astmakohtauksen testejä ja diagnoosi

Aikuisille ja lapsille yli 5 vuotta vanha, keuhko (keuhkojen) Toimintotestien käytetään tarkistamaan, kuinka hyvin keuhkot toimivat. Huono keuhkojen toiminta on merkki siitä, että astma ei ole hyvin hallinnassa. Joissakin tapauksissa keuhkojen toimintaa testejä käytetään astman hätätilanteissa auttamaan tarkistaa vakavuutta astmakohtauksen tai miten hyvin hoito tehoaa.

Keuhkojen toiminta testit sisältävät

PEF. Lääkäri voi ottaa PEF lukema, kun tulet varten suunniteltu käynti tai kiireellistä hoitoa aikana astmakohtauksen. Tämä testi mittaa, kuinka nopeasti voit hengittää ulos. Voit myös käyttää PEF-mittari kotona seurata keuhkojen toimintaa.

Tulokset Tämän testin kutsutaan PEF (PEF). PEF-testi tehdään puhaltamalla suukappale niin kovaa ja niin nopeasti kuin voit yhdellä hengenvetoon (päättyminen).

Spirometria. Aikana spirometria, otat syvään henkeä ja voimakkaasti hengittää osaksi letku kytketty koneeseen kutsutaan spirometrin. Yhteinen spirometriaa mittaus uloshengityksen, joka mittaa, kuinka paljon ilmaa voit hengittää ulos yhden sekunnin.

Tulokset Tämän testin kutsutaan uloshengityksen (FEV). Spirometria voi myös mitata, kuinka paljon ilmaa keuhkoihin voi pitää ja nopeutta, jolla voit hengittää ja hengittää.

Typpioksidi mittaus. Uudempi diagnostinen testi, tämä tentti mittaa määrä typpioksidikaasusäiliöiden sinulla on hengitystä. Korkea typpioksidin lukemat osoittavat tulehdus keuhkoputkia.

Voit tehdä tämän testin, sinun hengittää hitaasti suukappale kiinnitettynä elektroninen mittauslaite. Tämä laite on liitetty tietokoneeseen, jossa on näyttö, joka näyttää testitulokset.