axitinib

Terapeuttinen luokka: Antineoplastiset Agent

Käyttää axitinib

Farmakologiset Luokka: tyrosiinikinaasi-inhibiittori

axitinib on saatavana vain lääkärin määräyksestä.

Päättäessään käyttää lääkettä, riskit lääkkeen ottamisen on punnittava hyvää se tekee. Tämä on päätös, sinä ja lääkäri arvioi. Sillä axitinib seuraavat olisi harkittava

Kerro lääkärille, jos olet joskus ollut epätavallista tai allerginen reaktio axitinib tai muita lääkkeitä. Kerro myös hoitohenkilökunnalle, jos sinulla on muita tyyppisiä allergiat, kuten elintarvikkeisiin, väriaineita, säilöntäaineita tai eläimiä. Ei-reseptilääkkeet, lue etiketti tai pakkauksessa ainekset varovasti.

Asianmukaiset tutkimuksia ei ole tehty suhteesta iän vaikutuksille axitinib lapsiväestössä. Turvallisuutta ja tehoa ei ole varmistettu.

Asianmukaiset tutkimuksissa tähän mennessä ole osoittaneet geriatrisen tyypilliset ongelmat, jotka rajoittaisivat käyttökelpoisuutta axitinib vanhuksilla.

Ei ole olemassa tarkkoja tutkimuksia naisilla määrittämiseksi pikkulasten käyttö voi aiheuttaa vaaraa tätä lääkettä imetyksen aikana. Punnitse mahdolliset hyödyt suhteessa mahdollisiin riskeihin ennen tämän lääkitystä imetyksen.

Ennen axitinib

Vaikka tietyt lääkkeet ei tulisi käyttää yhdessä ollenkaan, muissa tapauksissa kaksi eri lääkkeitä voidaan käyttää yhdessä, vaikka vuorovaikutus voi tapahtua. Näissä tapauksissa lääkäri saattaa haluta muuttaa annosta, tai muut varotoimenpiteet voi olla tarpeen. Kun käytät axitinib, on erityisen tärkeää, että terveydenhuollon ammattilainen tietää, jos käytät jotakin seuraavista lääkkeistä. Seuraavia yhteisvaikutuksia on valittu sen perusteella, niiden potentiaalinen merkitys ja eivät välttämättä kaiken kattava.

Käyttämällä axitinib tahansa seuraavista lääkkeistä ei yleensä suositella, mutta voi olla tarpeen joissakin tapauksissa. Jos molemmat lääkkeistä määrää yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käyttää yhtä tai molempia lääkkeitä.

Tiettyjä lääkkeitä ei saa käyttää tai aikoihin syö ruokaa tai syö tietyntyyppisten elintarvikkeiden koska yhteisvaikutuksia voi esiintyä. Alkoholin tai tupakan tiettyjen lääkkeiden voi myös aiheuttaa yhteisvaikutuksia esiintyy. Seuraavia yhteisvaikutuksia on valittu sen perusteella, niiden potentiaalinen merkitys ja eivät välttämättä kaiken kattava.

Käyttäen axitinib, joilla on jokin seuraavista ei yleensä suositella, mutta voivat olla välttämättömiä joissakin tapauksissa. Jos sitä käytetään yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käytät axitinib, tai antaa sinulle erityisiä ohjeita käytöstä elintarvikkeiden, alkoholin tai tupakan.

Läsnäolo muut sairaudet voivat vaikuttaa käytön axitinib. Muista kertoa lääkärille, jos sinulla on muita lääketieteellisiä ongelmia, erityisesti

Toteutettava axitinib täsmälleen lääkärin ohjeiden mukaan, vaikka tuntuu hyvin. Älä ota enemmän sitä, älä ota sitä useammin, ja älä ota sitä pidempään kuin lääkäri määräsi.

axitinib mukana potilastietoja insertti. Lue ja noudata ohjeita huolellisesti. Kysy lääkäriltä, ​​jos sinulla on kysymyksiä.

Voit ottaa axitinib kanssa tai ilman ruokaa.

Tabletti niellään kokonaisena vesilasillisen. Älä riko, murskaa tai pureskella.

Älä syö greippiä tai juo greippimehua käytät axitinib. Greippi ja greippimehu voivat muuttaa määrää, joka imeytyy elimistöön.

Annoksen axitinib on erilainen eri potilailla. Noudata lääkärin määräyksestä tai ohjeet etiketissä. Seuraavat tiedot sisältävät ainoastaan ​​keskimääräistä annosta axitinib. Jos annos on erilainen, älä muuta sitä, ellei lääkäri käskee tekemään niin.

Määrä lääkettä että otat riippuu vahvuus lääkkeen. Myös annosten lukumäärän otat joka päivä, sallitun ajan annosten välillä, ja aika lääkityksen riippuvat lääketieteellinen ongelma, johon käytät lääkettä.

Jos annos jää axitinib, jätä unohtunut annos väliin ja palaa takaisin normaaliin annosteluaikatauluun. Älä kaksinkertaista annosta.

Jos oksentaa lääkkeen käyttöä, ota yhteyttä lääkäriin tai apteekkiin ohjeita.

Säilytä lääke suljetussa astiassa huoneenlämmössä, lämmöltä, kosteudelta ja suoralta auringonvalolta. Suojaa jäätymiseltä.

Pidä poissa lasten ulottuvilta.

Älä pidä vanhentuneita lääketieteen tai lääketieteen ei enää tarvita.

Kysy terveydenhuollon ammattilainen miten pitäisi hävittää mitään lääkettä et käytä.

