ikä optimismi

Age of Optimismi

Illalla 24 maaliskuu 1882, ennen skeptinen yleisö Saksan merkittävimmistä miehistä lääketieteen, Robert Koch ilmoitti löytö, joka awed hänen kuuntelijoita ja toivat hänet maailmanmaineeseen. Uusi laboratoriotekniikat oli auttanut tutkijoita löytää mikrobien syitä muiden tartuntatautien, mutta TB jäi itsepäinen poikkeus. Koch onnistui värjäämällä organismin ei yksi vaan kaksi väriaineet, ja viimein pystyi tuomaan vaikeasti mikrobin näkyviin. “Mikroskoopin rakenteiden eläinkudoksille kuten tumaan ja sen hajoamistuotteita on ruskea, kun taas tuberkkeli bakteerit ovat kaunis sininen”, hän kirjoitti paperille, joka seurasi hänen dramaattisen esityksen, että maaliskuun iltana.

Koch oli ensimmäinen saada siirtomaita TB bakteerien kasvaa laboratoriossa. Bakteerit, hän havaitsi, ovat erittäin hitaasti kasvavia, jotka vaativat kaksi viikkoa ennen möhkäleitä niitä voitiin nähdä paljain silmin. Lisätutkimuksia Kochin paljasti, että TB levisi ihmisestä toiseen ja sellaisenaan, mahdollisesti hallittavissa. Myös tapa TB leviää-harjoitettu pisaroita karkottaa tartunnan saaneen henkilön yskää-selvisi. Optimistinen Koch kirjoitti: “Kun vakuuttunut siitä, että tuberkuloosi on hieno tartuntatauti on vakiintunut muun muassa lääkärit, kysymys asianmukaisen kampanjan tuberkuloosia vastaan ​​varmasti tulee keskustellaan ja se kehittyy itsestään.”

Avaintekijä, että kampanja oli kansanterveydellinen liike, joka eristettiin sairaiden-joskus väkisin-kaivosta. Tämän aikakauden TB kylpylät alkoi oikeastaan ​​vuonna 1849, hyvissä ajoin ennen tieteelliset todisteet TB: n tarttuvaa. Kuluttavassa saksalainen lääkäri matkusti Himalajalla ja palasi kovettunut. Lääkäri, Hermann Brehmer tuli vakuuttunut, että elämä on suuri korkeus, jatkuva altistuminen raikas ilma, aurinko, ja kylmä, sekä runsaalla ruokaa, voisi kääntyä TB kuolemantuomio osaksi parannettavissa sairaus. Yhdysvalloissa, vähemmän painotettiin suuri korkeus, mutta perus ääriviivoja parantola hoitoa ja filosofian pysyi samana.

Nuori lääkäri nimeltä Edward Livingston Trudeau perustettu tunnetuin parantola Yhdysvalloissa at Saranac Lake, New Yorkin Adirondack. Kuten Brehmer, Trudeau kärsi TB ja ilmoitti hänen lääkärit että hän ei elää pitkään. Vuonna 1882, Trudeau sai tietää Koch kokeiluja TB bakteerien ja Brehmer parantola. Vaikka hyvin heikensivät hänen sairautensa, Trudeau perustettu pieni laboratorio Saranac Lake ja alkoi poikkeuksellisen koesarjani.

Viisi kania ympättiin TB bakteerit ja asettaa löysät pieni saari, jossa he olivat varustettu tuoreiden vihannesten lisäksi luonnossa esiintyviä ruohoja. Kun 4 kuukautta, yksi kani kuoli, mutta toiset pysyivät voimakkaasti terveenä. Kun ruumiinavaus näennäisen terveiden kanit, mitään todisteita löytyisi pisteen ymppäyslinjaa, raportoitu Trudeau käytettäessä 1887 paperi. On ilmeistä, että kanit “terveen elämän sallittu heidät torjua infektio.

