atsatiopriini (suun kautta) varotoimenpiteet

Jos tulee lääkkeen pitkään, se on hyvin tärkeää, että lääkäri tarkastaa sinut säännöllisesti vierailuja mistään ongelmista tai ei-toivottuja vaikutuksia, jotka voivat johtua lääkkeen. Verikokeet saattavat olla tarpeen tarkistaa toivottuja vaikutuksia.

Käyttämällä tätä lääkettä raskauden aikana voi vahingoittaa sikiötä. Käytä tehokasta ehkäisymenetelmää pitää saamasta raskaaksi. Jos uskot raskaaksi tämän lääkkeen, kerro heti lääkärille.

Älä käytä tätä lääkettä, jos käytät myös merkaptopuriini (Purinethol®). Käyttämällä näitä lääkkeitä yhdessä voivat aiheuttaa vakavia haittavaikutuksia.

Jos käytät atsatiopriinia niveltulehdus, varmista, että lääkäri tietää, jos olet saanut klorambusiili (Leukeran®), syklofosfamidi (Cytoxan®, Neosar®) tai melfalaanin (Alkeran®) hoitoon niveltulehdus aikaisemmin. Käyttämällä atsatiopriini jälkeen nämä lääkkeet voivat lisätä riskiä ei-toivottuja vaikutuksia. Keskustele lääkärisi kanssa, jos sinulla on kysyttävää tästä.

Tämä lääke saattaa lisätä riskiä saada tiettyjen syöpien, erityisesti ihon, imusuoniston (lymfooma), tai veren (leukemia). Keskustele lääkärisi kanssa, jos olet huolestunut tämän riskin.

Käytä aurinkovoidetta tai aurinkovoidetta voiteet jonka suojakerroin (SPF) on vähintään 15 säännöllisesti, kun olet ulkona. Suojavaatteita ja hatut, ja pysyä poissa suorasta auringonvalosta välillä tunnin kello 10 ja viisitoista Vältä sunlamps ja solariumia.

Samalla kun hoidetaan atsatiopriini ja hoidon lopettamisen jälkeen sen kanssa, ei ole mitään immunisointia (rokotteet) ilman lääkärin hyväksyntää. Atsatiopriini saattaa alentaa elimistön vastustuskykyä ja rokote ei ehkä toimi yhtä hyvin tai saatat saada tartunnan rokotteen on tarkoitus estää. Lisäksi sinun ei pitäisi olla noin muita henkilöitä asuu taloudessanne, jotka saavat elävän rokotteen, koska on olemassa mahdollisuus ne voisivat siirtää viruksen sinulle. Joitakin esimerkkejä elävien rokotteiden kuuluvat tuhkarokko-, sikotauti, influenssa (nenän flunssa rokote), poliovirus (suullista), rotavirus, ja vihurirokko. Älä päästä lähelle niitä ja eivät pysy samassa huoneessa niiden kanssa kovin pitkään. Jos sinulla on kysyttävää, keskustele lääkärin.

Atsatiopriini voi tilapäisesti alentaa määrä valkosolujen veressä, lisäämällä mahdollisuus saada infektio. Se voi myös alentaa verihiutaleiden määrää, jotka ovat tarpeen asianmukaista veren hyytymistä. Jos näin tapahtuu, on olemassa tiettyjä varotoimia voit ottaa, varsinkin kun verenkuva on alhainen, vähentää infektioriskiä tai verenvuotoa

Tämä lääke saattaa lisätä riskiä sairastua infektioita, mukaan lukien vakava aivoinfektio nimeltään progressiivinen multifokaalinen leukoenkefalopatia. Vältä on lähellä ihmisiä, jotka ovat sairaita tai joilla on infektioita, kun käytät tätä lääkettä. Pese kädet usein. Kerro lääkärille, jos sinulla on jokin infektio, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. Kerro myös lääkärille, jos olet joskus saanut tartunnan, joka ei mene pois tai infektio, joka pitää tulossa takaisin.

Tarkista lääkäriltä heti, jos sinulla on useampi kuin yksi näistä oireista, kun käytät tätä lääkettä: voimakas pahoinvointi tai oksentelu, ripuli, kuume, ihottuma, yleinen tunne epämukavuutta tai sairaus, lihas- tai nivelkipu, pyörrytystä tai huimausta, tai epätavallinen väsymys tai heikkous. Nämä voivat olla oireita vakava reaktio lääkettä oman suoli (suoli).

Älä ota muita lääkkeitä, ellei niitä ole keskusteltu lääkärin kanssa. Tämä sisältää reseptiä tai nonprescription (over-the-counter [OTC]) lääkkeet ja kasviperäisten tai vitamiineja.