amoksisilliini ja clavulanate (suun kautta) kuvaus ja tuotenimiä

Amoksisilliini ja clavulanate yhdistelmää käytetään bakteeri-infektioiden hoitoon monissa eri kehon osiin.

Amoksisilliini ja clavulanate yhdistelmä on antibiootti, joka kuuluu ryhmään lääkkeitä kutsutaan penisilliinit ja beetalaktamaasin estäjät. Se toimii tappamalla bakteereita ja estää niiden kasvua. Kuitenkin tämä lääke ei toimi vilustuminen, flunssa, tai muiden virusinfektioiden.

Kanadalainen Merkki

Tämä lääke on saatavissa vain lääkärin määräyksestä.

Tämä tuote on saatavilla seuraavat annostusmuodot

Päättäessään käyttää lääkettä, riskit lääkkeen ottamisen on punnittava hyvää se tekee. Tämä on päätös, sinä ja lääkäri arvioi. Tätä lääkettä, seuraava tulee harkita

Kerro lääkärille, jos olet joskus ollut epätavallista tai allerginen reaktio lääkkeen tai muita lääkkeitä. Kerro myös hoitohenkilökunnalle, jos sinulla on muita tyyppisiä allergiat, kuten elintarvikkeisiin, väriaineita, säilöntäaineita tai eläimiä. Ei-reseptilääkkeet, lue etiketti tai pakkauksessa ainekset varovasti.

Tabletti, tabletti, Extended Release, Jauhe Jousitus; tabletti, pureskeltava

Asianmukaiset tutkimuksissa tähän mennessä ole osoittaneet lapsipotilailla tyypilliset ongelmat, jotka rajoittaisivat hyödyllisyyttä amoksisilliini clavulanate purutabletit ja oraalisuspensiota lapsilla.

Asianmukaiset tutkimuksissa tähän mennessä ole osoittaneet lapsipotilailla tyypilliset ongelmat, jotka rajoittaisivat hyödyllisyyttä amoksisilliini ja clavulanate tablettia painaville lapsille 40 kilogrammaa (kg) tai enemmän. Kuitenkin turvallisuutta ja tehoa ei ole osoitettu lapsilla, jotka painavat vähemmän kuin 40 kg.

allergiat

Asianmukaiset tutkimuksia ei ole tehty suhteesta iän vaikutuksille amoksisilliini ja clavulanate laajennettu versio tabletteja nuorille ja lapsille alle 16-vuotiaita. Turvallisuutta ja tehoa ei ole varmistettu.

pediatrinen

Asianmukaiset tutkimuksissa tähän mennessä ole osoittaneet geriatrisen tyypilliset ongelmat, jotka rajoittaisivat käyttökelpoisuutta amoksisilliini clavulanate yhdistelmä vanhuksilla. Kuitenkin iäkkäillä potilailla ovat todennäköisemmin ikään liittyvä munuaissairaus, joka voi vaatia oikaisua annoksen saaneista potilaista amoksisilliini clavulanate yhdistelmä.

geriatrinen

raskaus

Imetys

Tutkimukset naisilla mukaan tämä lääkitys aiheuttaa minimaalinen lapseen kohdistuvia riskejä, kun käyttää imetyksen aikana.

Lääkkeiden yhteisvaikutukset

Vaikka tietyt lääkkeet ei tulisi käyttää yhdessä ollenkaan, muissa tapauksissa kaksi eri lääkkeitä voidaan käyttää yhdessä, vaikka vuorovaikutus voi tapahtua. Näissä tapauksissa lääkäri saattaa haluta muuttaa annosta, tai muut varotoimenpiteet voi olla tarpeen. Kun käytät tätä lääkettä, on erityisen tärkeää, että terveydenhuollon ammattilainen tietää, jos käytät jotakin seuraavista lääkkeistä. Seuraavia yhteisvaikutuksia on valittu sen perusteella, niiden potentiaalinen merkitys ja eivät välttämättä kaiken kattava.

