happo refluksi ja Gerd: sama asia?

Acid refluksi ja refluksitauti (GERD) liittyvät läheisesti toisiinsa, mutta ehdot eivät välttämättä tarkoita samaa asiaa.

Happorefluksilla taaksepäin kulkua mahahapon ruokatorveen – putki, joka yhdistää kurkun ja mahan. Acid refluksi on tarkemmin kutsutaan refluksitaudin. Jakson kuluessa happorefluksista, voit maistaa regurgitated ruokaa tai hapan neste takana suussa tai tuntea polttavaa tunnetta rinnassa (närästys).

Joskus happo refluksi etenee GERD, ankarampaa muodossa refluksi. Yleisin oire GERD on usein närästys. Muita merkkejä ja oireita voivat olla ruoan pulauttelu tai hapan neste, nielemisvaikeuksia, yskä, hengityksen vinkuminen ja rintakipu – varsinkin kun makuuasennossa öisin.

Jos olet satunnainen happo refluksi, elintapojen muutokset voivat auttaa: Lose ylipaino, syö pienempiä aterioita, ja välttää elintarvikkeita, jotka näyttävät laukaisevat närästys – kuten rasvassa rasvaisia ​​ruokia, suklaata, ja piparminttu. Välttäminen alkoholi ja nikotiini voi auttaa myös.

Tarvittaessa satunnainen happo refluksi voidaan hoitaa over-the-counter lääkitys, kuten

Jos epäilet, että sinulla on GERD, sinun oireet pahenevat, tai tunnet pahoinvointia, oksentelua tai nielemisvaikeuksia, keskustele lääkärisi. Reseptilääkkeet voivat auttaa. Muutamissa tapauksissa GERD voidaan käsitellä kirurgian tai muita menettelyjä.

käydä lääkärin

Antasidit, kuten Tums, H-2-salpaajia, kuten simetidiini (Tagamet HB) tai famotidiinin (Pepcid AC), protonipumpun estäjät, kuten omepratsoli (Prilosec OTC)