Apixaban

Keskeytetty ennenaikaisesti Apixaban tai oraalisen antikoagulantin riskiä verisuonitukoksen. Harkita vaihtoehtoista antikoagulanttia jos Apixaban hoito lopetetaan jostain muusta syystä kuin patologinen verenvuoto tai hoidon loppuun. Potilailla, joille tehdään selkäydinkanavaan anestesian tai selkäydinpunktion, epiduraali tai selkäytimen hematooma riski lisääntyy ja voi johtaa pitkäaikaiseen tai pysyvään halvaukseen. Optimaalinen ajoitus välillä annostuksen Apixaban ja selkäydinkanavaan menettelyjä ei tunneta. Tarkkaile potilasta oireita ja neurologisia oireita ja hoitaa pikaisesti. Mieti hyödyt ja riskit selkäydinkanavaan interventio potilailla, jotka ovat tai on antikoaguloidussa.

Käyttää Apixaban

Terapeuttinen luokka: Anticoagulant

Farmakologiset Luokka: tekijän Xa estäjää

Apixaban käytetään myös estää viivan ja verihyytymien potilailla, joilla on tiettyjä sydämen rytmin ongelmia (esim nonvalvular eteisvärinä).

Apixaban on tekijä Xa estäjää, antikoagulanttia. Se toimii vähentämällä hyytymistä kyky veren ja auttaa estämään haitallisten hyytymistä verisuonissa.

Apixaban on saatavana vain lääkärin määräyksestä.

Päättäessään käyttää lääkettä, riskit lääkkeen ottamisen on punnittava hyvää se tekee. Tämä on päätös, sinä ja lääkäri arvioi. Sillä Apixaban seuraavat olisi harkittava

Kerro lääkärille, jos olet joskus ollut epätavallista tai allerginen reaktio Apixaban tai muita lääkkeitä. Kerro myös hoitohenkilökunnalle, jos sinulla on muita tyyppisiä allergiat, kuten elintarvikkeisiin, väriaineita, säilöntäaineita tai eläimiä. Ei-reseptilääkkeet, lue etiketti tai pakkauksessa ainekset varovasti.

Ennen Apixaban

Asianmukaiset tutkimuksia ei ole tehty suhteesta iän vaikutuksille Apixaban lapsiväestössä. Turvallisuutta ja tehoa ei ole varmistettu.

Asianmukaiset tutkimuksissa tähän mennessä ole osoittaneet geriatrisen tyypilliset ongelmat, jotka rajoittaisivat käyttökelpoisuutta Apixaban vanhuksilla.

Ei ole olemassa tarkkoja tutkimuksia naisilla määrittämiseksi pikkulasten käyttö voi aiheuttaa vaaraa tätä lääkettä imetyksen aikana. Punnitse mahdolliset hyödyt suhteessa mahdollisiin riskeihin ennen tämän lääkitystä imetyksen.

Vaikka tietyt lääkkeet ei tulisi käyttää yhdessä ollenkaan, muissa tapauksissa kaksi eri lääkkeitä voidaan käyttää yhdessä, vaikka vuorovaikutus voi tapahtua. Näissä tapauksissa lääkäri saattaa haluta muuttaa annosta, tai muut varotoimenpiteet voi olla tarpeen. Kun käytät Apixaban, on erityisen tärkeää, että terveydenhuollon ammattilainen tietää, jos käytät jotakin seuraavista lääkkeistä. Seuraavia yhteisvaikutuksia on valittu sen perusteella, niiden potentiaalinen merkitys ja eivät välttämättä kaiken kattava.

Käyttämällä Apixaban tahansa seuraavista lääkkeistä ei yleensä suositella, mutta voi olla tarpeen joissakin tapauksissa. Jos molemmat lääkkeistä määrää yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käyttää yhtä tai molempia lääkkeitä.

