Amlodipiinin ja atorvastatiinin (suun kautta) asianmukainen käyttö

annostelu

Vastaamaton annos

Käytä tätä lääkettä vain lääkärin ohjeiden mukaisesti, vaikka tunnet hyvin ja eivät huomaa mitään rintakipu. Älä käytä enemmän sitä, älä käytä sitä useammin, ja älä käytä sitä pidempään kuin lääkäri määräsi.

Tämä lääke tulee potilaan tiedot insertti. Lue ja noudata ohjeita insertin huolellisesti. Kysy lääkäriltä, ​​jos sinulla on kysymyksiä.

Sen lisäksi, että lääkkeen käytön, hoidon korkean verenpaineen voi sisältää painonhallintaan ja muutos tyyppisiä elintarvikkeita syöt, erityisesti elintarvikkeita runsaasti natriumia (suolaa). Lääkäri kertoo, mitkä näistä ovat tärkeimpiä sinulle. Tarkista lääkäriltä ennen muuttamalla ruokavaliota.

Monilla potilailla, joilla on korkea verenpaine ei huomaa mitään merkkejä ongelma. Itse asiassa monet saattavat tuntea normaalia. On erittäin tärkeää, että otat lääkkeesi tarkasti käyttöohjeiden mukaan ja että pidät tapaamisista lääkäriltä vaikka tuntuu hyvin.

Muista, että tämä lääke ei paranna korkea verenpaine, mutta se auttaa hallitsemaan sitä. Siksi sinun on edelleen otettava se ohjeiden jos aiotaan alentaa verenpainetta ja pitää sitä alas. Saatat joutua ottamaan korkea verenpaine lääke loppuelämän. Jos korkea verenpaine ei hoideta, se voi aiheuttaa vakavia ongelmia, kuten sydämen vajaatoiminta, verisuonisairaus, aivohalvaus tai munuaissairaus.

varastointi

Tabletti niellään kokonaisena. Älä riko, murskaa tai pureskella. Ota lääke ruoan kanssa tai ilman.

Tämä lääke toimii parhaiten, jos on vakiomäärä veressä. Auttaa pitämään tämän määrän vakiona, älä unohda yhtään annosta ja ottaa lääke samaan aikaan joka päivä.

Tämän lisäksi lääkettä, lääkäri saattaa muuttaa ruokavalio, joka on vähärasvainen, sokeria ja kolesterolia. Huolellisesti noudata lääkärin tilaukset mitään erityistä ruokavaliota.

Älä juo suuria määriä alkoholia atorvastatiinin kanssa. Tämä voi aiheuttaa ei-toivottuja vaikutuksia maksassa.

Kerro lääkärille, jos juot greippimehua. Juominen suuria määriä greippimehu (yli 1,2 litraa päivässä), kun taas lääkkeen saattaa lisätä lihas- ja voi aiheuttaa munuaisvaivoja.

Annos tätä lääkettä on erilainen eri potilaille. Noudata lääkärin määräyksestä tai ohjeet etiketissä. Seuraavat tiedot sisältävät ainoastaan ​​keskimääräistä annosta tätä lääkettä. Jos annos on erilainen, älä muuta sitä, ellei lääkäri käskee tekemään niin.

Määrä lääkettä että otat riippuu vahvuus lääkkeen. Myös annosten lukumäärän otat joka päivä, sallitun ajan annosten välillä, ja aika lääkityksen riippuvat lääketieteellinen ongelma, johon käytät lääkettä.

Jos annos jää tätä lääkettä, ota se mahdollisimman pian. Kuitenkin, jos se on melkein aika ottaa seuraava annos, jätä unohtunut annos väliin ja palaa takaisin normaaliin annosteluaikatauluun. Älä kaksinkertaista annosta.

Älä ota tätä lääkettä, jos se on yli 12 tuntia, koska menetit viimeisen annoksen jälkeen.

Säilytä lääke suljetussa astiassa huoneenlämmössä, lämmöltä, kosteudelta ja suoralta auringonvalolta. Suojaa jäätymiseltä.

Pidä poissa lasten ulottuvilta.

Älä pidä vanhentuneita lääketieteen tai lääketieteen ei enää tarvita.

Kysy terveydenhuollon ammattilainen miten pitäisi hävittää mitään lääkettä et käytä.