artemeetteriä ja lumefantrine (suun kautta) kuvaus ja tuotenimiä

Artemeetteriä ja lumefantriini yhdistelmää käytetään akuutin, mutkaton malarian potilaille, jotka painavat vähintään 5 kg (11 naulaa). Sitä voidaan käyttää malarian hoitoon infektioiden alueet, joissa tiedetään, että muita lääkkeitä (esim chloroquine) ei välttämättä toimi.

Artemeetteriä ja lumefantriini yhdistelmä kuuluu ryhmään lääkkeitä kutsutaan malarialääkkeitä. Se kohtelee malaria, punasolujen tartunta puremasta hyttysen. Kuitenkin tämä lääke ei käytetä estämään malarian tai vaikean tai monimutkaisia ​​malaria.

Tämä lääke on saatavissa vain lääkärin määräyksestä.

Tämä tuote on saatavilla seuraavat annostusmuodot

Päättäessään käyttää lääkettä, riskit lääkkeen ottamisen on punnittava hyvää se tekee. Tämä on päätös, sinä ja lääkäri arvioi. Tätä lääkettä, seuraava tulee harkita

Kerro lääkärille, jos olet joskus ollut epätavallista tai allerginen reaktio lääkkeen tai muita lääkkeitä. Kerro myös hoitohenkilökunnalle, jos sinulla on muita tyyppisiä allergiat, kuten elintarvikkeisiin, väriaineita, säilöntäaineita tai eläimiä. Ei-reseptilääkkeet, lue etiketti tai pakkauksessa ainekset varovasti.

Tabletti

Asianmukaiset tutkimuksissa tähän mennessä ole osoittaneet lapsipotilailla tyypilliset ongelmat, jotka rajoittaisivat hyödyllisyyttä artemeetteriä ja lumefantrine yhdistelmä lapsilla. Kuitenkin turvallisuutta ja tehoa ei ole osoitettu lapsilla painavat alle 5 kg (11 naulaa).

allergiat

Asianmukaiset tutkimukset suhteesta iän vaikutuksille artemeetteriä ja lumefantrine yhdistelmä ei ole tehty vuonna geriatrisen väestöstä. Kuitenkin geriatrisen tyypilliset ongelmat, jotka rajoittaisivat käyttökelpoisuutta tämän lääkityksen vanhuksilla ei ole odotettavissa.

pediatrinen

Ei ole olemassa tarkkoja tutkimuksia naisilla määrittämiseksi pikkulasten käyttö voi aiheuttaa vaaraa tätä lääkettä imetyksen aikana. Punnitse mahdolliset hyödyt suhteessa mahdollisiin riskeihin ennen tämän lääkitystä imetyksen.

geriatrinen

Vaikka tietyt lääkkeet ei tulisi käyttää yhdessä ollenkaan, muissa tapauksissa kaksi eri lääkkeitä voidaan käyttää yhdessä, vaikka vuorovaikutus voi tapahtua. Näissä tapauksissa lääkäri saattaa haluta muuttaa annosta, tai muut varotoimenpiteet voi olla tarpeen. Kun käytät tätä lääkettä, on erityisen tärkeää, että terveydenhuollon ammattilainen tietää, jos käytät jotakin seuraavista lääkkeistä. Seuraavia yhteisvaikutuksia on valittu sen perusteella, niiden potentiaalinen merkitys ja eivät välttämättä kaiken kattava.

raskaus

Imetys

Lääkkeiden yhteisvaikutukset

Käyttämällä tätä lääkettä on jokin seuraavista lääkkeistä ei ole suositeltavaa. Lääkäri voi päättää olla sinua hoitaa tämän lääkityksen tai muuttaa joitakin muita lääkkeitä otat.

Muut vuorovaikutukset

Käyttämällä tätä lääkettä on jokin seuraavista lääkkeistä ei yleensä suositella, mutta voi olla tarpeen joissakin tapauksissa. Jos molemmat lääkkeistä määrää yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käyttää yhtä tai molempia lääkkeitä.

