asbestoosi tauti

Asbestoosi (kuten-bes-TOE-SIS) on krooninen keuhkosairaus hengittämisestä aiheutuvat asbestia. Pitkäaikainen altistus näille kuidut voivat aiheuttaa keuhkokudoksen arpeutumista ja hengenahdistus. Asbestoosi oireet voivat vaihdella lievästä vaikeaan, ja yleensä eivät näy vasta vuosia sen jälkeen, kun jatkuva altistuminen.

Asbesti on luonnollinen mineraali tuote, joka on vastustuskykyinen korroosiota ja lämpöä. Sitä käytetään laajasti aiemmin kuten eristys, sementti ja jotkut lattialaatat.

oireet

Useimmat ihmiset asbestoosi hankittu sen työssä ennen liittohallitus alkoi säännellä asbestin käytön ja asbesti tuotteita 1970-luvulla. Nykyään sen käsittely on tiukasti säänneltyä. Hankkiminen asbestoosi on erittäin epätodennäköistä, jos noudattaa työnantajan turvamääräyksiä. Hoito keskittyy lievittää oireita.

Hengenahdistus; Jatkuva, kuiva yskä; Ruokahaluttomuus laihtuminen; Sormenpäät ja varpaat, jotka näyttävät leveämpi ja pyöreämpi kuin normaali (kerhotoiminnan); Rinnanahdistus tai kipua

Omat keuhkoputkia ovat joitakin pienimpiä hengitysteiden keuhkoihin. Hengitysilman kulkee pienen kanaaliin keuhkoputkia osaksi elastisen ilman pusseja (keuhkorakkuloiden). Keuhkorakkuloihin ympäröivät alveolaarinen-kapillaari kalvo, joka normaalisti estää nesteen kapillaareja pääsy ilman pusseja.

Vaikutukset pitkäaikainen altistuminen asbestille eivät tyypillisesti näy 10-40 vuotta kuluttua ensimmäisestä altistumisesta. Asbestoosi merkkejä ja oireita voivat olla

Jos sinulla on ollut asbestille altistumisen ja sinulla on yhä hengenahdistusta, keskustele lääkärisi kanssa mahdollisuudesta asbestoosi.

Asbesti kaivostyöläisten; Lentokoneiden ja automekaanikkoja; Rakentaminen työntekijöitä; Työntekijät poistaa asbestia eriste noin höyryputkistot vanhemmissa rakennuksissa; Sähköasentajat; Telakkatyöläiset; Kattilan toimijat; Railroad työntekijöitä

Kerhotoiminnan sormien, jossa sormenpäät levittää ja tulla pyöreämpiä kuin normaali, liittyy usein sydän- tai keuhkosairaus.

Mitkä ovat oireita ja kun he alkavat ?; Pyydä oireet pysynyt samana tai huonontunut ?; Mitä työtä olet tehnyt urallasi? Ole tarkka.; Oletko ollut mukana missään kotona remodeling hankkeisiin tai muihin korjaustöitä esiintyvät pitkän aikaa ?; Oletko tai ei poltat? Jos näin on, kuinka paljon ?; Mitä lääkkeitä ja ravintolisiä otatte?

syyt

Jos altistunut korkeille Asbestipölyn pitkän aikaa, jotkut ilmassa kuidut voivat juuttua omassa keuhkorakkuloihin – pieni pusseja sisällä keuhkojen jossa happea vaihdetaan hiilidioksidia veressä. Asbestikuidut ärsyttää ja arpi keuhkokudoksen aiheuttaen keuhkot tulee jäykkä. Tämä tekee vaikeaksi hengittää.

Asbestoosi edetessä enemmän ja enemmän keuhkojen kudosta tulee arpinen. Lopulta keuhkojen kudosta tulee niin jäykkä, että se ei voi supistua ja laajentaa normaalisti.

Tupakointi näyttää lisäävän säilyttämistä asbestikuitujen keuhkoissa, ja johtaa usein nopeampi taudin etenemistä.

Ihmiset, jotka työskentelivät louhinta, murskaus, valmistus-, asennus tai poisto asbestin tuotteita ennen 1970-luvun lopulla ovat vaarassa asbestoosi. esimerkkejä ovat

Yleensä se on turvallista olla noin materiaaleja, jotka on valmistettu asbestista kunhan asbestikuidut sisältyvät. Tämä estää heitä saamasta ilmaan

Riskitekijät

Jos olet asbestoosi, olet suurentunut riski sairastua keuhkosyöpään – varsinkin jos tupakoit tai on ollut tupakoinnin.

