astma: vaiheet testaus ja diagnoosi

testit

Lääkäri voi käyttää useita testejä selvittää, kuinka hyvin keuhkot toimivat.

Tämä on tärkein testi lääkärit käyttävät yleensä diagnosoida astma ihmisiin 5 vuotta tai vanhempi.

Lisätutkimukset: sulje pois muita ehtoja kuin astma

Auttaa määrittämään, kuinka hyvin keuhkot toimivat (keuhkojen toiminta), voit hengittää syvään ja voimakkaasti hengitä ulos (hengittää) putkeen liitetty spirometrin. Tämä tallentaa molemmat määrä (tilavuus) ilmaa hengität ulos ja kuinka nopeasti hengittää. Jos tietyt mittaukset ovat alle normaalin henkilön ikä, se voi ilmoittaa astma on kaventunut hengitysteitä.

Otettuaan keuhko testauslaitteet, lääkäri voi pyytää sinua hengittää astma huumeiden ulkoilmaan kohtia, ja tee testi uudelleen. Näytetään merkittävä parannus, kun lääkitystä voisi tarkoittaa sinulla on astma.

Jos spirometer tulokset ovat normaali tai lähes normaali, lääkäri voi yrittää laukaista astman oireita ottaa hengittää aine, joka aiheuttaa hengitysteiden kapea ihmisiä, joilla on astma, kuten metakoliinin (met-uh-KO-Leen).

Jos näyttää olevan astman laukaisi exercise (liikunnan aiheuttama astma), sinua voidaan pyytää tekemään liikuntaa, onko se laukaisee oireita.

Sen jälkeen joko toiminta, voit vallata spirometriatutkimuksen. Jos spirometriaa mittauksiin pysyvät normaaleina, et todennäköisesti on astma. Mutta jos mittaukset ovat laskeneet merkittävästi, on mahdollista, et.

Lääkärit harvoin tehdä keuhkojen testit alle vuotiaana 5. Sen sijaan, diagnoosi perustuu yleensä lapsen oireet, sairaushistoria, ja lääkärintarkastus. Se voi olla erityisen vaikea diagnosoida astma pikkulapsille, koska on olemassa monia ehtoja, jotka aiheuttaa astman kaltaisia ​​oireita tässä ikäryhmässä.

Jos lapsesi lääkäri epäilee astma, lääkäri voi määrätä keuhkoputkia – lääke, joka avaa hengitysteitä. Jos lapsesi oireet parantaa jälkeen käyttäen keuhkoputkia, lapsesi voi olla astma.

Hengität putkeen kytketty koneeseen, joka mittaa määrä typpioksidin kaasua hengitystä. Typpioksidi kaasua tuotetaan kehon normaalisti, mutta suurina pitoisuuksina hengitystä voi tarkoittaa hengitysteitä ovat tulehtuneet – merkki astman.

Jos lääkäri epäilee sinulla on sairaus lisäksi tai muuta kuin astma, saatat tarvita testejä kuten

Lääkäri voi myös nähdä, onko teillä muita sairauksia, jotka usein mukana astma ja voi pahentaa oireita. Nämä sisältävät

Lääkäri voi myös suorittaa allergia testejä. Nämä voivat olla ihotestejä, verikokeita tai molempia. Vaikka ei diagnosoida astma, allergia testejä auttaa tunnistamaan allerginen tila, kuten heinänuha, jotka voivat aiheuttaa oireita tai pahenemista nykyisten astma.

Joillekin ihmisille, diagnosoinnissa aiheuttaa hengitysvaikeuksia on haaste. Se voi olla vaikea erottaa astma muista olosuhteet – etenkin nuorilla lapsilla. Kun astma rinnalla toinen tila, joka vaikuttaa hengitys, se voi edelleen vaikeuttaa diagnoosia.

Vaikka diagnoosi ei ole varmaa, lääkäri voi määrätä lääkkeitä tai muuta hoitoa, mitä auttaa. Se voi viedä aikaa – ja kärsivällisyyttä – saada oikean diagnoosin ja määrittää parhaan hoidon.