amiodaroni laskimoon, suun kautta

Amiodaroni on useita mahdollisesti kuolemaan johtava toksisuutta, joista tärkein on keuhkotoksisuuden (yliherkkyyskeuhkotulehdus tai interstitiaalista / alveolaarista keuhkotulehdus). Maksavaurio on yleinen, mutta on yleensä lievä ja osoituksena vain maksan entsyymejä. Avoin maksasairaus voi tapahtua kuitenkin, ja on ollut kohtalokas muutamissa tapauksissa. Amiodaroni voi pahentaa rytmihäiriöitä, esimerkiksi tekemällä rytmihäiriö huonommin siedettyjä tai useamman vaikea kääntää. Potilaat, joilla on ilmoitettu rytmihäiriöiden on sairaalahoidossa, kun lastaus annos annetaan, ja vaste vaatii yleensä vähintään yhden viikon, yleensä kaksi tai useampia.

Käyttää amiodaroni

Terapeuttinen luokka: Antiarrhythmic, ryhmä III

Kemiallinen luokka: bentsofuran

Amiodaroni kuuluu ryhmään lääkkeitä kutsutaan rytmihäiriölääkkeet. Se toimii suoraan sydänkudoksen ja hidastaa hermoimpulssien sydämessä. Tämä auttaa pitämään sydämen rytmi normaali.

amiodaroni on saatavana vain lääkärin määräyksestä.

Päättäessään käyttää lääkettä, riskit lääkkeen ottamisen on punnittava hyvää se tekee. Tämä on päätös, sinä ja lääkäri arvioi. Sillä amiodaroni, seuraava tulee harkita

Kerro lääkärille, jos olet joskus ollut epätavallista tai allerginen reaktio amiodaroni tai muita lääkkeitä. Kerro myös hoitohenkilökunnalle, jos sinulla on muita tyyppisiä allergiat, kuten elintarvikkeisiin, väriaineita, säilöntäaineita tai eläimiä. Ei-reseptilääkkeet, lue etiketti tai pakkauksessa ainekset varovasti.

Asianmukaiset tutkimuksia ei ole tehty suhteesta iän vaikutuksille amiodaroni lapsilla. Turvallisuutta ja tehoa ei ole varmistettu.

Ennen amiodaroni

Asianmukaiset tutkimuksissa tähän mennessä ole osoittaneet geriatrisen tyypilliset ongelmat, jotka rajoittaisivat käyttökelpoisuutta amiodaroni vanhuksilla. Kuitenkin iäkkäillä potilailla ovat todennäköisemmin ikään liittyvä munuais-, maksa- tai sydänvaivoja, mikä voi edellyttää varovaisuutta ja oikaisua annoksen saavilla amiodaronia.

Ei ole olemassa tarkkoja tutkimuksia naisilla määrittämiseksi pikkulasten käyttö voi aiheuttaa vaaraa tätä lääkettä imetyksen aikana. Punnitse mahdolliset hyödyt suhteessa mahdollisiin riskeihin ennen tämän lääkitystä imetyksen.

Vaikka tietyt lääkkeet ei tulisi käyttää yhdessä ollenkaan, muissa tapauksissa kaksi eri lääkkeitä voidaan käyttää yhdessä, vaikka vuorovaikutus voi tapahtua. Näissä tapauksissa lääkäri saattaa haluta muuttaa annosta, tai muut varotoimenpiteet voi olla tarpeen. Kun olet Amiodaronia, on erityisen tärkeää, että terveydenhuollon ammattilainen tietää, jos käytät jotakin seuraavista lääkkeistä. Seuraavia yhteisvaikutuksia on valittu sen perusteella, niiden potentiaalinen merkitys ja eivät välttämättä kaiken kattava.

Käyttämällä amiodaroni, joilla on jokin seuraavista lääkkeistä ei ole suositeltavaa. Lääkäri voi päättää olla sinua hoitaa tämän lääkityksen tai muuttaa joitakin muita lääkkeitä otat.

Käyttämällä amiodaroni, joilla on jokin seuraavista lääkkeistä ei yleensä suositella, mutta voi olla tarpeen joissakin tapauksissa. Jos molemmat lääkkeistä määrää yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käyttää yhtä tai molempia lääkkeitä.

Käyttämällä amiodaronia kanssa jokin seuraavista lääkkeet saattavat aiheuttaa lisääntynyt riski tiettyjä haittavaikutuksia, mutta käyttäen sekä lääkkeet saattavat olla paras hoito sinulle. Jos molemmat lääkkeistä määrää yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käyttää yhtä tai molempia lääkkeitä.