Tiettyjä lääkkeitä ei saa käyttää tai aikoihin syö ruokaa tai syö tietyntyyppisten elintarvikkeiden koska yhteisvaikutuksia voi esiintyä. Alkoholin tai tupakan tiettyjen lääkkeiden voi myös aiheuttaa yhteisvaikutuksia esiintyy. Seuraavia yhteisvaikutuksia on valittu sen perusteella, niiden potentiaalinen merkitys ja eivät välttämättä kaiken kattava.

Käyttäen Apixaban, joilla on jokin seuraavista ei yleensä suositella, mutta voivat olla välttämättömiä joissakin tapauksissa. Jos sitä käytetään yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käytät Apixaban, tai antaa sinulle erityisiä ohjeita käytöstä elintarvikkeiden, alkoholin tai tupakan.

Läsnäolo muut sairaudet voivat vaikuttaa käytön Apixaban. Muista kertoa lääkärille, jos sinulla on muita lääketieteellisiä ongelmia, erityisesti

Toteutettava Apixaban täsmälleen lääkärin ohjeiden mukaan. Älä ota enemmän sitä, älä ota sitä useammin, ja älä ota sitä pidempään kuin lääkäri määräsi. Kun tarjonta Apixaban on vähissä, ota yhteys lääkäriin tai apteekkiin etuajassa. Älä anna itsesi loppuu Apixaban.

Apixaban mukana Lääkitys Guide. On erittäin tärkeää, että luet ja ymmärrät tämän tiedon. Muista kysyä lääkäriltä, ​​jos sinulla on kysymyksiä.

Jos et pysty nielemään koko tabletteja, tabletit voidaan murskata, sekoitetaan 60 ml D5W, ja sitten kautta annettava nenämahalaukkuputken (NGT).

Jos käytät toista lääkettä ohentavat verta (esim hepariini, varfariini, Coumadin®, Jantoven®), lääkäri antaa sinulle hyvin yksityiskohtaiset ohjeet siitä, miten siirtyä Apixaban. Noudata huolellisesti ja kysy lääkäriltäsi, jos sinulla on kysymyksiä.

Annoksen Apixaban on erilainen eri potilailla. Noudata lääkärin määräyksestä tai ohjeet etiketissä. Seuraavat tiedot sisältävät ainoastaan ​​keskimääräistä annosta Apixaban. Jos annos on erilainen, älä muuta sitä, ellei lääkäri käskee tekemään niin.

Määrä lääkettä että otat riippuu vahvuus lääkkeen. Myös annosten lukumäärän otat joka päivä, sallitun ajan annosten välillä, ja aika lääkityksen riippuvat lääketieteellinen ongelma, johon käytät lääkettä.

Jos annos jää Apixaban, ota se mahdollisimman pian. Kuitenkin, jos se on melkein aika ottaa seuraava annos, jätä unohtunut annos väliin ja palaa takaisin normaaliin annosteluaikatauluun. Älä kaksinkertaista annosta.

Säilytä lääke suljetussa astiassa huoneenlämmössä, lämmöltä, kosteudelta ja suoralta auringonvalolta. Suojaa jäätymiseltä.

Pidä poissa lasten ulottuvilta.

Älä pidä vanhentuneita lääketieteen tai lääketieteen ei enää tarvita.

Oikea käyttö Apixaban

Kysy terveydenhuollon ammattilainen miten pitäisi hävittää mitään lääkettä et käytä.

On erittäin tärkeää, että lääkäri tarkistaa edistymistä säännöllisin käyntejä varmistaa, että Apixaban toimii oikein ja päättää, jos tulee jatkaa sitä. Verikokeet saattavat olla tarpeen tarkistaa toivottuja vaikutuksia.

Apixaban voi aiheuttaa vakavia allerginen reaktio nimeltä anafylaksia. Anafylaksia voivat olla hengenvaarallisia ja vaatii välitöntä lääkärin hoitoa. Soita lääkärille heti, jos sinulla on ihottumaa, kutinaa, hengitysvaikeuksia, vaikeuksia niellä, tai turvotusta käsien, kasvojen tai suun kun käytät Apixaban.

