ascariasis

Syy

lähetys

Ascariasis tai roundworm infektio suolistossa, on yleinen kaikkialla maailmassa sekä lauhkean ja trooppisilla alueilla, joilla sanitaatio ja hygienia ovat köyhiä. Kyseisillä alueilla, jokainen voi kätkeminen loinen, joka aiheuttaa infektion.

Mukaan theernment (), ascariasis arvioidaan vaikuttavan väliseen 807-1,221 miljoonaa ihmistä maailmassa. Se on yleisin lasten välillä 3 ja 8 vuotta vanha.

oireet

Ascaris infektio johtuu lois Suolinkaistartuntojen nimeltään Suolinkainen. Tämä mato muistuttaa yhteisen kastemato. Jotka ovat pituudeltaan 6-13 tuumaa, naispuolinen mato voi kasvaa olla yhtä paksu kuin lyijykynällä. Jopa 100 madot saattavat tartuttaa ihmiskehon.

Diagnoosi

Melkein enemmän kuin mikään muu loistauti, riittämätön henkilökohtaisen hygienian johtaa ascariasis. Ihmisen ulostetta löytyy aloilla, kaduilla, ja telakat ovat merkittävä lähde infektiivistä munaa tiheästi asutuilla alueilla.

Munat eivät tarttua ihmiseen, kun ensin erittyy roundworm. Ne yleensä lähettävät kädestä suuhun. Käyttö ihmisen ulostetta lannoitteena myös voi sallia lähetyksen infektiivistä munaa kautta ruokaa, joka on kasvatettu maaperässä ja syödään ilman perusteellisesti pesty. Munat ovat resistenttejä äärimmäisiä lämpötilan ja kosteuden.

hoito

Munat tarvitsevat useita viikkoja kehittyä ja tulla infektiivisiä. Jos nielemään infektiivistä munaa, ne kulkevat osaksi suolet, jossa ne kuoriutuvat toukat ja sitten alkaa matkaansa läpi kehon.

Madot ovat täysikasvuisia noin 2 kuukautta.

tutkimus

Jos sinulla on vain muutama sukkula suolet, et ehkä oireita. Jos sinulla on oireita, voi olla epämääräisiä tai off-ja-on vatsakipu.

Ensimmäinen merkki infektio voi olla läsnä live mato oksennuksessasi tai ulosteesta. Jos toukat ovat siirtyneet keuhkoihin, voi olla sairaus muistuttava keuhkokuume ja hengityksen vinkuminen, yskä, ja kuume. Tämä vaihe taudin tapahtuu ennen suolen vaihetta viikkoa, ja oireet ovat vaikeita terveydenhuollon tarjoaja diagnosoida.

Jos sinulla on raskas infektio matoja, voi olla osittain tai kokonaan tukos ohutsuolen ja ovat seuraavia oireita

Mitä painavampi tai suurempi matovirustartunnalta, sitä enemmän oireiden vaikeuden todennäköisesti. Haima saattaa tulehtuvat. Vakavia infektioita, etenkin aiheuttaa tukoksia, voi olla kohtalokas.

Kun kypsä nainen sukkula ovat suolistosta, terveydenhuollon tarjoaja voi diagnosoida infektion löytämällä munia (tai live matoja) ulosteessa.

Keuhkotulehdus on vaikea diagnosoida, mutta terveydenhuollon palveluntarjoajat voivat vahvistaa sen etsimällä näyttöä toukkia keuhkojen tai vatsan nesteitä.

Terveydenhuollon ammattilaiset voivat hoitaa ascariasis kanssa Mebendatsoli, albendatsoli tai ivermektiiniä mukaan.

Tutkijat tukemat theernment käyvät perus- ja kliinistä tutkimusta ehkäisyä, valvontaa ja hoitoa erilaisia ​​loistaudit, kuten jotkut aiheuttama lois sukkula.