiini Side Effects

amikasiini

Keuhkokuume siprofloksasiini, amoksisilliini, doksisykliini, atsitromysiini, metronidatsoli, Augmentin

Intraabdominal Infektio siprofloksasiini, metronidatsoli, klindamysiini, Flagyl, keftriaksoni