armodafiniilin (suun kautta) varotoimenpiteet

On erittäin tärkeää, että lääkäri tarkistaa edistymistä säännöllisin käyntejä varmista, että tämä lääke toimii kunnolla ja tarkistaa toivottuja vaikutuksia.

Tämä lääke ei ota paikka saa tarpeeksi unta. Sitä ei saa käyttää satunnaisesti uneliaisuus, jota ei ole diagnosoitu narkolepsia, uniapnea tai vuorotyön unen ongelma. Kysy lääkäriltä neuvoja hyvä nukkua tottumukset.

Tämä lääke voi aiheuttaa vakavia tyyppisiä allergisia reaktioita mukaan lukien anafylaksia ja angioedeema. Anafylaksia voivat olla hengenvaarallisia ja vaatii välitöntä lääkärin hoitoa. Lopeta lääkkeen käyttö ja ota heti yhteys lääkäriin, jos sinulla on ihottumaa, kutinaa, nokkosihottumaa, käheys, hengitysvaikeudet, vaikeuksia niellä, tai turvotusta käsien, kasvojen tai suun, kun käytät tätä lääkettä.

Lopeta lääkkeen ja tarkista lääkäriltä heti, jos sinulla on useampi kuin yksi näistä oireista: rintakipua tai epämukavuutta, kuume ja vilunväristykset, tumma virtsa, päänsärkyä, ihottumaa, vatsakipu, epätavallinen verenvuoto tai mustelmat, epätavallinen väsymys; tai keltainen silmien tai ihon. Nämä voivat olla merkkejä vakavasta allergisesta reaktiosta.

Vakavia ihoreaktioita voi esiintyä hoidon aikana tätä lääkettä. Lopeta tämän lääkkeen käyttö ja tarkista lääkäriltä heti, jos jokin seuraavista oireista: rakkuloita, kuorinta, tai irtoaminen ihoa, vilunväristykset, yskä, ripuli, kuume, kutina, nivel- tai lihaskipu; punainen ihovaurioita; kipeä nielun haavaumat, haavaumat tai valkoiset täplät suussa tai huulien tai epätavallinen väsymys tai heikkous.

Hormonaaliset ehkäisypillereitä, implantit, laastareita, laukauksia, emätinrenkaat tai IUDs ehkä toimi yhtä hyvin, kun käytät armodafiniilin. Jottei tulla raskaaksi, käytä toista ehkäisymenetelmää yhdessä pillereiden, implantti, laastari, laukaus, emättimen rengas, tai kierukka, kun käytät tätä lääkettä. Jatka käyttäen toista ehkäisymenetelmää yhden kuukauden kuluttua viimeisestä annoksesta. Muut muodot syntyvyyden kuuluvat kondomit, kalvot, tai ehkäisymenetelmän vaahdot tai hyytelöitä.

Jos tulet raskaaksi, kun käytät tätä lääkettä, kerro heti lääkärille. Lääkäri saattaa haluta sinun liittyvän raskausrekisteriin raskaana oleville potilaille, jotka käyttävät tätä lääkettä.

Kunnes tiedät, miten tämä lääke vaikuttaa sinuun, älä aja, käytä koneita tai tee mitään muuta, joka voi olla vaarallista, jos et ole valppaana.

Armodafiniilin voi aiheuttaa joillekin ihmisille olla levoton, ärtynyt tai näyttää muun epänormaalin käyttäytymisen. Se voi myös aiheuttaa joillekin ihmisille itsetuhoajatuksia ja taipumuksia tai tulla enemmän masentunut. Jos havaitset jonkin näistä haittavaikutuksista, kerro heti lääkärille.

Tarkista lääkäriltä, ​​jos olet ottanut tätä lääkettä pitkään ja tuntuu, että se ei toimi yhtä hyvin kuin ennen. Älä nostaa annoksen keskustelematta lääkärin kanssa. Jotkut ihmiset voivat tulla henkisesti tai fyysisesti riippuvaisia ​​tätä lääkettä. Jos sinulla on kysymyksiä, keskustele lääkärin kanssa.

Ennen kuin mitään lääketieteellistä testit, kerro lääkäri vastuussa, että käytät tätä lääkettä. Tulokset joitakin testejä voi vaikuttaa tätä lääkettä.

Älä ota muita lääkkeitä, ellei niitä ole keskusteltu lääkärin kanssa. Tämä sisältää reseptiä tai nonprescription (over-the-counter [OTC]) lääkkeet ja kasviperäisten tai vitamiineja.