Muut vuorovaikutukset

Käyttämällä tätä lääkettä on jokin seuraavista lääkkeistä ei yleensä suositella, mutta voi olla tarpeen joissakin tapauksissa. Jos molemmat lääkkeistä määrää yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käyttää yhtä tai molempia lääkkeitä.

Muut sairaudet

Käyttämällä tätä lääkettä on jokin seuraavista lääkkeet saattavat aiheuttaa lisääntynyt riski tiettyjä haittavaikutuksia, mutta käyttäen sekä lääkkeet saattavat olla paras hoito sinulle. Jos molemmat lääkkeistä määrää yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käyttää yhtä tai molempia lääkkeitä.

Tiettyjä lääkkeitä ei saa käyttää tai aikoihin syö ruokaa tai syö tietyntyyppisten elintarvikkeiden koska yhteisvaikutuksia voi esiintyä. Alkoholin tai tupakan tiettyjen lääkkeiden voi myös aiheuttaa yhteisvaikutuksia esiintyy. Keskustele hoitohenkilökunnan kanssa, käyttö lääkkeen ruoan kanssa, alkoholia tai tupakkaa.

Läsnäolo muut sairaudet voivat vaikuttaa tämän lääkkeen. Muista kertoa lääkärille, jos sinulla on muita lääketieteellisiä ongelmia, erityisesti

Ota tätä lääkettä juuri niin kuin lääkärin ohjeiden mukaan. Älä ota enemmän sitä, älä ota sitä useammin, ja älä ota sitä pidempään kuin lääkäri määräsi.

Voit ottaa lääkkeen kanssa tai ilman aterioita. Kuitenkin on parasta käyttää tätä lääkettä alussa aterian tai välipalan välttää vatsavaivoja.

Niellä laajennettu versio tabletti kokonaisena. Älä murskata, halkaista tai pureskella.

Jos käytät purutabletti, pureskele tablettia kokonaan ennen nielemistä.

On tiettyjä makuja, jotka voidaan sekoittaa oraalisuspensio jotta se maistuu paremmalta. Jos sinä tai lapsesi eivät pidä sen mausta tätä lääkettä, kysy apteekista näistä aromeja.

Ravista oraaliliuos hyvin ennen mittaamista annos. Käytä annostelu lusikalla tai lääkettä pipetillä mitata annoksen. Keskimääräinen kotitalous tl ei voi olla oikea määrä nestettä. Huuhtele pumpun lusikalla tai tiputin vedellä jokaisen käytön jälkeen.

annostelu

Annos tätä lääkettä on erilainen eri potilaille. Noudata lääkärin määräyksestä tai ohjeet etiketissä. Seuraavat tiedot sisältävät ainoastaan ​​keskimääräistä annosta tätä lääkettä. Jos annos on erilainen, älä muuta sitä, ellei lääkäri käskee tekemään niin.

Vastaamaton annos

Määrä lääkettä että otat riippuu vahvuus lääkkeen. Myös annosten lukumäärän otat joka päivä, sallitun ajan annosten välillä, ja aika lääkityksen riippuvat lääketieteellinen ongelma, johon käytät lääkettä.

Jos annos jää tätä lääkettä, ota se mahdollisimman pian. Kuitenkin, jos se on melkein aika ottaa seuraava annos, jätä unohtunut annos väliin ja palaa takaisin normaaliin annosteluaikatauluun. Älä kaksinkertaista annosta.

Pidä poissa lasten ulottuvilta.

Älä pidä vanhentuneita lääketieteen tai lääketieteen ei enää tarvita.

Kysy terveydenhuollon ammattilainen miten pitäisi hävittää mitään lääkettä et käytä.

Säilytä purutabletti, säännöllinen tabletteja, ja laajennettu versio tablettien huoneenlämmössä, lämmöltä, kosteudelta ja suoralta auringonvalolta. Suojaa jäätymiseltä.