Tiettyjä lääkkeitä ei saa käyttää tai aikoihin syö ruokaa tai syö tietyntyyppisten elintarvikkeiden koska yhteisvaikutuksia voi esiintyä. Alkoholin tai tupakan tiettyjen lääkkeiden voi myös aiheuttaa yhteisvaikutuksia esiintyy. Seuraavia yhteisvaikutuksia on valittu sen perusteella, niiden potentiaalinen merkitys ja eivät välttämättä kaiken kattava.

Käyttämällä amiodaronia tahansa seuraavista voi aiheuttaa lisääntynyt riski tiettyjen sivuvaikutuksia, mutta voivat olla välttämättömiä tietyissä tapauksissa. Jos sitä käytetään yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käytät amiodaronia tai antaa erityisiä ohjeita käytöstä elintarvikkeiden, alkoholin tai tupakan.

Läsnäolo muut sairaudet voivat vaikuttaa amiodaronin. Muista kertoa lääkärille, jos sinulla on muita lääketieteellisiä ongelmia, erityisesti

Saat ensimmäisen annoksen amiodaroni sairaalassa. Lääkäri katsella sinua tarkasti kun otat amiodaroni varmista, että sinulla ei ole mitään vakavia sivuvaikutuksia.

Toteutettava amiodaroni täsmälleen lääkärin ohjeiden mukaan, vaikka saatat tuntea hyvin. Älä ota lääkettä kuin lääkäri määräsi ja älä unohda yhtään annosta. Se voi kestää yhden tai kaksi viikkoa ennen kehosi reagoi amiodaroni.

amiodaroni olisi tullut lääkitys oppaan. Lue ja noudata näitä ohjeita huolellisesti. Kysy lääkäriltä, ​​jos sinulla on kysymyksiä.

Voit ottaa amiodaronia kanssa tai ilman ruokaa, mutta ota Amiodaroni samalla tavalla joka kerta.

Amiodaronin annosta on erilainen eri potilailla. Noudata lääkärin määräyksestä tai ohjeet etiketissä. Seuraavat tiedot sisältävät ainoastaan ​​keskimääräistä annosta amiodaronin. Jos annos on erilainen, älä muuta sitä, ellei lääkäri käskee tekemään niin.

Määrä lääkettä että otat riippuu vahvuus lääkkeen. Myös annosten lukumäärän otat joka päivä, sallitun ajan annosten välillä, ja aika lääkityksen riippuvat lääketieteellinen ongelma, johon käytät lääkettä.

Jos annos jää amiodaroni, ota se mahdollisimman pian. Kuitenkin, jos se on melkein aika ottaa seuraava annos, jätä unohtunut annos väliin ja palaa takaisin normaaliin annosteluaikatauluun. Älä kaksinkertaista annosta.

Säilytä lääke suljetussa astiassa huoneenlämmössä, lämmöltä, kosteudelta ja suoralta auringonvalolta. Suojaa jäätymiseltä.

Pidä poissa lasten ulottuvilta.

Oikea käyttö amiodaronin

Älä pidä vanhentuneita lääketieteen tai lääketieteen ei enää tarvita.

Kysy terveydenhuollon ammattilainen miten pitäisi hävittää mitään lääkettä et käytä.

On tärkeää, että lääkäri tarkistaa edistymistä säännöllisin käyntejä varmistaa, että amiodaroni toimii oikein. Verikokeet saattavat olla tarpeen tarkistaa toivottuja vaikutuksia.

Käyttämällä amiodaroni raskauden aikana voi vahingoittaa sikiötä. Käytä tehokasta ehkäisymenetelmää pitää saamasta raskaaksi. Jos uskot raskaaksi lääkkeen käyttö, kerro heti lääkärille.

Kerro lääkärille heti, jos sinulla on hengenahdistusta, puristava tunne rinnassa, hengityksen vinkuminen, tai mitä tahansa hengitys ongelman käyttäessäsi amiodaroni.

amiodaroni voi aiheuttaa muutoksia sydämen rytmihäiriöitä, kuten edellytys kutsutaan QT-ajan pidentymistä. Se voi aiheuttaa pyörtymisen tai vakavia haittavaikutuksia joillekin potilaille. Ota yhteyttä lääkäriin heti, jos sinulla on mitään oireita sydämen rytmihäiriöihin, kuten nopeasti, jytinä, tai rytmihäiriölääke.

