asikloviiri (paikallista reittiä) varotoimenpiteet

Naiset, joilla sukupuolielinten herpes voi todennäköisemmin saada kohdunkaulan (avaamisesta kohtuun). Siksi on erittäin tärkeää, että papakokeiden otetaan vähintään kerran vuodessa tarkistaa syöpään. Kohdunkaulan syöpä voidaan parantaa, jos löytyy ja hoidetaan varhain.

Jos oireet eivät parane 1 viikon kuluessa, tai jos ne pahenevat, tarkistaa lääkäriltä.

Tarkastellaan mahdollisuutta viruksen vastustuskyvyn asikloviiri jos vähän tai ei lainkaan parannusta oireita hoidon aikana.

Kärsivillä alueilla herpes olisi pidettävä mahdollisimman puhtaana ja mahdollisimman kuivana. Myös kuluminen väljiä vaatteita välttää ärsyttäviä haavaumat (rakkuloita).

Herpestulehdus sukupuolielimissä voidaan pyydetty tai levitä puolisosi aikana mitään seksuaalista toimintaa. Vaikka voit saada herpes vaikka seksuaalinen kumppani ei ole oireita, infektio on todennäköisesti levitä, jos haavat ovat läsnä. Tämä on totta, kunnes haavat ovat täysin parantunut ja rupia ovat pudonneet. Käyttö kondomin (profylaktinen) voi auttaa leviämisen estämiseksi herpes. Kuitenkin spermicidal (sperma-tappaminen) hyytelö tai kalvo ei auta leviämisen estämiseksi herpes. Siksi on parasta välttää seksuaalista toimintaa, jos joko sinä tai kumppanisi on mitään oireita herpes. On myös tärkeää muistaa, että asikloviiri ei pidä sinua leviämästä herpes muille.