Muut sairaudet

Käyttämällä tätä lääkettä on jokin seuraavista lääkkeet saattavat aiheuttaa lisääntynyt riski tiettyjä haittavaikutuksia, mutta käyttäen sekä lääkkeet saattavat olla paras hoito sinulle. Jos molemmat lääkkeistä määrää yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käyttää yhtä tai molempia lääkkeitä.

annostelu

Tiettyjä lääkkeitä ei saa käyttää tai aikoihin syö ruokaa tai syö tietyntyyppisten elintarvikkeiden koska yhteisvaikutuksia voi esiintyä. Alkoholin tai tupakan tiettyjen lääkkeiden voi myös aiheuttaa yhteisvaikutuksia esiintyy. Seuraavia yhteisvaikutuksia on valittu sen perusteella, niiden potentiaalinen merkitys ja eivät välttämättä kaiken kattava.

Käyttämällä tätä lääkettä on jokin seuraavista ei yleensä suositella, mutta voivat olla välttämättömiä tietyissä tapauksissa. Jos sitä käytetään yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käytät tätä lääkettä, tai antaa sinulle erityisiä ohjeita käytöstä elintarvikkeiden, alkoholin tai tupakan.

Läsnäolo muut sairaudet voivat vaikuttaa tämän lääkkeen. Muista kertoa lääkärille, jos sinulla on muita lääketieteellisiä ongelmia, erityisesti

Ota tätä lääkettä juuri niin kuin lääkärin ohjeiden mukaan. Älä ota enemmän sitä, älä ota sitä useammin, ja älä ota sitä pidempään kuin lääkäri määräsi.

Tämä lääke tulee potilaan tiedot insertti. Lue ja noudata ohjeita insertin huolellisesti. Keskustele lääkärin kanssa, jos sinulla on kysymyksiä.

Tämä lääke tulee ottaa ruoan kanssa tai juomien (esim maito, äidinmaidonkorvike, vanukasta, puuron tai liemi). Tämä auttaa elimistöä ottamaan lääkettä.

Jos sinä tai lapsesi ei kykene nielemään tabletin, se voidaan murskata ja sekoittaa yhden tai kaksi teelusikallista vettä puhtaaseen astiaan.

Pidä lääkkeen käyttämisen koko hoidon ajan, vaikka tunnet paremmin muutaman ensimmäisen annoksen. Infektio ei ehkä ole selvittää, jos lopetat hoidon liian aikaisin.

Annos tätä lääkettä on erilainen eri potilaille. Noudata lääkärin määräyksestä tai ohjeet etiketissä. Seuraavat tiedot sisältävät ainoastaan ​​keskimääräistä annosta tätä lääkettä. Jos annos on erilainen, älä muuta sitä, ellei lääkäri käskee tekemään niin.

Vastaamaton annos

Määrä lääkettä että otat riippuu vahvuus lääkkeen. Myös annosten lukumäärän otat joka päivä, sallitun ajan annosten välillä, ja aika lääkityksen riippuvat lääketieteellinen ongelma, johon käytät lääkettä.

varastointi

Jos annos jää tätä lääkettä, ota se mahdollisimman pian. Kuitenkin, jos se on melkein aika ottaa seuraava annos, jätä unohtunut annos väliin ja palaa takaisin normaaliin annosteluaikatauluun. Älä kaksinkertaista annosta.

Jos sinä tai lapsesi oksentaa noin 1 2 tuntia lääkkeen ottamisen, ota toinen annos. Jos oksennat toisen annoksen, kerro heti lääkärille. Saatat joutua käyttämään eri lääkettä hoitoon kunnossa.

Säilytä lääke suljetussa astiassa huoneenlämmössä, lämmöltä, kosteudelta ja suoralta auringonvalolta. Suojaa jäätymiseltä.

Pidä poissa lasten ulottuvilta.

Älä pidä vanhentuneita lääketieteen tai lääketieteen ei enää tarvita.

Kysy terveydenhuollon ammattilainen miten pitäisi hävittää mitään lääkettä et käytä.

