anakinra (ihon alle) varotoimenpiteet

Jos käytät tätä lääkettä pitkään, on tärkeää, että lääkäri tarkistaa edistymistä sinun tai lapsen säännöllisiä käyntejä. Näin lääkäriltä, ​​onko lääke toimii kunnolla ja päättää onko sinun pitäisi jatkaa sen käyttöä. Verikokeet saattavat olla tarpeen tarkistaa toivottuja vaikutuksia.

Kerro lääkärille, jos sinä tai joku kotona on koskaan ollut positiivinen reaktio tuberkuloosin ihotesti.

Kehosi kykyä taistella infektiota voidaan pienentää, kun hoidetaan anakinra, on erittäin tärkeää, että soitat lääkäri ensimmäisiä merkkejä mahdollisista infektio (esimerkiksi jos saat tai vilunväristykset).

Älä käytä tätä lääkettä yhdessä seuraavasti: adalimumabi (Humira®), sertolitsumabipegoli (Cimzia®), etanersepti (Enbrel®), golimumabia (Simponi®), tai infliksimabi (Remicade®).

Anakinra voi aiheuttaa vakavia allergisia reaktioita, kuten anafylaksiaa. Anafylaksia voivat olla hengenvaarallisia ja vaatii välitöntä lääkärin hoitoa. Tarkista lääkäriltä heti, jos sinulla tai lapsellasi on ihottumaa, kutinaa, kasvojen, kurkun, jalat, tai jalat, levoton hengitys, tai rintakipu jälkeen saat lääkettä.

Tämä lääke saattaa lisätä riskiä sairastua infektioita. Kerro lääkärille, jos sinulla on jokin infektio, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. Kerro myös lääkärille, jos olet joskus saanut tartunnan, joka ei mene pois tai infektio, joka pitää tulossa takaisin.

Neulansuojus esitäytetyn ruiskun sisältää kuivaa luonnonkumia (lateksin johdannainen), joka voi aiheuttaa allergisia reaktioita henkilöille, jotka ovat herkkiä lateksi. Kerro lääkärille, jos sinä tai lapsesi on latex allergia, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen.

Ei ole mitään eläviä rokotteita (immunisointia), kun sinun tai lapsi hoidetaan anakinra. Muista kysyä lapsesi lääkäriin, jos sinulla on kysyttävää tästä.

Tämä lääke voi aiheuttaa vakavia arkuus ja kipu injektiokohdassa. Ota yhteyttä lääkäriin heti, jos huomaat jonkun näistä haittavaikutuksista pistoskohdassa: verenvuoto, rakkuloita, polttava, kylmyys, ihon värjäytyminen, paineen tunteen, nokkosihottuma, infektio, tulehdus, kutina, kokkareet, puutuminen, kipu, ihottuma , punoitus, arpia, arkuus, kirvely, turvotus, arkuus, pistely, haavaumia tai lämpöä.