happo palovammat – aihe yleiskatsaus

Acid tuotteita ovat WC-puhdistusaineita, akkuhappo, valkaisuaine, kemikaalit teollisiin kristallin etsaus, ja kemikaaleja, joita lisätään kaasua. Acid kiintoaineita ja nesteet voivat aiheuttaa vammoja, tyypistä riippuen, voimaa, ja aika happo on kosketuksissa kehon. Vahinko on yleensä pidettävä kosketuspinta-ala ja ei yleensä aiheuta vahinkoa syvällä kudoksissa.

Huuhtele heti runsaasti kylmää vettä. Huuhtelu 1 minuutin kuluessa polttaa voi vähentää komplikaatioiden riskiä; Huuhdo saastunut alue vähintään 20 minuutin ajan; Älä käytä kovaa spray vettä, koska se voi vahingoittaa poltettu alue; Onko henkilö polttaa poistaa kemiallisen aineen, jos hän pystyy; Laita käsineet suojautua kemian, jos haluat poistaa sen.

Fenoli tai fenoli ei sekoitu veteen, joten käytä alkoholia ensin huuhtele kemikaali pois ihon ja sitten huuhtele vedellä. Jos alkoholi ei ole käytettävissä, huuhtele suurella määrällä vettä. Älä huuhtele silmää alkoholi; Rikkihappo huuhdellaan miedolla saippuavedellä ratkaisu, jos palovammat eivät ole vakavia. Rikkihappo tuntuu kuumalta, kun vettä lisätään happoa, mutta se on parempi huuhtele alue ja jätä happo iholla; Fluorivetyhappo huuhdotaan natriumbikarbonaatti (leivinjauhetta) liuosta. (Käytä pieni määrä vettä, jotta liuos.) Sitten huuhtele suurella määrällä vettä. Burns Tämän happo ei ehkä näy aluksi, joten huuhtele alue, vaikka palovamman ei nähdä. Älä huuhtele silmää leivinsoodaliuoksella; Metalliyhdisteet ovat peitetty mineraaliöljyä.

Rakkuloita hämähäkki puree, vesirokko, vyöruusu, yskänrokko, ja kroonisia terveyttä tarvitsevat erityistä hoitoa.

Useimmat kemiallisia palovammoja käsitellään ensin huuhtelemalla (punoitus) kemiallisten pois kehosta suurella määrällä kylmää vettä, mutta eivät kaikki kemikaalit kohdellaan tällä tavalla. On tärkeää käsitellä polttaa oikein välttää komplikaatioita.

Jotkut happo palovammoja pahentaa jos huuhdellaan (huuhdeltava) vedellä.

Tärkein ensiapu kemiallista silmässä on välittömästi huuhtele aineen ulos suuria määriä vettä vähentää mahdollisuutta vakavan silmävamman. Niiden kemiallisten polttaa silmään, Burns silmään.

Siitepölyä, hoito vinkkejä, ja enemmän.

Se ei ole mitään nuuskaaminen.