Rintakehän röntgenkuvaus. Advanced asbestoosi näkyy liiallinen valkoisuus omassa keuhkokudoksessa. Jos asbestoosi on vakava, koko keuhkoihin saattaa vaikuttaa, heille hunajakenno ulkonäköä .; Tietokonetomografia (CT). TT yhdistää sarjan X-ray näkymät otettu monista eri näkökulmista tuottaa poikkileikkaus kuvia luut ja pehmytkudokset kehon sisällä. Nämä skannaukset yleensä tarjoavat tarkemmin ja saattaa auttaa havaitsemaan asbestoosi sen alkuvaiheessa, jo ennen kuin se näkyy on keuhkojen röntgenkuvauksessa.

komplikaatiot

Olet todennäköisesti aloittaa näkemästä lääkärin vastaanotolla sairauden yleisin oire – hengenahdistus. Hän voisi ohjata sinut erikoistunut lääkäri keuhko-ongelmia (pulmonologist).

Lopeta tupakointi. Asbestoosi lisää riskiä sairastua keuhkosyöpään. Tupakoinnin lopettaminen voi vähentää tätä riskiä. Yritä välttää tupakansavu. Tupakointi voi myös aiheuttaa keuhkolaajentuma, mikä edelleen vähentää keuhkojen varauksia .; Get rokotetuilla. Keskustele lääkärisi kanssa flunssa ja keuhkokuume rokotteita, jotka voivat auttaa alentamaan riskiä keuhkojen infektioita. Viipymättä hoitoon hengitystieinfektiot.

Ennen nimittämistä, haluat ehkä kirjoittaa luettelo vastauksia seuraaviin kysymyksiin

Valmistautuminen varaamiseksi

Jos sinulla on ollut rintakehän röntgenkuvien aiemmin, sinun kannattaa tuoda pitkin kopioita kuvat niin lääkäri voi verrata niitä nykyisen skannata.

Aikana fyysinen tentti, lääkäri käyttää stetoskooppi kuunnella tarkasti keuhkoihin selvittää, jos teet rätisee taas hengittämästä.

Asbestoosi voi olla vaikea diagnosoida, koska sen oireet ovat samanlaisia ​​kuin moniin muihin hengityselinsairaudet erilaisia ​​diagnostisia testejä voidaan tarvita, jotta paikantaa diagnoosin.

Nämä testit kuinka hyvin keuhkot toimivat. Keuhkojen toimintakokeet mitata kuinka paljon ilmaa keuhkoihin voi pitää ja ilmavirta sisään ja ulos keuhkoista. Esimerkiksi, saatat pyydetään puhaltamaan niin kovaa kuin voit ilma-mittauslaite kutsutaan spirometrin. Täydellisempi keuhkotoiminnan testit voidaan mitata hapen määrä siirretään verenkiertoon.

Spirometrin on diagnostinen laite, joka mittaa ilman määrä pystyt hengittämään sisään ja ulos, ja aika kuluu voit hengittää täysin, kun hengittää syvään.

Testit ja diagnoosi

Ei ole hoitoa kääntää vaikutukset asbestin keuhkorakkuloihin. Hoito keskittyy hidastaa sairauden etenemistä ja lievittää oireita. Tarvitset rutiini jatkohoidon, kuten rintakehän röntgenkuvat ja keuhkojen toimintaa testejä, säännöllisin väliajoin vakavuudesta riippuen kuntoa.

Helpottaa hengitysvaikeuksia aiheuttama kehittyneet asbestoosi, lääkäri voi määrätä lisähappea. Tämä toimitetaan ohut muoviputken kanssa piikkiä, jotka sopivat sieraimiisi tai maski.

Jos oireet ovat vakavia, saatat olla ehdokkaana keuhkosiirrännäisen.

Hoidot ja huumeet

Vähentäminen altistuminen asbestille on paras ennaltaehkäisy vastaan ​​asbestoosi. Yhdysvalloissa, liittovaltion lain mukaan työnantajan teollisuudenaloilla, jotka toimivat asbesti tuotteita – kuten rakentaminen – toteuttamaan erityisiä turvatoimia.

Monet kotien ennen 1970 ovat materiaaleja, kuten putkien ja lattialaatat, jotka sisältävät asbestia. Yleensä ei ole syytä huoleen niin kauan kuin asbesti on suljettu ja häiriötöntä. Se kun asbestia sisältävät vahingoittuvat, että on olemassa vaara asbestikuitujen vapautuu ilmaan. Kuitenkin asbestoosi esiintyy tyypillisesti vasta pitkäaikainen altistuminen asbestille kuitua.

Lifestyle ja kotiin korjaustoimenpiteitä

ennaltaehkäisy

1

Lue lisää asbestoosi

2s

Lisää Asbestoosi

)