amyotrofinen lateraaliskleroosi (ALS) opas – syyt, oireet ja hoitovaihtoehdot

Mikä se on?

Amyotrofinen lateraaliskleroosi (ALS) aiheuttaa hidas hermosolujen rappeutumista (kutsutaan moottori neuronien), jotka ohjaavat lihasten liikkeet. Tämän seurauksena ihmiset ALS vähitellen menettävät kyvyn hallita lihaksia. Onneksi niiden kykyä ajatella ja muistaa asioita yleensä ei vaikuta. ALS tunnetaan myös Lou Gehrig tauti, kuuluisan Yhdysvaltojen baseball-pelaaja, joka on kehittänyt taudin .; On olemassa useita sairauksia, lisäksi ALS, joka vähitellen tuhota moottori neuronien (kutsutaan motoneuronisairaudet), vaikka ALS on yleisin moottorin neuroni tauti. Eri sairaudet ovat erilaisia ​​ennusteita .; Syy ALS edelleen tuntematon. ALS yleensä iskee potilasta ikävälillä 50 ja 70. vaikuttaa miehiin hieman useammin kuin naiset. Jotkut tapaukset näyttävät periytyvän. Tietyt geenit voivat lisätä riskiä sairastua sairaus .; oireet; Oireita ALS ovat; Lihasheikkoutta ja tuhlaus (atrofia) on; Kädet ja jalat; Torso; Hengitys lihakset; Kurkun ja kielen

oireet

Oireita ALS ovat; Lihasheikkoutta ja tuhlaus (atrofia) on; Kädet ja jalat; Torso; Hengitys lihakset; Kurkun ja kielen

Diagnoosi

Lääkäri kysyä lääketieteen historian, ja tehdä fyysinen tentti etsiä seuraavien merkkien

Kuinka kauan se kestää?

Henkilöt, joilla on ALS elävät keskimäärin kolmesta viiteen vuoden kuluttua oireet alkavat. Useimmat kuolee kyvyttömyys hengittää tai keuhkojen infektioita. Keuhkotulehdukset esiintyy heti hengitys on heikentynyt pitkäksi aikaa. Ihmiset, joilla muut motoneuronisairaudet että joskus sekoittaa ALS voi elää kauemmin kuin kolme viiden vuoden kuluessa oireet alkavat.

Miten estää tämän terveydentila

Ei ole mitään keinoa estää ALS.

Miten käsitellä tätä terveydentila

Ei ole parannuskeinoa ALS.

Kun vierailla lääkäri

Katso lääkärille mahdollisimman pian, jos sinulle ilmaantuu selittämätöntä lihasten heikkoutta tai vaikeus valvoa omia liikkeitä. Tämä on erityisen tärkeää, jos puhuu, hengitys- tai nielemisvaikeuksia vaikuttaa.

Ennuste

ALS lopulta vaikuttaa lihaksiin säätelevät hengitettäessä ja muut tärkeät kehon toimintoihin. Tämän seurauksena, ALS johtaa lopulta kuolemaan.