On tärkeää, että lääkäri tarkistaa edistymistä hoidon jälkeen. Tämä on varmistaa, että infektio on selvitetty täysin, ja sallimaan lääkärille tarkistaa ei-toivottuja vaikutuksia.

Jos oireet eivät lievene muutaman päivän tai jos ne pahenevat, tarkistaa lääkäriltä.

Kerro lääkärille, jos olet käyttänyt muita lääkkeitä hoitoon malaria-infektion. Tämän lääkkeen käyttäminen yhdessä halofantriini (Halfan®), meflokiini (Lariam®), tai kiniini saattaa lisätä enemmän vakavia haittavaikutuksia.

Tämä lääke voi aiheuttaa muutoksia sydämen rytmiä, kuten edellytys kutsutaan QT-ajan pidentymistä. Se voi muuttaa tapaa, sydän lyö ja aiheuttaa pyörtymistä tai vakavia haittavaikutuksia joillekin potilaille. Soita heti lääkärille, jos sinulla on mitään oireita sydämen rytmihäiriöihin, kuten nopeasti, jytinä, tai rytmihäiriölääke.

Tarkista lääkäriltä heti, jos olet flunssan kaltaiset oireet (kuten vilunväristykset, kuume, päänsärky, tai lihaskivut) uudelleen tämän hoidon.

Tämä lääke voi aiheuttaa vakavia allergisia reaktioita. Soita lääkärille heti, jos sinulla on ihottumaa, kutinaa, nokkosihottumaa, käheys, hengitysvaikeudet, ongelmia nielemisvaikeuksia, tai turvotusta käsien, kasvojen tai suun, kun käytät tätä lääkettä.

Malaria leviää puremista tietynlaisten tartunnan naisten hyttysiä. Jos asut tai matkustavat alueelle, jossa on mahdollisuus saada malarian, seuraavat hyttysten ohjaus menetellen tartuntavaaran

Tämä lääke voi heikentäviä ehkäisypillereitä tai depotlaastaria. Välttämiseksi ei-toivotun raskauden, se on hyvä idea käyttää lisäehkäisyä kanssa pillereitä tai laastaria (esim kondomit, kalvo tai ehkäisymenetelmää vaahto tai hyytelö), kun lääkkeen käyttämisen.

Greippi ja greippimehu saattavat voimistaa artemeetteriä ja lumefantrine yhdistelmä lisäämällä määrä tämän lääkkeen elimistössä. Et saa syödä greippiä tai juo greippimehua lääkkeen ottamisen.

Älä ota muita lääkkeitä, myös reseptiä tai nonprescription (over-the-counter [OTC]) lääkkeet ja kasviperäisten tai vitamiineja, ellei niitä ole keskusteltu lääkärin kanssa. Artemeetteriä ja lumefantriini yhdistelmää ei pidä ottaa tiettyjen muiden lääkkeiden kanssa, kuten karbamatsepiini (Tegretol®), fenytoiini (Dilantin®), rifampisiinin (Rifadin®, Rimactane®) tai mäkikuisma.

Yhdessä sen tarvitaan vaikutuksia, lääke voi aiheuttaa joitakin ei-toivottuja vaikutuksia. Vaikka kaikkia näitä haittavaikutuksia saattaa esiintyä, jos niitä ilmenee, ne saattavat vaatia hoitoa.

Tarkista lääkäriltä välittömästi, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista ilmenee

Joitakin haittavaikutuksia voi esiintyä, jotka eivät yleensä tarvitse lääkärin hoitoa. Nämä haittavaikutukset voivat pois hoidon aikana kuin kehon sopeutuu lääkettä. Myös terveydenhuollon ammattilainen voi pystyä kertoa keinoja estää tai vähentää joitakin näistä haittavaikutuksista. Tarkista hoitohenkilökunnalle, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista edelleen tai ovat haittaavia tai jos sinulla on kysyttävää niistä

Muut haittavaikutus saattaa myös esiintyä joillakin potilailla. Jos havaitset muita vaikutuksia, kysy terveydenhuollon ammattilainen.