Varmista, että kaikki lääkäri, joka käsittelee voit tietää, että käytät Apixaban. Saatat joutua lopettamaan Apixaban useita päiviä ennen kuin leikkausta, kuten hammashoitoon.

Älä yhtäkkiä lopeta Apixaban kysymättä lääkäriltä. Sinulla saattaa olla suurempi riski aivohalvauksen jälkeen lopetat Apixaban.

Voit vuotaa verta ja helpommin mustelmia kun käytät Apixaban. Ole erityisen varovainen, jotta vältetään vammat. Pysy kaukana karkea urheilua tai muissa tilanteissa, joissa voi olla mustelmia, leikata tai loukkaantunut. Varovasti harjata ja hammaslankaa. Ole varovainen käyttäessäsi teräviä esineitä, kuten partateriä ja kynsi oksasakset. Vältä poimii nenä. Jos tarvitset nenäsi, puhaltaa sen varovasti.

Tarkista lääkäriltä heti, jos sinulla on epätavallista verenvuotoa tai mustelmia, musta, tervainen uloste, verta virtsassa tai ulosteessa, päänsärky, huimaus, tai heikkous, kipu, turvotus tai epämukavuutta yhteisessä, pienet punaiset pisteet iholla , epätavallinen nenäverenvuoto tai epätavallinen verenvuoto emättimestä, joka on raskaampi kuin normaalisti. Nämä voivat olla merkkejä verenvuoto-ongelmia.

Apixaban voi lisätä veritulpan selkärangassa tai epiduraali alue, joka voi johtaa pitkäaikaiseen tai pysyvään halvaukseen. Tämä on todennäköisempää, jos sinulla on epiduraalikatetri laitettu takaisin, ottavat NSAID tai veren hyytymistä lääketiede, aiemmin toistuvasti epiduraali pistoja tai ongelmia selkärangan, tai on ollut leikkaus selkärangan. Kerro lääkärille heti, jos olet pistelyä, tunnottomuutta tai lihasheikkoutta, etenkin jalkojasi.

Varotoimet Vaikka käyttäminen Apixaban

Älä ota muita lääkkeitä, ellei niitä ole keskusteltu lääkärin kanssa. Tämä sisältää reseptiä tai nonprescription (over-the-counter [OTC]) lääkkeet ja kasviperäisten (esim mäkikuisma) tai vitamiinilisän.

Yhdessä sen tarvitaan vaikutuksia, lääke voi aiheuttaa joitakin ei-toivottuja vaikutuksia. Vaikka kaikkia näitä haittavaikutuksia saattaa esiintyä, jos niitä ilmenee, ne saattavat vaatia hoitoa.

Tarkista lääkäriltä välittömästi, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista ilmenee

Muut haittavaikutus saattaa myös esiintyä joillakin potilailla. Jos havaitset muita vaikutuksia, kysy terveydenhuollon ammattilainen.

Saatavuus Rx Reseptilääke

Apixaban Side Effects

Apixaban

Raskaus Luokka B Ei todistettu riski ihmisten

CSA Aikataulu N Ei hallitusti huume

Hyväksyntähistoria Kalenteri Drug historiaa FDA

Ehkäisy Tromboembolian Eteisvärinä aspiriini, varfariini, Xarelto, Eliquis, Coumadin, Pradaxa

Syvä laskimotukos Xarelto, Eliquis, Pradaxa, Lovenox, enoksapariinia, hepariini

Keuhkoembolian Xarelto, Eliquis, Pradaxa, hepariini, rivaroksabaania, dabigatraania

Syvä laskimotukos, Profylaksia Xarelto, Eliquis, Pradaxa, Lovenox, enoksapariinia, hepariini