ikään liittyvä näköongelmia

Ikään liittyvät näköhäiriöt tapahtuu paljon ihmisiä kuin ne ikääntyessään. Mutta silmä ongelmat eivät ole jotain sinun pitäisi vain kirjoittaa pois normaalisti.

Tuijottaen tietokoneen monitori tuntikausia on tullut osa modernia työpäivä. Ja väistämättä, kaikki tämä tuijotus voi laittaa todellinen rasittaa silmiä; Nimi silmien aiheuttamia ongelmia tietokoneen käyttö on konenäkö oireyhtymä (CVS). CVS ei ole yhtä tiettyä silmän ongelma. Sen sijaan termi kattaa monenlaisia ​​silmien rasitusta ja kipua kokenut tietokoneen käyttäjille; Tutkimus osoittaa tietokone silmä ongelmat ovat yhteisiä. Jossain välillä 50% ja 90% ihmisistä, jotka työskentelevät tietokoneen näytöllä on …

Voit ryhtyä toimiin alentaa riskiä ikään liittyvä näköhäiriöitä. Tai, jos on muutoksia, voit hidastaa niiden etenemistä.

AMD, makulan, tai keskiosassa kudos, joka peittää silmän takaosassa (verkkokalvon), vaurioituu. Tämä tekee tehtäviä, joihin keskeisen näön – tekstiä luettaessa, esimerkiksi – paljon vaikeampaa. Mutta sinä ylläpitää ääreisnäkönsä.

Kuiva tyyppi AMD vaikuttaa 9 ulos 10 ihmistä silmänpohjan rappeuma. Se aiheuttaa enemmän asteittain, hienovarainen näön tappio jakautuminen solujen verkkokalvoa. Esimerkiksi, saatat nähdä osia kirjaimia tai suoria viivoja voi näkyä aaltoileva. Kuiva tyyppi AMD voi kehittyä märkä tyyppi.

Muita oireita ovat

Märkä tyyppi AMD aiheuttaa äkillisen, vakavan keskeisen näön menetyksen vuotaminen verisuonista kasvaa tai verkkokalvon alle. Saatat nähdä suuri tumma täplä keskellä visiosi. Jos sinulla on näitä sokeita pisteitä, katso silmälääkäri heti.

Muita oireita ovat

Saatat olla todennäköisempää saada AMD jos tupakoit, on suvussa AMD, tai ovat lihavia.

Muita riskitekijöitä ovat genetiikka, ultraviolettisäteilyn (UV), ja puute ravinteiden pääsyn verkkokalvolle.

Ei ole parannuskeinoa AMD, mutta on olemassa vaihtoehtoja, jotka voivat hidastaa etenemistä märkä silmänpohjan rappeuma.

Lääkäri voi suositella otat tiettyjen vitamiinien ja kivennäisaineiden – kuten sinkkiä, vitamiineja C ja E, sekä luteiinia ja zeaxanthin – tietyillä annoksina hidastaa AMD kun se on vielä alkuvaiheessaan.