atenololi (Tenormin) käyttää, annostus, sivuvaikutuksia

Mikä on atenololi?

Atenolol hoidetaan angina pectoris (rintakipu) ja verenpainetauti (korkea verenpaine). Sitä käytetään myös hoitamaan tai ehkäisemään sydänkohtauksen.

Atenololi voidaan käyttää myös muihin tarkoituksiin kuin lääkitystä oppaassa.

Älä lopeta atenololi keskustelematta ensin lääkärin kanssa. Lopettaminen yhtäkkiä voi huonontaa tilaasi.

Tärkeää tietoa

Jos tarvitset kaikentyyppisiä kirurgian, saatat joutua keskeyttämään väliaikaisesti käyttämällä atenololi. Varmista kirurgi tietää etukäteen, että käytät atenololi.

Atenololi voi aiheuttaa sivuvaikutuksia, joka voi heikentää ajattelua tai reaktioita. Ole varovainen, jos asema tai tehdä mitään, joka vaatii teitä olemaan hereillä ja valpas. Älä juo alkoholia, mikä voi lisätä uneliaisuutta ja huimausta, kun käytät atenololi.

Atenololi on vain osa täydellinen ohjelma hoidon verenpaineesta, jotka voivat sisältää myös ruokavalio, liikunta ja painonhallinta. Seuraa ruokavaliota, lääkitys, ja käyttää rutiineja hyvin tarkasti jos hoidetaan verenpainetauti.

Jos hoitoa korkean verenpaineen, pitää käyttää tämän lääkitystä, vaikka tunnet hieno. Korkea verenpaine on usein oireeton. Saatat joutua käyttämään verenpaine lääkitystä varten loppuelämän.

Mitä pitäisi keskustella minun terveydenhuollon tarjoaja ennen atenololi?

Säilytä atenololi huoneenlämmössä poissa kosteudelta ja kuumuudelta.

Et saa käyttää tätä lääkettä, jos olet allerginen atenololi, tai jos sinulla on tiettyjä sydänsairauksia, kuten hidas Sykkeiden, tai sydämen lohko.

Ennen atenololi, kerro lääkärille, jos olet

astma, keuhkoputkitulehdus, emfyseema

diabetes

alhainen verenpaine

sydänvaivoja kuten sydämen lohko, sairas sinus -oireyhtymä, hidas syke, tai sydämen vajaatoiminta

masennus

maksa- tai munuaissairaus

kilpirauhasen

myasthenia gravis

feokromosytooma; tai

ongelmat liikkeessä (kuten Raynaud’n oireyhtymä).

Jos jokin näistä ehdoista, sinun on ehkä annos oikaisu tai erityisiä testejä turvallisesti ottamaan lääkkeensä.

Hallitus raskauden luokka D. Tämä lääkitystä voi aiheuttaa haittaa sikiölle. Älä käytä atenololi, jos olet raskaana. Kerro lääkärille, jos tulet raskaaksi hoidon aikana. Käytä tehokasta ehkäisymenetelmää käyttäessäsi tätä lääkitystä. Atenololi voi kulkeutua rintamaitoon ja voi vahingoittaa hoitokodissa vauva. Älä käytä tätä lääkitystä ilman kertoo lääkäriltä ovat rintaruokinnan vauva.

Katso myös: Raskaus ja imetys varoitukset (tarkemmin)

Toteutettava atenololi juuri sellaisena kuin se oli määrätty sinulle. Älä toteutettava lääkityksen suurempia määriä tai kauemmin suositellut lääkäri. Noudata resepti etiketissä.

Ottamaan lääkkeensä täysi lasillinen vettä.

Ota atenololi samaan aikaan joka päivä.

Miten minun pitäisi ottaa atenololi?

Älä ohita annosta tai lopeta atenololin keskustelematta ensin lääkärin kanssa. Lopettaminen yhtäkkiä voi huonontaa tilaasi.

Ollakseen varma, että tämä lääkitys auttaa ehdon, veren paine on tarkastettava säännöllisesti. Älä jää käyntejä lääkärille.

Jos tarvitset kaikentyyppisiä kirurgian, kerro kirurgi että käytät atenololi. Voit joutua hetkeksi lopettaa atenololi ennen kuin leikkausta.

Atenololi on vain osa täydellinen ohjelma hoidon verenpaineesta, jotka voivat sisältää myös ruokavalio, liikunta ja painonhallinta. Seuraa ruokavaliota, lääkitys, ja käyttää rutiineja hyvin tarkasti jos hoidetaan verenpainetauti.

Jos hoitoa korkean verenpaineen, pitää käyttää atenololi vaikka tunnet hieno. Korkea verenpaine on usein oireeton. Saatat joutua käyttämään verenpaine lääkitystä varten loppuelämän.

Säilytä atenololi huoneenlämmössä poissa kosteudelta ja kuumuudelta.

Ota unohtunut annos heti kun muistat. Jos seuraava annos on alle 8 tuntia pois, Ohita Vastaamaton annos ja ottaa lääke seuraava ajoitettu kerran. Älä ota ylimääräisiä lääketieteen muodostavat Vastaamaton annos.

Pyrittävä hätätilanteissa sairaanhoidosta, jos uskot, että olet käyttänyt liikaa tätä lääkettä.

