amiodaroni (suun kautta) varotoimenpiteet

On tärkeää, että lääkäri tarkistaa edistymistä säännöllisin käyntejä varmistaa, että tämä lääke toimii oikein. Verikokeet saattavat olla tarpeen tarkistaa toivottuja vaikutuksia.

Käyttämällä tätä lääkettä raskauden aikana voi vahingoittaa sikiötä. Käytä tehokasta ehkäisymenetelmää pitää saamasta raskaaksi. Jos uskot raskaaksi lääkkeen käyttö, kerro heti lääkärille.

Kerro lääkärille heti, jos sinulla on hengenahdistusta, puristava tunne rinnassa, hengityksen vinkuminen, tai mitä tahansa hengitys ongelma, kun lääkkeen käyttämisen.

Tämä lääke voi aiheuttaa muutoksia sydämen rytmihäiriöitä, kuten edellytys kutsutaan QT-ajan pidentymistä. Se voi aiheuttaa pyörtymisen tai vakavia haittavaikutuksia joillekin potilaille. Ota yhteyttä lääkäriin heti, jos sinulla on mitään oireita sydämen rytmihäiriöihin, kuten nopeasti, jytinä, tai rytmihäiriölääke.

Maksan ongelmia saattaa ilmetä, kun käytät tätä lääkettä. Lopeta tämän lääkkeen käyttö ja tarkista lääkäriltä heti, jos sinulla on useampi kuin yksi näistä oireista: vatsakipu tai arkuus, savi-värinen uloste, tumma virtsa, vähentynyt ruokahalu, kuume, päänsärky, kutina, ruokahaluttomuus, pahoinvointi ja oksentelu, ihottuma, jalkojen turvotus tai sääret, epätavallinen väsymys tai heikkous, tai keltainen silmien tai ihon.

Tarkista lääkäriltä välittömästi, jos näön hämärtyminen, vaikeuksia lukemisessa, tai muita muutoksia näön tapahtuu aikana tai hoidon jälkeen. Lääkäri saattaa haluta sinun on silmät tarkastaa silmälääkäri (silmälääkäri).

Tarkista lääkäriltä heti, jos olet ottaa polttava, puutumista, pistelyä, tai kivulias tunnetta käsivarsissa, kädet, jalat, tai jalat. Nämä voivat olla oireita niin kutsuttu perifeerinen neuropatia.

Saatat tarvitse kantaa lääkärin henkilökortti tai rannekkeen osoittaa, että käytät tätä lääkettä. Kysy lääkäriltä tästä.

Ennen kuin minkäänlaista leikkausta (myös hammasleikkaukset) tai kiireellistä hoitoa, kerro lääkärin tai hammaslääkäri vastaa, että käytät tätä lääkettä. Saatat joutua lopettamaan lääkkeen useita päiviä ennen kuin leikkausta tai lääketieteelliset tutkimukset.

Amiodaroni lisää herkkyyttä ihon auringonvalolle; liikaa auringolle altistumisesta voi aiheuttaa vakavia auringonpolttamia. Iho voi edelleen herkkä auringonvalolle useiden kuukausien ajan hoidon päätyttyä. Käytä aurinkovoidetta, kun olet ulkona. Käytä suojavaatteita ja hatut. Vältä sunlamps ja solariumia.

Kun olet käyttänyt tätä lääkettä pitkään, se saattaa aiheuttaa siniharmaa väri näkyvän iholla, erityisesti alueilla auringossa, kuten kasvojen, kaulan ja aseita. Tämä väri on yleensä haalistuvat hoidon jälkeen amiodaronin on päättynyt, vaikka se voi kestää useita kuukausia. Tarkista lääkäriltä, ​​jos tämä värimuutos tapahtuu.

Greippi ja greippimehu saattavat lisätä haittavaikutusten amiodaroni lisäämällä määrä tämän lääkkeen elimistössä. Et saa syödä greippiä tai juo greippimehua käytät tätä lääkettä.

Älä ota muita lääkkeitä, ellei niitä ole keskusteltu lääkärin kanssa. Tämä sisältää reseptiä tai nonprescription (over-the-counter [OTC]) lääkkeet ja kasviperäisten (esim mäkikuisma) tai vitamiinilisän.