Uskoen havainnot antoivat vahvan empiirinen perusta Euroopan tyyliä parantola hoitoyhdistelmien, Trudeau vireille monet niistä hoito in “parannus mökit”, hän perustettu Saranac Lake. Potilaat olivat tiukassa ja jatkuvassa valvonnassa; jokainen osa heidän elämäänsä on tiedotettu sääntökirjoja myönnetään kullekin kelpaa. Tyypillisesti tulokas käytti vähintään kolme kuukautta täydellisen bedrest. Asukas altistettiin raikasta ilmaa suurimman osan päivästä ja vaadittiin kuluttaa valtavat määrät ruokaa, kuten monta annosta maitoa, joka päivä.

Huomattava lasku ilmaantuvuus TB Yhdysvalloissa alkoi noin vuosisadan vaihteessa. Osa laskusta johtui todennäköisesti luonnollinen hiipuu epidemia, mutta jotkut olivat myös tuotteen karanteeniin sairaiden kylpylät ja aggressiivinen kansanterveyden valistuskampanjoita. Julkaisut suunnattu lapsille ja aikuisille nuhteli vastaan ​​sylkeminen ja suositteli paljon unta, raitista ilmaa, ja liikuntaa kaikille.

Vuonna 1908 Ranskan tutkijat Albert Calmette ja Camille Guérin kehitetty rokote tuberkuloosia. He alkoivat eristämällä Mycobacterium bovis (joka aiheuttaa TB naudoilla) kuolleen lehmän. 3 viikon välein seuraavien 13 vuoden aikana tutkijat kasvoi uuden erän bakteerien liuoksessa naudan sapen ja perunoita. Jokainen uusi sukupolvi bakteereja oli heikompi kuin ennen. Lopulta bakteerit menettänyt kykynsä aiheuttaa taudin, mutta voi silti aiheuttaa immuunijärjestelmän suojata henkilön TB. Rokote Bacille Calmette-Guerin (BCG) oli ensimmäinen annettiin 1921 lapselle, jonka äiti oli kuollut tuberkuloosiin. Sittemmin yli miljardi ihmistä on ympätty halpa ja turvallinen BCG-rokote. Rokotteen tehokkuus on kuitenkin epäselvä. Konsensus on, että vaikka BCG-rokote voi estää TB infektio aivoissa lasten, se on lähes hyödytön estämään aikuisten keuhkojen TB.

1940-luvulla, tuberkuloosirokotteiden otti taka edistysaskeleet lääkehoito. Vainonnut ponnistuksia amerikkalainen tiedemies Selman Waksman tuotti streptomysiini, suhteellisen myrkytön antibiootti johdettu maaperän sientä. 20. marraskuuta 1944 kriittisesti sairaan TB potilas sai streptomysiiniä. Muutaman päivän, hän alkoi lähes ihmeellinen elpymistä. Joukko lääkeaineiden seurasi kannoilla streptomysiiniä ja, kun niitä käytetään yhdessä, he eivät yleensä paranna tuberkuloosi ilman aiheutuvaan lääkkeille vastustuskykyisten bakteerien. Jotkut tärkeimmistä huumeiden käyttöön 1940-luvulla ja 50-luvulla mukana isoniatsidi, rifampisiini, ja etambutolin.

Tehokkaiden lääkkeiden toi parantola aikakauden loppuaan. Jotkut tiedelehtien omistettu TB lakannut julkaisu, ja organisaatioiden, kuten American Lung Association (aiemmin tunnettu nimellä National Association for Study ja ehkäisy tuberkuloosi) ohjataan toimiaan. Luottamus nousi, että TB, kuten tartuntataudit edellisten vuosisatojen, voidaan täysin vallannut lääkehoidolla. Itse asiassa YK ennustaa maailmanlaajuista poistamista TB vuoteen 2025 mennessä, mutta tämä vanha vihollinen ei niin helposti reitittää.