Yliannostus oireet voivat olla epätasainen sydämenlyönnit, hengenahdistus, sinertävän värinen kynnet, huimaus, heikotus, pyörtyminen tai takavarikkoa (vapinaan).

Atenololi voi aiheuttaa sivuvaikutuksia, joka voi heikentää ajattelua tai reaktioita. Ole varovainen, jos asema tai tehdä mitään, joka vaatii teitä olemaan hereillä ja valpas. Älä juo alkoholia, mikä voi lisätä uneliaisuutta ja huimausta, kun käytät atenololi.

Kiireellisten lääketieteellisen ohjeen saaminen, jos jokin näistä merkeistä allergisen reaktion: rakenteiden; hengitysvaikeudet; kasvojen, huulten, kielen tai kurkun. Soita lääkäriltä kerralla, jos jokin näistä vakavia sivuvaikutuksia

hidas tai epätasainen Sykkeiden

Mitä tapahtuu, jos kaipaan annos?

tunne pyörryttää, pyörtyminen

Mitä tapahtuu, jos yliannostus?

hengästyneisyys, jopa lievää rasituksessa

turvotus nilkkojen tai jalkojen

Mitä pitäisi välttää?

pahoinvointi, vatsakipu, alhainen kuume, ruokahaluttomuus, tumma virtsa, savi-värinen uloste, keltaisuutta (ihon tai silmien)

masennus; tai

palelu kädet ja jalat.

Atenololi sivuvaikutuksia

Vähemmän vakavia atenololi haittavaikutuksia voivat olla

sukupuolivietin heikkeneminen, impotenssi, tai vaikeuksia ottaa orgasmia

unihäiriöt (unettomuus)

väsymys; tai

ahdistuneisuus, hermostuneisuus.

Sivuvaikutukset muiden kuin tässä lueteltujen saattaa myös esiintyä. Kerro lääkärille kaikista sivuvaikutus, joka tuntuu epätavallista tai että on erityisen kiusallinen.

Ennen atenololi, kerro lääkärille, jos käytät

allergia hoidot (tai jos meneillään allergia iho-testaus)

amiodaroni (Cordarone, Pacerone)

klonidiini (Catapres)

digoksiini (digitalis, Lanoxin)

disopyramidi (Norpace)

guanabentsin (Wytensin)

MAO-estäjän kuten isocarboxazid (Marplan), tranyylisypromiini (Parnate), feneltsiini (Nardil) tai selegiliini (Eldepryl, Emsam)

diabeteksen lääkitystä kuten insuliini, glibenklamidi (diabeta, Micronase, Glynase), glipitsidi (Glucotrol) klooripropamidia (Diabinese), tai metformiini (Glucophage)

sydän lääkitys kuten nifedipiini (Procardia, Adalat), reserpiini (Serpasil), verapamiili (Calan, Verelan, Isoptin), diltiatseemi (Cartia, Cardizem)

astmalääke tai muiden hengityshäiriöt, kuten albuteroli (Ventolin, Proventil), bitolteroli (Tornalate), metaproterenoli (Alupent), pirbuteroli (Maxair), terbutaliini (Brethaire, Brethine, Bricanyl) ja teofylliini (Theo-Dur, Theolair) ; tai

kylmä lääkkeet, nautintoaine lääkkeet tai laihdutusvalmisteita.

Jos käytät jotakin näistä lääkkeistä, et ehkä pysty ottamaan atenololi, tai ehkä annoksen muuttaminen tai erityisiä testejä hoidon aikana.

Saattaa olla muita lääkkeitä ole luettelossa, jotka voivat vaikuttaa atenololi. Kerro lääkärille kaikista reseptiä ja over-the-counter lääkkeitä käytät. Tämä sisältää vitamiinien, kivennäisaineiden, kasviperäisten tuotteiden ja lääkkeiden määräämä muiden lääkäreiden. Älä aloita uutta lääkityksen ilman kertoo lääkäriltä.

Atenololi on saatavissa lääkärin määräyksestä tuotenimellä Tenormin. Muu merkki tai geneerisiä muodot voivat olla saatavilla. Kysy apteekista kaikkiin kysymyksiin sinulla on tästä lääkitystä, varsinkin jos se on sinulle uutta.

Mitkä muut lääkkeet vaikuttavat atenololi?

Tenormin 25 mg – pyöreä, litteä, valkoinen, päällystämätön

Tenormin 50 mg – pyöreä, litteä, valkoinen, päällystämätön

atenololi

Tenormin 100 mg – pyöreä, litteä, valkoinen, päällystämätön

Mitä minun lääkitys näyttää?

8.03.4 / 12/2009 4:22:13

Raskaus Luokka D positiivinen todiste riski

CSA Aikataulu N Ei hallitusti huume

Hyväksyntähistoria Kalenteri Drug historian hallitus

WADA Class WADA antidopingtoimiston luokitus

Ahdistus Xanax, Lexapro, Cymbalta, alpratsolaami, loratsepaami, hydroksitsiinin

Korkea verenpaine lisinopriili, amlodipiini, metoprololi, hydroklooritiatsidi, losartaani, furosemidi

Alkoholi peruuttaminen diatsepaami, Valium, Tenormin, Librium, klooridiatsepoksidia, oksatsepaami

Kammiotakykardia amiodaroni, propranololi, lidokaiini, flekainidi, Inderal, Tenormin