Oikea käyttö axitinib

Jos tulee ottaa axitinib pitkään, se on hyvin tärkeää, että lääkäri tarkastaa sinut säännöllisesti vierailuja varten ei-toivottuja vaikutuksia, aiheuttamia axitinib. Veren ja virtsan testejä voidaan tarvita tarkistaa toivottuja vaikutuksia.

Käyttämällä axitinib raskauden aikana voi vahingoittaa sikiötä. axitinib voi myös aiheuttaa sikiövaurioita, jos isä käyttää sitä, kun hänen seksuaalinen kumppani tulee raskaaksi. Käytä tehokasta ehkäisymenetelmää pitää saamasta raskaaksi. Miesten tulisi käyttää kondomia yhdynnässä. Jos luulet olevasi raskaana tai kumppani on tullut raskaaksi käyttäessäsi axitinib, kerro heti lääkärille.

Verenpaineesi tulee tarkistaa säännöllisesti hoidon aikana axitinib. Oireita korkea verenpaine ovat näön hämärtyminen, huimaus, hermostuneisuus, päänsärky, paukuttavat korvissa, tai hitaasti tai nopeasti syke.

axitinib saattaa aiheuttaa vakavia sydämen ja verisuonten ongelmia. Soita heti lääkärille, jos sinulla on rintakipua tai epämukavuutta, tunnottomuutta tai heikkoutta toisella puolella kehoa, kipua tai epämukavuutta sylissäsi, leuka, selkä tai niska, hengenahdistus, ongelmia puhuminen tai näköhäiriöt.

Jos nopeasti lihoo, joilla on hengenahdistusta, rintakipua tai epämukavuutta, äärimmäinen väsymys tai heikkous, epäsäännöllinen hengitys, epäsäännöllinen syke, tai liiallinen käsien, ranne, nilkkojen tai jalat, tarkistaa lääkäriltä välittömästi. Nämä voivat olla oireita sydänvaivoja tai kehon pitää liian paljon vettä.

Tarkista lääkäriltä heti, jos sinulla on vaikea vatsa polttava, kouristukset, tai kipuja, verinen tai musta, tervainen ulosteet, hengitysvaikeudet, närästys, ruoansulatushäiriöt, pahoinvointi tai oksentelu materiaalia, joka näyttää kahvinporot. Nämä voivat olla oireita vakavasta suoliston ongelma.

axitinib yhteydessä saattaa lisätä verenvuodon ja viivästyttää haavan paranemista. Auttaa tämän ongelman, pysy kaukana karkea urheilua tai muissa tilanteissa, joissa voi olla mustelmia, leikata tai loukkaantunut. Harja ja hammaslankaa varovasti. Ole varovainen käyttäessäsi teräviä esineitä, kuten partateriä ja kynsi oksasakset.

Varmista, että kaikki lääkäri, joka käsittelee voit tietää, että käytät axitinib. Saatat joutua lopettamaan axitinib vähintään 24 tuntia ennen leikkausta.

Varotoimet Vaikka käyttäminen axitinib

axitinib voi lisätä mahdollisuus ottaa aivojen kutsuttu reversiibeli posteriorinen leukoenkefalopatia oireyhtymä (RPLS). Tarkista lääkäriltä heti, jos olet päänsärkyä, kouristuksia, äärimmäinen uneliaisuus, sekavuus tai ongelmia visio, kun käytät axitinib.

axitinib voi aiheuttaa vakavia ihon ongelma nimeltä käsi-jalka-oireyhtymä. Tarkista lääkäriltä heti, jos sinulla on ihottumaa tai punoitusta, kipua, turvotusta tai rakkuloita kämmenien tai jalkapohjien.

Älä ota muita lääkkeitä, ellei niitä ole keskusteltu lääkärin kanssa. Tämä sisältää reseptiä tai nonprescription (over-the-counter [OTC]) lääkkeet ja kasviperäisten (esim mäkikuisma) tai vitamiinilisän.

Yhdessä sen tarvitaan vaikutuksia, lääke voi aiheuttaa joitakin ei-toivottuja vaikutuksia. Vaikka kaikkia näitä haittavaikutuksia saattaa esiintyä, jos niitä ilmenee, ne saattavat vaatia hoitoa.

Tarkista lääkäriltä välittömästi, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista ilmenee

Joitakin haittavaikutuksia voi esiintyä, jotka eivät yleensä tarvitse lääkärin hoitoa. Nämä haittavaikutukset voivat pois hoidon aikana kuin kehon sopeutuu lääkettä. Myös terveydenhuollon ammattilainen voi pystyä kertoa keinoja estää tai vähentää joitakin näistä haittavaikutuksista. Tarkista hoitohenkilökunnalle, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista edelleen tai ovat haittaavia tai jos sinulla on kysyttävää niistä

Muut haittavaikutus saattaa myös esiintyä joillakin potilailla. Jos havaitset muita vaikutuksia, kysy terveydenhuollon ammattilainen.

axitinib Side Effects

axitinib

Saatavuus Rx Reseptilääke

Raskaus Luokka D positiivinen todiste riski

CSA Aikataulu N Ei hallitusti huume

Hyväksyntähistoria Kalenteri Drug historiaa FDA

Munuaissolukarsinooma Avastin, Depo-Provera, medroksiprogesteroni, Provera, Opdivo, nivolumab, bevasitsumabi, Afinitor, Votrient, Sutentin everolimuusia, Nexavarin patsopanibille, sorafenibi sunitinibi Depo-Provera Contraceptive, Lenvima, Cabometyx, cabozantinib, PegIntron, lenvatinib, temsirolimuusin, Inlyta, aldesleukin, Torisel