Maksan ongelmia saattaa ilmetä, kun käytät amiodaronia. Lopeta amiodaroni ja tarkista lääkäriltä heti, jos sinulla on useampi kuin yksi näistä oireista: vatsakipu tai arkuus, savi-värinen uloste, tumma virtsa, vähentynyt ruokahalu, kuume, päänsärky, kutina, ruokahaluttomuus, pahoinvointi ja oksentelu , ihottuma, jalkojen turvotus tai sääret, epätavallinen väsymys tai heikkous, tai keltainen silmien tai ihon.

Tarkista lääkäriltä välittömästi, jos näön hämärtyminen, vaikeuksia lukemisessa, tai muita muutoksia näön tapahtuu aikana tai hoidon jälkeen. Lääkäri saattaa haluta sinun on silmät tarkastaa silmälääkäri (silmälääkäri).

Varotoimet Vaikka käyttäminen amiodaroni

Tarkista lääkäriltä heti, jos olet ottaa polttava, puutumista, pistelyä, tai kivulias tunnetta käsivarsissa, kädet, jalat, tai jalat. Nämä voivat olla oireita niin kutsuttu perifeerinen neuropatia.

Saatat tarvitse kantaa lääkärin henkilökortti tai rannekkeen osoittaa, että olet amiodaronia. Kysy lääkäriltä tästä.

Ennen kuin minkäänlaista leikkausta (myös hammasleikkaukset) tai kiireellistä hoitoa, kerro lääkärin tai hammaslääkäri vastaa, että olet amiodaronia. Saatat joutua lopettamaan amiodaroni useita päiviä ennen kuin leikkausta tai lääketieteelliset tutkimukset.

Amiodaroni lisää herkkyyttä ihon auringonvalolle; liikaa auringolle altistumisesta voi aiheuttaa vakavia auringonpolttamia. Iho voi edelleen herkkä auringonvalolle useiden kuukausien ajan hoidon päätyttyä. Käytä aurinkovoidetta, kun olet ulkona. Käytä suojavaatteita ja hatut. Vältä sunlamps ja solariumia.

Kun olet ottanut amiodaroni pitkään, se saattaa aiheuttaa siniharmaa väri näkyvän iholla, erityisesti alueilla auringossa, kuten kasvojen, kaulan ja aseita. Tämä väri on yleensä haalistuvat hoidon jälkeen amiodaronin on päättynyt, vaikka se voi kestää useita kuukausia. Tarkista lääkäriltä, ​​jos tämä värimuutos tapahtuu.

Greippi ja greippimehu saattavat lisätä haittavaikutusten amiodaroni lisäämällä määrä amiodaronin elimistössä. Et saa syödä greippiä tai juo greippimehua käytät amiodaronia.

Älä ota muita lääkkeitä, ellei niitä ole keskusteltu lääkärin kanssa. Tämä sisältää reseptiä tai nonprescription (over-the-counter [OTC]) lääkkeet ja kasviperäisten (esim mäkikuisma) tai vitamiinilisän.

amiodaroni Side Effects

amiodaroni

Yhdessä sen tarvitaan vaikutuksia, lääke voi aiheuttaa joitakin ei-toivottuja vaikutuksia. Vaikka kaikkia näitä haittavaikutuksia saattaa esiintyä, jos niitä ilmenee, ne saattavat vaatia hoitoa.

Tarkista lääkäriltä välittömästi, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista ilmenee

Joitakin haittavaikutuksia voi esiintyä, jotka eivät yleensä tarvitse lääkärin hoitoa. Nämä haittavaikutukset voivat pois hoidon aikana kuin kehon sopeutuu lääkettä. Myös terveydenhuollon ammattilainen voi pystyä kertoa keinoja estää tai vähentää joitakin näistä haittavaikutuksista. Tarkista hoitohenkilökunnalle, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista edelleen tai ovat haittaavia tai jos sinulla on kysyttävää niistä

Muut haittavaikutus saattaa myös esiintyä joillakin potilailla. Jos havaitset muita vaikutuksia, kysy terveydenhuollon ammattilainen.

Saatavuus Rx Reseptilääke

Raskaus Luokka D positiivinen todiste riski

CSA Aikataulu N Ei hallitusti huume

Hyväksyntähistoria Kalenteri Drug historiaa FDA

Rytmihäiriö amiodaroni, propranololi, verapamiili, lidokaiini, Inderal, Tikosyn

Kammiovärinä amiodaroni, lidokaiini, vasopressiini, Pacerone, Cordarone, Pitressin

Kammiotakykardia atenololi, amiodaroni, propranololi, lidokaiini, flekainidi, Inderal

Supraventrikulaarinen takykardia metoprololi, atenololi, diltiatseemi, amiodaroni, Toprol-XL, verapamiili