aspergilloosi hoidot ja lääkkeet

Aspergilloosi hoidot vaihtelevat taudin tyyppi. Mahdollisia hoidot sisältävät

Antifungaaliset lääkkeitä. Nämä lääkkeet ovat tavanomaista hoitoa invasiivisia keuhkojen aspergilloosi. Historiallisesti huume on amfoterisiini B, mutta uudempia lääkitys vorikonatsolin (VFEND) on nyt edullinen, koska se näyttää olevan tehokas ja voi olla vähemmän sivuvaikutuksia.

Kaikki sienilääkkeet voi aiheuttaa vakavia ongelmia, kuitenkin, kuten munuaisten ja maksan vaurioita, ja ne usein vuorovaikutuksessa muiden lääkkeiden antaa henkilöille, jotka ovat immuunijärjestelmä on heikentynyt.

Leikkaus. Koska antifungal lääkkeet eivät läpäise aspergillomas hyvin, leikkaus poistaa sienimassa on ensimmäinen valittavat kohtelun verenvuoto massasta keuhkoissa tapahtuu. Mutta leikkaus on riskialtista, ja lääkäri voi sen sijaan ehdottaa embolization.

Tässä menettelyssä, radiologi antaa pienen katetrin valtimo, joka toimittaa verta sisältävän onkalon sieni pallon ja ruiskuttaa materiaalia, joka tukkii valtimon. Vaikka tämä menettely voi pysäyttää massiivisen verenvuodon, se ei estä sitä uusiudu, joten se on yleisesti pidetään väliaikaisena hoitoon.