Säilytä oraaliliuos jääkaapissa. Hävitä käyttämättä jäänyt osa 10 päivän jälkeen. Suojaa jäätymiseltä.

Lääkäri tarkistaa edistymistä sinun tai lapsi, kun käytät tätä lääkettä. Näin lääkäriltä, ​​onko lääke toimii kunnolla ja päättää, jos sinun tulee jatkaa sitä. Verikokeet saattavat olla tarpeen tarkistaa toivottuja vaikutuksia.

Jos sinun tai lapsen oireet eivät parantaa muutaman päivän kuluessa tai jos ne pahenevat, tarkistaa lääkäriltä.

Tämä lääke voi aiheuttaa vakavia allergisia reaktioita, kuten anafylaksiaa, joka voi olla hengenvaarallinen ja vaativat välitöntä lääkärin hoitoa. Soita heti lääkärille, jos sinulla tai lapsellasi on kutina, nokkosihottuma, käheys, hengitysvaikeudet, vaikeuksia niellä, tai turvotusta käsien, kasvojen tai suun tämän lääkkeen ottamisen jälkeen.

Amoksisilliini ja clavulanate yhdistelmä voi aiheuttaa ripulia, ja joissakin tapauksissa se voi olla vakava. Se voi tapahtua 2 kuukautta tai enemmän lopettamisen jälkeen lääkkeen käyttämisen. Älä ota mitään ripulilääkkeitä ensin lääkärin kanssa. Jos sinulla on kysyttävää tai jos lievä ripuli jatkuu tai pahenee, tarkistaa lääkäriltä.

Joillakin nuorilla potilailla, hampaiden värjäytyminen voi esiintyä, kun lääkkeen käyttämisen. Hampaat voivat näyttää olevan ruskea, keltainen tai harmaa tahroja. Tämän estämiseksi, harja ja hammaslankaa säännöllisesti tai on hammaslääkäri puhdistaa hampaat.

Amoksisilliini ja clavulanate yhdistelmä voivat heikentää joidenkin ehkäisytablettien (ehkäisypillereitä). Käytä toista ehkäisymenetelmää välttääkseen raskaaksi. Muita muotoja ovat kondomit, kalvo, ehkäisymenetelmää vaahto tai hyytelö.

Ennen tai lapsellasi on lääketieteellisiä testejä, kerro hoitavalle lääkärille, että käytät tätä lääkettä. Tulokset joitakin testejä voi vaikuttaa tätä lääkettä.

Älä ota muita lääkkeitä, ellei niitä ole keskusteltu lääkärin kanssa. Tämä sisältää reseptiä tai nonprescription (over-the-counter [OTC]) lääkkeet ja kasviperäisten tai vitamiineja.

Yhdessä sen tarvitaan vaikutuksia, lääke voi aiheuttaa joitakin ei-toivottuja vaikutuksia. Vaikka kaikkia näitä haittavaikutuksia saattaa esiintyä, jos niitä ilmenee, ne saattavat vaatia hoitoa.

Tarkista lääkäriltä välittömästi, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista ilmenee

Kiireellisten apua välittömästi, jos jokin seuraavista yliannostuksen yhteydessä

Joitakin haittavaikutuksia voi esiintyä, jotka eivät yleensä tarvitse lääkärin hoitoa. Nämä haittavaikutukset voivat pois hoidon aikana kuin kehon sopeutuu lääkettä. Myös terveydenhuollon ammattilainen voi pystyä kertoa keinoja estää tai vähentää joitakin näistä haittavaikutuksista. Tarkista hoitohenkilökunnalle, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista edelleen tai ovat haittaavia tai jos sinulla on kysyttävää niistä

varastointi

Muut haittavaikutus saattaa myös esiintyä joillakin potilailla. Jos havaitset muita vaikutuksia, kysy terveydenhuollon ammattilainen.